Garbutt-Pál Erika

(MRICS)

Garbutt-Pál Erika 2 éve érkezett a CBRE-hoz a Kiskereskedelmi Üzletág Igazgatói pozíciójába. Ezt megelőzően 23 év tapasztalatot szerzett az ingatlanszektorban, kiskereskedelmi területen, többek között fejlesztési stratégiáival, portfólióátvilágítással, és bérbeadási tanácsadással foglalkozott. Jelentős tapasztalattal bír kiskereskedelmi márkák új piacokra való belépésének stratégiai előkészítésében és szintén márkák kivonulásának, üzleteik átadásának lebonyolításában.  

A CBRE Kiskereskedelmi csapata számos fejlesztési területet szolgál ki, szakértőik több különböző ágazat - kiskereskedelmi parkok, bevásárlóközpontok, belvárosi üzlethelyiségek, outlet központok, hipermarket üzletsorok - bérbeadásával kapcsolatban tanácsaikkal segítik ügyfeleiket. Ezen kívül szolgáltatásaik közé tartozik a stratégiai portfólió-felülvizsgálat is, ami a rövid és hosszú távú üzleti célok elérését támogatja bérlői vagy bérbeadói oldalról.

A CBRE retail csapata.

Kiskereskedelmi csapatuk 2022 novemberéig 75 bérleti szerződést kötött, összesen 65 000 m2 területre, az idei évben további 25-30 tranzakció lezárása várható, nagyjából 25 000 m2-en. Így összesen több mint 100 tranzakcióval és megközelítőleg 90 000 m2 bérbeadott területtel zárhatják a 2022-es évet számos újratárgyalás és hosszabbítás mellett.

Az idei év során bérbeadási mandátumaik 285 000 m2-rel gyarapodtak, ami az előző évekhez képest hatalmas növekedés. Az elnyert mandátumok azt jelentik, hogy szerte Magyarországon rekordmennyiségű, 390 000 m2 kiskereskedelmi területért felelnek a CBRE szakértői. Kizárólagos bérbeadási képviseletet nyújtanak a megújult KÖKI bevásárlóközpontnak, szintén a divatszektorra vonatkozó kizárólagos bérbeadási képviseletet látnak el a nemrégiben felújított GOBUDA bevásárlóközpontban, valamint kizárólagos bérbeadást végeznek a tervezett Zugló Városközpont fejlesztésben a Bayer Property Zrt. megbízásából, melynek nyitása 2024-ben várható. Szakértői csapatuk a bérlőképviselet mandátumait is növelte, köztük olyan jól ismert nemzetközi márkákkal, mint a Lindt, a Puma, a Vagabond vagy az Esprit. 

A Kiskereskedelmi osztály Erika vezetésével 6 főt számlál, amely jelenleg a legnagyobb tanácsadói és bérbeadási csapat a hazai kiskereskedelmiingatlan-piacon. Sréter Éva közel 17 éve tevékenykedik az ingatlanszektorban, 2022 januárja óta erősíti a CBRE csapatát, előtte 16 éven keresztül a JLL-nél tevékenykedett, kiskereskedelmi területen. Pakusza-Nagy László több mint 20 év ingatlan szektorban szerzett tapasztalattal rendelkezik, a CBRE-nál fő profilja a bevásárlóközpontok bérbeadása. 2018 óta vezeti ezt a területet a CBRE-n belül. További tagjai, Csörgő Anita több mint 30 évnyi ingatlanpiaci tapasztalattal, már 2013 óta tagja a CBRE kiskereskedelmi csapatának. Korábban a JLL-nél és a Colliersnél töltött be hasonló pozíciót, szakterülete a belvárosi kiskereskedelmi ingatlanok piaca. A közelmúltban csatlakozott Fal Orsolya a CBRE kiskereskedelmi csapatához, ezt megelőzően 11 évnyi tapasztalatot szerzett bevásárlóközpont üzlethelyiségeinek bérbeadásában. Nagy Laura a csapat legfiatalabb tagja, az egyetem befejezését követően kezdett asszisztensi pozícióban, a kiskereskedelmi osztály munkáját támogatja.

Csapattagok:

  • Garbutt-Pál Erika - Kiskereskedelmi Üzletág Igazgató
  • Sréter Éva - Kiskereskedelmi Társigazgató, Bérlőképviseleti Vezető
  • Pakusza-Nagy László - Kiskereskedelmi Társigazgató, Bevásárlóközpont Bérbeadási Vezető
  • Csörgő Anita: Igazgató, Belvárosi Bérbeadási Vezető
  • Fal Orsolya - Kiskereskedelmi Bérbeadási Tanácsadó

A CBRE-nál a különböző eszközosztályok bérbeadási tevékenységét David M Johnston, Tanácsadási és Tranzakciómenedzsment Főigazgató fogja össze.

TOP 2 retail tanácsadó 2022