Prémium

2019-ben nyit a Bábolna Strand- és Termálfürdő (x)

Portfolio
Már javában zajlik Bábolna város elmúlt évtizedének legnagyobb beruházása, a Bábolna Strand- és Termálfürdő építése. A két, még 1983-ban feltárt 38 és 52 fokos termálkútra épülő fürdőt a tervek szerint 2019 őszén veheti birtokba a nagyközönség.
Bábolna eddig elsősorban a lótenyésztésről, díjugrató versenyekről, a Ménesbirtokról és gyönyörű arborétumáról volt ismert a turisták körében. A most folyó beruházásnak köszönhetően jövőre azonban már a termálfürdő is felkerülhet a bakancslistára, ami még vonzóbb célponttá teszi a települést az idelátogatók számára.

A közel 3 hektáron megvalósuló fejlesztés eredményeként az év 365 napján várja majd a vendégeket a fürdő, mely a téli időszakban 250, nyáron pedig közel 600 fő kikapcsolódását teszi lehetővé. A 3 téli gyógy- és termálmedence 220nm-es vízfelülete a nyári időszakra egy 200nm-es élménymedencével, tocsogóval és gyerekmedencével bővül, elsősorban a kisgyerekes családokra gondolva. A létesítményben emellett szauna, masszázs, étterem, kávézó, a nyári időszakban pedig plusz büfésor is várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

Külön érdekessége a beruházásnak az országban harmadik helyen itt megvalósuló metángáz leválasztó kiserőmű, mely villamos áram és hőtermelésével nem csak a fürdő, de a település más közintézményeinek energiafelhasználását is hosszú távon tudja csökkenteni. Ennek a korszerű technológiának köszönhetően így nem csak szép, de kifejezetten takarékos, alacsony költséggel üzemelő fürdővel bővül a város.

A termálfürdő minőségi kivitelezése azonban csak szükséges, de nem elégséges feltétele a sikeres működésnek. Bábolna Város Önkormányzata ezért pályázatot írt ki a fürdő üzemeltetésére, üzleti lehetőséget ajánlva azon vállalkozások számára, melyek megfelelő szakmai tudásukkal, tapasztalatukkal biztosíthatják a minőségi, magas színvonalú szolgáltatást.

A pályázati anyag már átvehető, melynek beadási határideje 2019. január 30. A pályázat részletes feltételei megtekinthetők a babolna.hu oldalon.


2019-ben nyit a Bábolna Strand- és Termálfürdő







(x)
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek