Portfolio.hu könyvesbolt

Költségjéghegy - Az ingatlanról vállalatvezetőknek

Szerző: Baross Pál, Barts J. Balázs, Bérczi László, Décsi Gábor, Dr. Hajnal István, Fábri Gabriella, Kalaus Valter, Scharle András, Szijártó Péter
Ár: 4,990 Ft.
Kiadás éve: 2014
   
Kiadó:Royal Institution of Chartered Surveryors (RICS)
Oldal:184
ISBN:978-963-12-0960
 vagy vissza a könyvesboltba

A könyv néhány kiemelt témakörön keresztül tárja fel az ingatlanok szerepét a vállalatgazdálkodásban, úgymint az „ingatlankitettség”, „ingatlanlábnyom” vagy az „ötödik erõforrás”. Használva a fenyegetõ jéghegy metaforát a könyv szezõi arra hívják fel a figyelmet, hogy a vállalatok menedzsmentjében az IT, a HR, a Pénzügy és az Értékesítési Vezetõk mellett helyet kellene biztosítani az ingatlanos szaktudásnak is. Ezáltal biztosítva lenne egy új vezetõ a menedzsmentben, aki hozzáértõen tudja lefordítani a vállalatok üzleti stratégiáját rövid és hosszú távú ingatlanigényekre.

A Költségjéghegy címû könyv az RICS magyarországi szerzõinek tollából, a Portfolio gondozásában jelenik meg. Két év intenzív mûhelymunka eredményeként a az RICS magyarországi szervezetének Vállalati Ingatlangazdálkodásra specializálódott szakértõi csoportja (Corporate Real Estate Management Group) egy úttörõ munkában hívja fel a vállalatvezetõk figyelmét a vállalati tulajdonban tartott ingatlanállomány mélyen beágyazott rejtett költségeire és stratégiai lehetõségeire. A könyv menedzsment szemléletû üzenetei kimondottan olyan vállalatvezetõknek szólnak, akik kevés gyakorlati tudással rendelkeznek az ingatlanok vállalatirányításban betöltött szerepérõl. A könyvet kilenc, a vállatok ingatlangazdálkodási gyakorlatát kívülrõl és belülrõl ismerõ, évtizedes tapasztalattal rendelkezõ szerzõ írta.

Telefonszám
06/1-327-4080
Ajánlatunk
Könyvesbolt menü
Segítség
Témakörök
Prémium