Előfizetői tartalom

Már látni a fényt az alagút végén: ősszel magához térhet az arany

Portfolio
Az utóbbi hetekben megint fellángoltak az arany piacán a félelmek, miután a Fed elnöke kilátásba helyezte, hogy akár már az év második felében sor kerülhet az eszközvásárlási program keretének csökkentésére. Az arany árfolyama bő egy hét alatt több mint 150 dollárt esett. A sárga nemesfém kilátásairól az Arteus Capital Zrt., vezérigazgatóját, Varga Zoltánt kérdeztük, aki szerint a nyári szabadságok után erőre kaphat az arany.

Az utóbbi hetekben újabb eladói hullám söpört végig az arany piacán, mely során a sárga nemesfém árfolyama 1 200 dollár közelébe zuhant. Az 1 200 dollár közeli aranyár számos bányatársaság esetében a kitermelési költségek közelében található, ez pedig azt jelenti, hogy igen fontos szintre érkezett a sárga nemesfém árfolyama - mondta Varga Zoltán.Mivel az éves aranykitermelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés