Ódor Dániel

(MRICS)

Ódor Dániel 2018 óta a TaylorWessing nemzetközi ügyvédi iroda budapesti partnere, a kereskedelmi és ipari ingatlanjog szakértője. Rendszeresen ad tanácsot multinacionális vállalatoknak, hazai nagyvállalatoknak és ígéretes új vállalkozásoknak az ingatlan-, építőipari és technológiai szektorokban. Csapatával az évek során különösen erős speciális iparági ismereteket sajátított el a kiskereskedelem és a logisztika területén, valamint a közelmúltban megszilárdította jelenlétét a szálláshely-szolgáltatási ágazatban is, beleértve a Magyarországon egyelőre gyerekcipőben járó magánkollégium-szektort is. Ügyfeleinek egy adott beruházás teljes életciklusa során tanácsot ad, nemcsak a tranzakcióra – ebbe beleértve a nagyobb M&A projektek keretében végzett átvilágítási eljárásokat –, hanem a projekt napi működésére is összpontosítva.

Dániel szerint a jövőben az ESG kétségkívül növekvő szereppel fog bírni a jogi tanácsadásban, így kiemelten foglalkozik a témával. Annak ellenére, hogy az ingatlanpiacon még nem alakultak ki egyértelmű ESG-követelmények és az átfogó uniós szabályozás életbelépése is várat magára, a tranzakciók során sokszor már most fontos szerepet kapnak a fenntarthatósághoz köthető elvárosok, az azoknak történő megfelelés pedig a jogi tanácsadók kiemelt feladatává vált.

A TaylorWessing Ügyvédi Iroda recepciós tere.

Szorosan együttműködik a TaylorWessing vállalati, M&A és vitarendezési csoportjaival. Ingatlanpiaci ügyfélportfólióján belül különösen nagy hangsúlyt fektet a vagyonkezelésre, a tranzakciós munkára és az utóbbi időben az ingatlanokkal kapcsolatos energiajogi tanácsadás is praxisa fókuszába került. Munkáját budapesti kollégái mellett a TaylorWessing régiós ingatlanjogi szakértői is segítik Bécsben, Pozsonyban, Prágában, Brnoban, Varsóban és Kijevben, lehetővé téve ezzel a piacon egyre gyakoribbnak számító határokon átnyúló ügyletekben történő hatékony részvételt.

Rendszeres előadója rangos ingatlanpiaci rendezvényeknek Budapesten, illetve szerte a régióban. 2022-ben moderátorként vett részt a budapesti Sustainable World és a Portfolio Property Investment Forum konferenciákon, a bécsi CEE Property Forumon, korábban a hamburgi magyar konzulátus is meghívta, hogy az általa szervezett rendezvényen a magyar ingatlanjogról beszéljen német befektetők előtt.

Előadónk volt az alábbi konferenciákon
  • CEE Property Forum 2022 - Vienna, Austria
  • Sustainable World 2022
  • Építőipar 2022
  • Property Investment Forum 2021
  • Property Investment Forum 2020

TOP 2 retail tanácsadó 2022