Portfolio.hu könyvesbolt

Egy spekuláns feljegyzései

Szerző: Edwin Lefèvre
Ár: 4,990 Ft.
Kiadás éve: 2014
   
Kiadó:T-bálint Könyvkiadó
Oldal:250
ISBN:9789638966575
 vagy vissza a könyvesboltba

A most megjelent könyv tartalmában nem új, új kiadásban jelent meg 2014-ben.

Új köntösben ismét elérhetõ a Portfolio könyvesboltjában az "Egy spekuláns feljegyzései" címû könyv. A lassan 90 évvel ezelõtt született kötet az egyik legnagyobb amerikai spekuláns életét mutatja be. Nemcsak lebilincselõ és szórakoztató olvasmány, hanem jelenleg is érvényes tanulságai miatt szinte kötelezõ darab a tõzsdére merészkedõ befektetõk számára.

Tíz évvel ezelõtt idehaza is hatalmas siker övezte és a befektetõk egyik kedvenc olvasmányává vált Jesse Livermore legendás spekulánsról szóló életrajzi regény. A T.bálint kiadó idén újra kiadta Edwin Lefèvre újságíró által írt (még 1923-ban megjelent) "Egy spekuláns feljegyzései" címû mûvét a "Befektetések klasszikusai" sorozat negyedik részeként. A kötet ugyanis - ahogyan az eddigi befektetõ generációk számára, úgy - a következõ nemzedékek számára is idõtálló üzeneteket és tanulságokat hordoz.

Az "Egy spekuláns feljegyzései" könyv Jesse Livermore, a legendás amerikai spekuláns regényes életrajza, lebilincselõ és szórakoztató olvasmány, de ezen túlmenõen a spekuláció mûvészetének klasszikus tankönyve. Befektetõk nemzedékei forgatták haszonnal, mint a spekulációs hibák, trükkök, fortélyok kiapadhatatlan tárházát. Nem véletlen, hogy egy körkérdés során a jelen kiemelkedõ amerikai alapkezelõi közül legtöbben ezt a könyvet jelölték meg, mint legfontosabb, ma is nélkülözhetetlen tõzsdei irodalmat.

"Ki volt Jesse Livermore? Talán nem is olyan fontos kérdés. Bizonyára sokkal kevesebbet tudnánk róla, ha nem születik meg ez az életrajzi regény, amely nemcsak a Livermore-legendakör legfõbb forrása, de egyúttal szórakoztató olvasmány is. A könyvben Larry Livingstone néven szereplõ fõhõs egyes szám elsõ személyben meséli el, hány buktatón keresztül lett a fogadóirodák virtuózából a Wall Street nagy operátora, hogyan tanulta meg játszani a nagy játékot" - írja a fordító, Vakmajom.

A könyv új kiadásához Bánfi Tamás tanszékvezetõ egyetemi tanár, a Monetáris Tanács korábbi tagja írt elõszót, melyben elárulja, korábban nem olvasta a mûvet. "Az olvasás elmulasztása miatti szomorúságom a könyv elolvasása után erõs felindultságba csapott át. Kiderült hanyagságom következménye. Szakszerûen kifejezve, mulasztásom beárazódott, felismertem többszöri tõzsdei vesztésem okát" - kezdi az elõszót egy õszinte vallomással.

Telefonszám
06/1-327-4080
Ajánlatunk
Könyvesbolt menü
Segítség
Témakörök
Prémium