Óriási támogatást kapnak az építőipari kkv-k - Mától indul az igénylés

2019. április 17. 10:00    
nyomtatás
 
Idén is elérhető az építőipari pályázat, melynek keretében újabb 6 milliárd forintos keretösszeggel támogatják a hazai építőipari vállalkozások technológiai korszerűsítését. A támogatásra ma reggel 8 órától pályázhatnak azok a cégek, amelyek létszámban, tevékenységi körben megfelelnek a követelményeknek.


A tavalyi mintegy 16 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatás után idén újabb 6 milliárd forintos összeggel támogatja a kormány az építőipari cégeket, jövőre pedig további bővítést is terveznek. Támogatási kérelmet benyújtani 2019. április 17. 8 órától a rendelkezésre álló forrás összegének kétszeresét meghaladó támogatási igény beérkezéséig, de legkésőbb 2019. május 10-ig van lehetősége a vállalatoknak.

A támogatható tevékenységek


Az előirányzat célja vissza nem térítendő támogatással az építőipari kis- és
középvállalkozások technológiai fejlesztéseinek, gépbeszerzéseinek, újraiparosítási beruházásainak finanszírozása. A támogatandó tevékenység a TEÁOR szám szerinti 41.10 - 43.99 közötti és a 71.11 tevékenység, illetve a 71.12, 71.20 tevékenységi körök, amennyiben a fejlesztés elválaszthatatlanul kapcsolódik az építőipari kivitelezési tevékenység megvalósításához. További kikötés, hogy az alkalmazottak száma 10 és 249 fő között legyen, legalább két teljes lezárt üzleti évvel rendelkezzen és vállalják, hogy a beruházással létrehozott tevékenységet a beruházás befejezésének időpontjától számított legalább öt évig fenntartják.

A cégek legalább 25 millió forint, legfeljebb 400 millió forint összegű támogatást kaphatnak, például magasabb minőséget biztosító gépek és szerszámok beszerzésére, új eszközökre, vagy információs technológia-fejlesztésre.

A támogatási kérelem, ezen a pályázatkezelési felületen indítható el, a részletes kiírásról pedig itt tájékozódhatnak.

A Magyarországon működő nagyjából 50 ezer építőipari kkv közül sok olyan van, ahol csupán pár főt foglalkoztatnak, náluk különösen szükség lenne a korszerűsítésre, a pályázási lehetőség, azonban a 10 fős minimális limit miatt rájuk nem vonatkozik. A célcsoportba egyértelműen azok a cégek tartoznak, ahol már egy szinttel magasabb, szervezettebb működés folyik. Ha minden pályázó vállalatnál a legkisebb, 25 millió forintos támogatást vesszük alapul, akkor a rendelkezésre álló 6 milliárd forint legfeljebb 240 cég között lenne elosztható. A tavalyi 16 milliárdos és a jövőben várható támogatási összeggel azonban még pár száz további vállalat is kaphatott, illetve kaphat forrást a korszerűsítésre.

2019.04.11 14:58 Hatmilliárdos támogatás az építőipari kis- és középvállalkozásoknak

Óriási támogatást kapnak az építőipari kkv-k - Mától indul az igénylés

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium