Előfizetői tartalom

Pörög az építőipar, pörög a gazdaság - De a növekedésnek ára van!

Portfolio
A legfrissebb első negyedéves GDP adatok alapján hazánkban 5,2 százalékos az éves gazdasági növekedés, ami jócskán megelőzi a másfél százalékos EU-s értéket. Ez többek között a lehívható uniós támogatásoknak, a bérnövekedésnek és az ebből fakadó fizetőképesség javulásának köszönhető. A veszélyekre azonban oda kell figyelni, a többi országhoz képest a hazai erős növekedésnek ugyanis ára van - hívták fel a figyelmet a szakértők az Építőipar 2019 konferencia előadásai során. Arról nem is beszélve, hogy a munkavállalási korban lévők aránya a 2020-as évtől kezdve várhatóan olyan rohamos mértékben fog csökkenni, hogy innováció és technológiai fejlesztések nélkül igencsak nagy bajban leszünk.

Lassulás, válság, vagy recesszió?Madár István, a Portfolio vezető elemzője, a hazai építőipar helyzetét mutatta be az előadásában, illetve felhívta a figyelmet az egyik legnagyobb veszélyforrásra, ami az építőipart, így a gazdaságot is fenyegeti. Ebben a környezetben Magyarországon van egy közel 5 százalékos gazdasági növekedés, miközben az eurózónában ez a növekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés