Előfizetői tartalom

Új építészeti alapítványt hoztak létre

Portfolio
A nemzetközi kapcsolatok javítása érdekében a hétvégén a XII. Nemzetközi Építészkongresszuson új építészeti alapítványt hoztak létre. A cél nemcsak egy új, független, közép-európai építészeti díj létrehozása, hanem a nemzetközi építész szövetségek közötti együttműködések javítása is. A kezdeményezés mellé állt Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalata, a KÉSZ Csoport is.

2008-ban azzal a céllal hozták létre a Visegrádi Négyek építészeti együttműködését, hogy bemutassák azokat a híres villákat és szakrális épületeket, amelyek egy-egy ország közös kulturális gyökereit jelképezik. Az idén immár XII. alkalommal megrendezett Nemzetközi Építészkongresszus után ez a szerveződés az eredeti alapítókkal ugyan, de alapítvány formájában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés