Előfizetői tartalom

Szinte megállás nélkül adják a magyar részvényeket

Portfolio
Eséssel nyitott a magyar piac,azóta tovább csökkent az index értéke, BUX már 4% százalék feletti esést mutat, átlag feletti, több mint 11 milliárd forintos forgalom mellett. Tovább esik az OTP-t, 7%-os esést könyvelhet el, a MOL-ra is jelentős eladói nyomás nehezedik. Tegnap éjjel a Moody’s Inverstors Service egy fokozattal rontotta Magyarország adósságának besorolását, amely így már a befektetésre nem ajánlott, azaz bóvli kategóriába került. Az új besoroláshoz továbbra is negatív kilátást tart érvényben a hitelminősítő. A helyzetet a bizonytalan európai hangulat sem segíti. Merkel továbbra is elzárkódik az eurókötvények kibocsátásának lehetőségétől, valamint tegnap Portugáliát is leminősítették.

A régiós piacok az európai bizonytalanság miatt esésnek indultak. A bizonytalanság és a negatív hangulat továbbra is jelen van. A tőzsdék közül ma a magyar piac teljesít legrosszabbul. Amelynek oka, hogy fokozattal, a korábbi Baa3-ról Ba1-re rontotta Magyarország adósságának besorolását csütörtök éjszakai döntésével a Moody's Investors Service. Ezzel a magyar besorolás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés