Előfizetői tartalom

Tovább csúszhatnak az építkezések? - Bekeményített az egyik budai kerület

Portfolio
A XII. kerületi önkormányzat szigorítaná a helyi zajvédelmi rendeletet, a tervek szerint az építési munkálatokat vasárnap és ünnepnapokon betiltanák, emellett munkanapokon csak 7 és 20 óra között lehetne zajos építési munkákat végezni. A szombati napra vonatkozó korlátozással kapcsolatban több javaslat is előkerült, így egy online szavazás keretében kérik ki a lakosság véleményét.

Az utóbbi években országszerte, így Budapesten, a Hegyvidéken is egyre több az építkezés, épület-felújítás. A környezeti zaj és rezgés elleni védelmet érintő, jelenleg hatályos jogszabályok kizárólag nappali (06 - 22 óra) és éjszakai (22 - 06 óra) zajkibocsátási határértékeket állapítanak meg. Az építési munkákra általánosságban ezen felül egyéb (időbeli)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés