Prémium

Te is egyszerűen járhatsz utána: így adhat neked kölcsön a bank (x)

PR cikk
Rengeteg olyan buktatója van egy hiteligénylésnek, amelyeket maguk az ügyfelek szinte alig ismerhetnek meg a bankok szigorú belső szabályzata miatt. A Bank360.hu most összeszedte azokat a kevésbé ismert feltételeket, amelyeken múlhat a hiteligénylés.

A kedvező kamatszintek, rugalmas felhasználhatóság és egyszerű folyamat miatt igen nagy népszerűségnek örvendenek ma Magyarországon az akár 10 millió forintig is igényelhető személyi kölcsönök. Nehéz viszont előre megbecsülni, hogy

  1. melyik banknál érdemes hitelfelvétellel próbálkoznunk,
  2. és mekkora hitelösszeget vehetünk fel.

Ezek ismerete viszont rengeteg időt és pénzt spórolhat meg nekünk. A Bank360.hu azonban egyedülálló gyűjtést készített, aminek segítségével megbecsülhetjük, hogy mekkora összeget tudunk felvenni és melyik banknál kaphatjuk ezt meg a legkedvezőbb kondíciókkal.

Amit muszáj teljesíteni

A bankok egy hiteligénylésnél elsősorban a legalapvetőbb kritériumok teljesülését vizsgálják. Ilyenek például az érvényes okmányok, jövedelemigazolás vagy éppen elérhetőség. A bankok által leggyakrabban vizsgált szempontok például az

  • életkor, amelyet igazolványokkal,
  • a lakóhelyünk, amelyet közüzemi számlákkal,
  • és a jövedelmünk, amelyet bankszámlakivonattal vagy jövedelemigazolással igazolhatunk.

A Bank360.hu egy teljes listát készített a magyar kereskedelmi bankok által támasztott minimum feltételekről, erről itt olvashatunk bővebben. Ez alapján kiderül például: van olyan bank, ahol akár 18 évesen is vehetünk fel már személyi kölcsönt, míg máshol 25 év az elvárt legalacsonyabb életkor. Talál jelentősebb kérdés a legtöbb ügyfélnél a jövedelem: a Bank360.hu gyűjtése szerint ebben is nagy eltérések vannak: míg egyes bankok már akár havi nettó 75 000 forintos jövedelemtől is hiteleznek, addig más pénzintézeteknél 100 000 forint feletti havi nettó jövedelem igazolására van szükség.

Az sem mindegy, miből

A bankok nem csak a jövedelem nagyságát vizsgálják a hitelbírálat során, hanem annak forrását is. Nem mindegy, hogy munkából származó jövedelemről, vagy éppen ingatlankiadásból származó bevételről van szó.

A pénzintézetek elsősorban alkalmazotti munkabért, vállalkozói jövedelmet és nyugdíjat fogadnak el, ezek az úgynevezett elsődleges jövedelmek. A már fentebb is említett bérbeadásból származó bevétel vagy más egyéb igazolt bevétel a másodlagos jövedelmek közé sorolható. Ez utóbbiak a másodlagos vagy kiegészítő jövedelemforrások, amelyek önmagukban nem elégségesek a hitelfelvételhez, de ha van elsődleges jövedelmünk, akkor a másodlagos jövedelem hozzáadódik. Az viszont merőben eltérő, hogy az egyes bankok mely jövedelmeket veszik figyelembe. A Bank360.hu viszont ezt is összegyűjtötte, így már néhány perc alatt meghatározhatjuk, melyik bank fogadja el a jövedelmünket.

Kopogtassunk a megfelelő banknál

A fentiek alapján tehát meghatározhatjuk elsőként, hogy mely bankoknál felelünk meg egyáltalán a minimális feltételeknek, melyik pénzintézet jöhet szóba, ha hitelt akarunk felvenni? Láthatjuk például, hogy elégséges-e a jövedelmünk, rendelkezünk-e a megfelelő dokumentumokkal és megfelelő-e az életkorunk?

Ha megvannak azok a bankok, ahol van esélyünk a hitel felvételére, a jövedelemforrásaink alapján hasonlítsuk össze, hol számolnának a legmagasabb jövedelemmel. Nagyrészt ez, és meglévő tartozásaink határozzák meg ugyanis, hogy mekkora kölcsönt vehetünk fel: minél magasabb a jövedelmünk, annál több személyi kölcsönt vehetünk fel.

Mindezek után érdemes azt is megnézni, hogy melyik bank adja olcsóbban a kölcsönt. Ehhez érdemes a Bank360.hu személyi kölcsön kalkulátorát használni, hiszen néhány adat megadásával rangsorolhatjuk a banki kölcsönöket akár a teljes visszafizetendő összeg alapján, így villámgyorsan kiderül, hogy melyik hitellel spórolhatunk évente akár több tízezer forintot is.

(x)

koronavirus_nagyvaros
boris johnson brexit
joe biden koronavirus
franciaorszagparizs
Küszöbön az összeomlás: Törökország lehet a következő Venezuela
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Winelovers_Grand