Portfolio.hu könyvesbolt

CFD kereskedés és stratégiák

Szerző: Búró Szilárd, Equilor Befektetési Zrt.
Czoboly Márton, Portfolio.hu
Ár: 1,990 Ft.
Kiadás éve: 2011
   
Kiadó:NET Média Zrt.
Oldal:64
ISBN:ISSN 1789-3704
 vagy vissza a könyvesboltba

A CFD-kel való kereskedést, valamint számos konkrét befektetési stratégiát mutat be a Portfolio.hu füzetek sorozat legújabb kötete.

A kiadvány ára: 1,990 Ft.

Portfolio.hu füzetek

A kiadvány szponzora:

Equilor


A CFD (Contract for Difference, különbségre szóló kontraktus) instrumentumok a napjainkban egyre elterjedtebbé váló online kereskedési rendszerek egyik legnépszerûbb befektetési termékei, melyek segítségével anélkül lehet befektetni szinte akármennyi - a piacon található - eszközbe, hogy az eszközt ténylegesen megvásárolnánk. Ahogy a nevébõl is adódik, a CFD-vel gyakorlatilag a kiválasztott piaci eszköz árfolyamváltozására lehet spekulálni.

A CFD termékek népszerûsége számos pozitív tulajdonságuknak köszönhetõ. A CFD-ken keresztül a befektetõk a szolgáltatóktól függõen képesek akár valamennyi, a piacon elérhetõ részvény, kötvény, nyersanyag és index árfolyamváltozására spekulálni, akár emelkedésrõl, akár csökkenésrõl van szó. Az alacsony kontraktusméretek pedig lehetõvé teszik, hogy a kisbefektetõk is egyszerûen elérhessenek olyan piacokat, ahol egyébként csak igen magas tõkével tudnának kereskedni. Mivel a CFD-ken keresztül az árfolyam elmozdulására lehet spekulálni, nem szükséges kifizetni a mögöttes termék árát, csupán letétet kell képezni az esetleges veszteségekre. A letéten keresztüli kereskedés tõkeáttételes pozíciók felvételét jelenti, ami a hozamok (és persze a veszteségek) megtöbbszörözõdését okozza. A tõkeáttétel akár 20-30 szoros is lehet, ami igen komoly hozamokat - és stop loss megbízások használata nélkül veszteségeket is − generálhat a befektetõk számára. Ráadásul a CFD-k elõnye sok más befektetési eszközzel szemben, hogy relatíve olcsónak számítanak.

Mint a könyvben olvashatjuk, számos különbözõ kereskedési stratégia megvalósítására kedvezõ eszközt kínálnak a CFD-k. A befektetõk például könnyen spekulálhatnak rövid és hosszú távra, vállalati, makrogazdasági és szektor specifikus eseményekre is. Emellett hosszú távú befektetések esetén a rövid távú mozgások kihasználásához is kiváló lehetõséget teremtenek.

A fentiek fényében érthetõ, hogy miért elengedhetetlen napjainkban a CFD kereskedés ismerete: ez a termékcsoport számos elõnye nyomán egyre népszerûbbé válik a befektetések világában, így minden befektetõnek érdemes megismerkedni vele.

Reményeink szerint kiadványunk minden Olvasót hozzásegít majd a sikeres kereskedéshez.

Telefonszám
06/1-327-4080
Ajánlatunk
Könyvesbolt menü
Segítség
Témakörök
Prémium