Szárnyal a budapesti konferenciaturizmus

2018. május 9. 09:19    
nyomtatás
 
Négy helyet lépett előre Budapest a nemzetközi konferenciaturizmus tekintetében, amivel az európai helyszínek közül a 12. helyen van - írja a Konferen ciaszervezők Nemzetközi Szövetsége (ICCA) alapján a Magyar Idők. A tavalyi évben világszerte 12 500 nemzetközi konferenciát tartottak, a legtöbb nagyrendezvénynek Barcelona adott otthont.


Főként a különböző szakmai szövetségek által rendezett események száma nőtt globálisan. A tavalyi év fontos változása, hogy a legnépszerűbb konferenciahelyszínek versenyében Barcelona - megelőzve Bécset és Párizst - az első helyre ugrott. A francia fővárost követi Berlin, London és Szingapúr, ezeken kívül Madridban és Prágában rendezik a legtöbb, országok közötti szakmai találkozót.

Magyarország az előző évi 16. helyről tavaly a 12.-re lépett előre, miközben Amszterdam visszacsúszott a 16. helyre. Az európai úti célok közül Róma végzett a húszas lista végén, ahol Montrealhoz és Stockholmhoz hasonlóan száznál kevesebb konferen ciát tartottak tavaly. Budapesten már 2016-ban 27 százalékkal több konferenciát tartottak, mint a megelőző évben, és ez a szám tavaly tovább nőtt. A szakmai tanácskozások több mint nyolcvan százalékát hotelekben rendezik meg, főképp a négy-öt csillagos szállodákban.

A főváros szolgáltatóinál komoly forgalmat jelentenek a hivatalos útra érkező turisták, mivel az üzleti célú utazók a legnagyobb költési hajlandóságot mutatják évek óta. A konferenciák résztvevői a rövidebb ideig tartó, szervezett programjukon jellemzően a felsőbb kategóriás szálláshelyükön kínált kényelmi szolgáltatásokat veszik igénybe, illetve a drágább városnéző programokat, éttermeket választják.

A konferenciaturizmus fejlődése nem véletlen, ezek az események a szakmai tudás kicserélése mellett jó lehetőséget biztosítanak a kapcsolatépítésre is. A Portfolio Ingatlan szervezésében például a Smart City konferencia lesz a következő hasonló esemény, ahol a szemünk előtt zajló negyedik ipari forradalom és annak vívmányai lesznek a középpontban.

Szárnyal a budapesti konferenciaturizmus

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium