Előfizetői tartalom

A MOL vezetésével a régió élére került a magyar tőzsde

Portfolio
A tegnapi zuhanások ellenére a vezető nyugat-európai indexek kivétel nélkül emelkedéssel kezdték a csütörtöki kereskedést, melynek mértéke szerénynek volt mondható. A DAX és az FTSE 100 is kicsivel a szerdai záróértéke felett tartózkodott. A Bank of England bejelentését követően viszont erősödés kezdődött, amit az EKB döntése tovább erősített. Mario Draghi szavaira viszont esés kezdődött, a nyugat-európai indexek a szerdai záróértékeik alá zuhantak. Az amerikai indexek viszont kivétel nélkül erősödni kezdtek a nyitást követően, amit a vártnál kedvezőbb tengerentúli munkaerőpiaci adat is támogat. A hazai börze is az előző napi záróértéke közelében ingadozott a kereskedés első szakaszában. Majd az európai piacokhoz hasonlóan erősödés kezdődött a MOL vezetésével, ami egészen a zárásig kitartott. Míg a kelet-közép-európai régió másik börzéje, a török tőzsde közel 5 százalékot zuhant a nyitás óta az egyre hevesebbé váló tüntetések hatására.

2013. június 06. 17:30 Megosztás A végére magára talált a hazai tőzsde A vezető nyugat európai börzék kivétel nélkül gyengülni kezdtek azt követően, hogy Mario Draghi arról beszélt, hogy a negatív betéti kamat bevezetése is szóba került...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés