Krüpl László

Krüpl László, MRICS, a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda Ingatlanjogi csoportvezetője. Több mint 15 évnyi tranzakciós jogi tanácsadási tapasztalattal rendelkezik. Az ELTE ÁJK jogász szakán szerezte a jogi diplomáját summa cum laude minősítéssel, majd ezt követően a németországi Göttingeni Egyetemen szerzett M&A szakirányon LL.M-fokozatot. 2008-ban a londoni House of Commons-ban dolgozott. Az ELTE Bibó István Szakkollégiumban ingatlanjogi kurzust tartott 2010-2016 között és 2014-ben német jogi szakfordítói oklevelet szerzett az ELTE-BTK-n. 2021 óta a Royal Institution of Chartered Surveyors bejegyzett ingatlanszakértője (MRICS) kereskedelmi ingatlan szakirányon.

Rendszeresen ír cikkeket és tart előadásokat ingatlanjogi témában. A Schönherrhez történő csatlakozását megelőzően a CMS CameronMcKenna, a CHSH Dezső, valamint az EY Law budapesti irodáiban dolgozott ingatlanjogi és M&A szakterületen. Praxisában mind share deal-ek, mind pedig asset deal-ek vonatkozásában nyújt jogi támogatást az ügyfeleinek, és kiemelkedő tapasztalata van a zöldmezős beruházások, valamint kivitelezési projektek, bérleti szerződések tárgyalása tekintetében, valamint ingatlannal és zöldmezős beruházásokkal kapcsolatos M&A tranzakciók tárgyalása során. Karrierje során közel 70 tranzakciót koordinált.

Dr. Krüpl László képviselte vevői oldalon az osztrák S-Immot a BudaPart Gate irodaház akvizíciója során. A modern, A-kategóriás irodaház a BudaPart városnegyed-fejlesztés első befejezett irodaháza. (Kép forrása: BudaPart)

Az ingatlanpiac valamennyi alszektorában nyújt jogi tanácsot, így az ő közreműködésével valósult meg a VOLTA csoport háromfázisú ingatlanakvizíciója, valamint az ehhez kapcsolódó rézfólia-üzem gyártásával kapcsolatos zöldmezős beruházás a Tatabányai Ipari Parkban, emellett az S Immo AG jogi és tranzakciós képviselete a BudaPart Gate irodaház akvizíciója kapcsán. László működött közre a Fressnapf új magyarországi központjának megvalósításával kapcsolatban, illetve ő támogatta a nemzetközi hírű B&B Hotelst is, amely az első magyarországi hoteljét a tavalyi év során nyitotta meg Budapest IX. kerületében.

Lászlót rendszeresen rangsorolják a legjobb ingaltanjogászok listáiban (Chambers, Legal500).

TOP 2 retail tanácsadó 2022