Ingatlan

Véget ér a Rác fürdő másfél évtizedes kálváriája?

MTI
A Tarlós István főpolgármester és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes jegyezte - a budapest.hu oldalon közzétett - indítvány elfogadásával a testület határozatot hozhat arról, hogy a Rác fürdő mielőbbi megnyitása érdekében kifejezi azon szándékát, hogy a fővárosi önkormányzat a fürdő és a hotel teljes és egységes tulajdonjogát megszerezze - írja az MTI. A hír kapcsán összegyűjtöttük az elmúlt 15 év Rác fürdővel kapcsolatos legfontosabb történéseit.
A főváros 2015. június 23-án döntött a Rác fürdő és hotel projekt ellehetetlenülése következtében az általa megszerzett követelés érvényesítése, a létrejött eredmény mielőbbi hasznosítása, valamint a további állagromlása megakadályozása érdekében a Rác Nosztalgia Kft.-vel, és a Rác Beruházó Kft.-vel szembeni felszámolási eljárás megindításáról. A kormány a Fővárosi Közgyűlés kezdeményezése alapján mindkét társaságot stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodási szervezetté nyilvánította, és a Fővárosi Törvényszék elrendelte az adós társaságok felszámolását.

A döntéssel felkérhetik Tarlós Istvánt, hogy gondoskodjon az ingatlanok tulajdonjogának megszerzése érdekében szükséges intézkedések megtételéről, és a felszámolási eljárás alakulásának függvényében a döntési javaslatokat terjessze majd a Fővárosi Közgyűlés elé.

A Rác fürdő története viszont sokkal régebbre nyúlik vissza, az épület jövője lassan másfél évtizede napirenden van. Ezzel kapcsolatban először 2003-ban volt szó annak rekonstrukciójáról, 2004-ben pedig a már megítélt támogatás visszavonása miatt lehetett a fürdőről olvasni.2007-ben született a terv, hogy a fürdőt ötcsillagos szállodává alakítják át, egy évvel később pedig már úgy tűnt, hogy révbe ér a szálló. 2009-ben azonban a BRFK hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást indított a projekt ellen.Ezt követően félévente jöttek a hírek a fürdő várható megnyitásának dátumáról, majd az egész komplexum elárverezése is szóba került.A főváros és a Rác fürdő kapcsolata azóta is téma, de az épület még mindig nem nyitotta meg kapuit. Kíváncsian várjuk a folytatást.
Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
franciaország, kisváros, vidék