Kővári Judit

A Dentons partnere és budapesti irodája ingatlanjogi csoportjának vezetője, Magyarország egyik vezető, széles körben elismert ingatlanjogásza. Több évtizedes szakmai pályafutása során számos nemzetközi ingatlanbefektető és ingatlanfejlesztő jogi tanácsadójaként dolgozott, főként az irodaszektorban és a kereskedelmi és ipari ingatlanok piacán. Jogi szakértőként számos ingatlanértékesítésben és akvizícióban közreműködött, több nagyértékű portfólió átruházását koordinálta sikerrel, helyi és regionális szinten egyaránt. A tranzakciós tanácsadáson túl számos ismert nemzetközi cég bérleti szerződését tárgyalta, részben bérbeadói, részben bérlői oldalt képviselve és több jelentős ingatlanfejlesztési projektben vett részt, ahol a telekvásárlástól az engedélyezésen, tervezési és kivitelezési szerződéseken és a bérbeadáson át a projekt sikeres értékesítéséig támogatta ügyfeleit. Szakmai sokoldalúságát jelzi, hogy pályája során, 1998-tól 2002-ig az EY partnereként, banki szakjogászként is dolgozott, több magyar bank és biztosítótársaság privatizációjában is részt vett.

Az ingatlanpiacon kifejtett szakmai munkája elismeréseként 2015-ben az RICS magyarországi Eminent Status-ú tagjává fogadta. Számos szakmai listán, így pl. Chambers & Partners és a Legal 500 által vezetett listákon, mintegy másfél évtizede folyamatosan a legjobb minősítésű, vezető ingatlanjogászként szerepel.

Vezetőként elkötelezett a munkavállalók jólléte, a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás támogatása mellett, segíti a női munkatársakat karrierjük építésében és a munka és a magánélet közti megfelelő egyensúly fenntartásában. Figyelmet fordít arra, hogy a Dentons és ügyfelei miként kezelik a különböző környezeti, társadalmi és kormányzati tényezők által támasztott kihívásokat. Ennek megfelelően számos különböző ESG-kezdeményezés támogatója, különösen a magyarországi ingatlanprojektekkel kapcsolatban, ezzel is jelezve személyes és a Dentons elkötelezettségét a globális ökoszisztémára hatást gyakorló ügyek iránt.

Legutóbbi megbízásai közül kiemelendők a GTC számára nyújtott jogi tanácsadói munkák, többek között a GTC szerb irodaportfóliójának értékesítésében való közreműködés, a White Star és az AIG képviseletében eljárva a Krisztina Plaza értékesítésének jogi munkái, a Groupama első magyarországi akvizíciójában való közreműködés a Freedom Palace megvásárlásakor, a Codic képviseletében eljárva a Green Court Office megépítése, bérbeadása és értékesítésének teljes körű jogi koordinációja.

TOP 2 retail tanácsadó 2022