Prémium

Gattyán: 10 millióan nem költözhetnek el (x)

PR cikk
Jakupcsek Gabriella interjúja Gattyán Györggyel (Videó)

Magyarországon rendhagyó, hogy egy milliárdos nagyvállalkozó őszintén beszéljen a magánéletéről, családjáról és a motivációiról. Jakupcsek Gabriella interjújában a gazdasági sikerek mellett igyekezett Gattyán György személyes hátterére is rákérdeni, így szó esett sikerről, kudarcról és a jövő terveiről is.

A teljes interjú itt megtekinthető videón:

J.G.: Úgy tudom, hogy Ön mindig rendszerekben gondolkozik?

G.Gy.: Imádom a rendszereket.

J.G.: Látom az az erőssége, a rendszerek és ahhoz választja az embereket. Azt, akit 20 évvel ezelőtt felvett, azt ma is fel tudná még venni? Mi volt az, ami 20 évvel ezelőtt kellett? Mi volt, ami 10 évvel ezelőtt kellett és mi az, amit most tart prioritásnak, ha munkatársat választ?

G.Gy.: Én megfogalmaztam magamban és 100%-ban tudom, hogy minden emberben ott az érték és a vezető vagy a rendszert tervező ember felelőssége, hogy azt az értéket fölfedezze. Segítsen az adott embernek is fejlődnie és eszerint megtalálni a rendszerben a helyét.

GGY_PHOTOS_012_cikkhez_1140x641px_02

J.G.:  Talán ez egy probléma a mi attitűdünkben, hogy nagyon elkeseredünk, hogy másnak mindig könnyebb vagy hogy persze, ő gazdag, ő megteheti.  Közben az Ön életében is bizonyára vannak veszteségek, különben nem filozofálna ezen ennyit.

G.Gy.: Nyilván a magyarságnak is voltak nagyon erős, pozitív korszakai. Voltak nehezebb korszakai is, de a magyarság, a magyar nyelv mindig túlélte a káoszban. És persze lehet mondani azt, hogy Magyarország nem nagy négyzetkilométerre, de azért van 10 millió ember, aki, ha akar, akkor nagyon is össze tud fogni és oda tudja tenni magát. Nyilván ez megint a körülményektől függ. Hogyha jobbra-balra cibálják a magyarságot, akkor ez nehéz.

J.G.: Az ön vállalata is itt maradt Magyarországon a közel 10 éves adóhatósági hercehurca ellenére. Közben ráadásul elindultak a nemzetközi piacra is.

G.Gy.: Talán úgy fogalmaznék, hogy van magyarországi cégközpontunk, de ezáltal ugye van nemzetközi célközpontunk és Luxemburgban van. Igyekszünk mindig a lehető legjobb tevékenységet megtalálni, kihozni azokat a projekteket, amik segítik azt, hogy ezt a nemzetközi terjeszkedést támogassuk. De akármi is történik, én magyar vagyok, a legjobban magyarul beszélek, magyarul gondolkodom. Én nagyon szeretek magyar lenni, tehát ezért küzdök, mert elköltözhettünk volna vagy elmehettünk volna a fenébe, de nem. 10 millió ember nem hagyhatja el az országot csak azért, mert valaki, valamiért picit túlhúzza a húrt. Nem lehet. Akkor bele kell állni, szépen, csendben, nyugodtan. Mindenki nem mehet el.

(x)

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek