5%-10% nettó hozamú ingatlanbefektetés 5-10 évig biztosítva (x)

2018. október 5. 10:10    
nyomtatás
 
Egy alternatív lehetőség a túlárazott budapesti ingatlanok helyett.

Az ingatlan egy hagyományosan biztonságos és kiegyensúlyozott befektetési lehetőség, főleg ha egy olyan magas hozamú ingatlanbefektetésről van szó, ahol biztosítva van a bérleti hozam. Ilyen befektetésekkel jelenleg kevés helyen találkozhatunk, de az Amerikai Egyesült Államok egyes városaiban, illetve az Egyesült Királyság területén található Care Home-okban rájuk akadhatunk. A mai világban pedig már mindenki számára elérhetőek ezek a lehetőségek, akár már a tengerentúlon is. Ezeket a lehetőségeket ismerhetik meg az OPISAS kínálatából a Lakás 2018 kiállításra látogató érdeklődők.

5%-10% nettó hozamú ingatlanbefektetés 5-10 évig biztosítva


Egyszerűbbnek tűnhet egy olyan ingatlanba fektetni, amely a szomszéd városban, netán pár utcányira van tőlünk. Ismerjük a környéket, a szabályozást, hogy hogyan működik az ingatlan fenntartása vagy éppen kiadása, hisz nekünk is van olyanunk. Ám teljesen átírja a helyzetet, ha valakinek a jövedelemszerzés a célja az új ingatlannal: az igazi nettó hozamot akkor látjuk, amikor levonjuk a fenntartási költségeket, a bérbeadással járó folyamatos teendőket, felújítási munkálatokat, mint az OPISAS 5% biztosított nettó hozamú befektetéseinél Amerikában, vagy a 10% biztosított nettó hozamú befektetéseinél Angliában.

5%-10% nettó hozamú ingatlanbefektetés 5-10 évig biztosítva

Számos érv szól egy külföldi ingatlanbefektetés mellett, ahogy a gazdasági helyzet is meghatározó a döntésben. Nem lehet panaszkodni a budapesti ingatlanpiacra vagy a befektetési lehetőségek hiányára, viszont egyes jelek szerint nem fog mindig így szárnyalni az ingatlanpiac. A jelenlegi magas kereslet az ingatlanok iránt - elsősorban befektetési célból, tehát egy befektetői vásárlói réteg által - magas ingatlanárakat eredményez Budapesten. Ezt a folyamatos drágulást fogja tovább erősíteni a jövő évtől a 27%-os áfa visszaállítása az újépítésű ingatlanokra, így a 22%-os plusz költséget - a jelenlegi 5%-os kedvezményes áfához képest - minden bizonnyal a vevőnek kell majd megfizetnie, ami még feljebb tornássza majd az ingatlanárakat. A magas árak miatt egy idő után alacsonyabb lesz az adásvételek száma, illetve ami befektetési szempontból talán a leglényegesebb következmény: alacsonyabb lesz a drága ingatlanok hozama a vártnál.

Nem beszélve arról a rizikófaktorról, amelyet a forint árfolyamának ingadozása jelent azok számára, akik nem kizárólag Magyarországon költenék el a befektetésből származó jövedelmüket. Egy külföldi, stabil valutában való befektetés - mint a dollár Amerikában vagy a font az Egyesült Királyságban - nemcsak új lehetőségeket, de nagyobb biztonságot is garantál a befektető számára. Az igazán sikeres és előrelátó befektetés titka változatosság és sokszínűség, nemcsak a befektetési típusok, hanem a devizák között is.

10% nettó hozam 10 éven keresztül biztosítva Angliában.

5%-10% nettó hozamú ingatlanbefektetés 5-10 évig biztosítva

Egy különleges lehetőséget találunk például az Egyesült Királyságban, ahol az elöregedő brit társadalom hoz létre egy új, idősotthonokra fókuszáló befektetést, amelyre már nemzetközi szinten is magas a kereslet. A befektetők egy lakóegységet vásárolhatnak ezekben az idősotthonokban, vagy gondozó részleggel rendelkező szállodákban. Ezek után a tényleges foglaltságtól függetlenül biztosít 10% nettó hozamot az otthon üzemeltetője 10 éven keresztül az adásvétel lezárásának napjától, amellett, hogy a befektetés teljes időtartama alatt kezeli az ingatlant. Emellett különböző kilépési stratégiák közül is választhat a befektető a 10 év alatt: az eladó a vételár 110%-os árán vásárolja vissza a lakóegységet 5 év után, amely érték folyamatosan növekszik, míg a 10 év leteltével 125%-os áron adhatja el a befektető a szobát. A kedvezményes vételár, a 10 év alatt a bérleti díjból befolyó hozam, illetve a visszavásárlási opció teszik ezt a befektetést érdekessé a közép-hosszú távra tervező, magas tőkenövekményt kereső befektetőknek.

5% nettó hozam 5 éven keresztül biztosítva Philadelphiában, Amerikában.

5%-10% nettó hozamú ingatlanbefektetés 5-10 évig biztosítva

Az USA több keleti parti államában kínál magas hozamú ingatlanbefektetéseket az OPISAS Floridától Chicagóig, és limitált számú ingatlanoknál egy hónapban a befektetőnek 2 választási lehetősége is van: 5% biztosított nettó hozam 5 évig vagy magasabb, akár 6-11% nettó hozam biztosítás nélkül. Philadelphiában, egy jelenleg is elérhető ajánlatnál ugyanazt a 3 halószobás, 1 fürdőszobás ingatlant, ugyanazért az árért biztosított 5%-os nettó hozammal vagy biztosítás nélküli, 9,15%-os nettó hozammal is megvásárolhatja a befektető. Az első opció esetén 5750$ az éves bérleti hozam, amely 479$ havonta, 5 éven keresztül biztosítva, míg a második opciónál 10.523$ az éves nettó bérleti hozam, amely havi 876$ bevételt jelent. Ezek az ingatlanok az OPISAS tulajdonában vannak és felújítva, bérbe adva kerülnek eladásra. Mivel egy távoli országról van szó, fontos a megbízható helyi ingatlankezelő jelenléte, aki minden városban gondoskodik a befektető ingatlanáról, annak bérbeadásáról és ellenőrzéséről. A vonzó ingatlanárak, magas hozamok, a stabil gazdasági helyzet és valuta, az ingatlantulajdonost védő jogszabályok és a nemzetközi vonzerő szólnak az amerikai ingatlanbefektetés mellett.

Az OPISAS segítségével magyar befektetők számára is nyitva állnak ezek a befektetési lehetőségek. A 10 éves tevékenységünk alatt több mint 3500 ingatlant értékesítettünk, több mint 280 millió dollár bérleti díj bevételt termelve ezzel befektetőinknek. További információkért a befektetésekkel kapcsolatban írjon nekünk az info@opisas.com email címre, hívjon minket a +36 20 2922185-ös telefonszámon vagy találkozzon velünk a Lakás 2018 kiállításon október 12-14. között a Hungexpon Budapesten, a B11/B standnál.

(x)
Címkék: prémium

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Befektetési tanácsadó
Rendezvényszervező
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium