A munkaerő megtartása az új toborzás (x)

2017. december 11. 05:00    
nyomtatás
 
350 főt foglalkoztat Magyarországon az Intrum Justitia nemzetközi követeléskezelő. Egy ekkora szervezetnél a toborzás és a munkaerő megtartása kiemelt és összetett feladat, és bár speciális területtel foglalkozik a cég, mégis sikerrel veszi az akadályokat. Mészáros Anitával, az Intrum Justitia HR vezetőjével beszélgettünk.

Sokat hallani, hogy egyre nehezebben találnak a cégek új munkatársakat, kihívás betölteni az üres pozíciókat. Mi a helyzet az Intrum Justitiánál?

A munkaerő megtartása az új toborzásKözel 25 éve vagyunk Magyarországon, 350 főt foglalkoztatunk, ebből adódóan a munkaerőpiaci trendek komoly hatással vannak működésünkre. Érezzük a toborzási kihívásokat, látjuk az új trendeket, és igyekszünk ezekre válaszolni. Új csatornákat használunk a toborzásban, átalakítjuk a keresési módszereinket. És ez a magközelítés be is válik, hiszen nincs olyan munkakör, amelyre reális időn belül ne találnánk meg a megfelelő jelöltet.

Nem nehéz embereket találni egy követeléskezelő céghez?

Nem érzünk semmilyen hátrányt a toborzás során amiatt, hogy követeléskezeléssel foglalkozunk. Érdemes azonban tisztázni a fogalmakat, hiszen sokan keverik a követeléskezelést a behajtással, pedig az előbbi sokkal átfogóbb szolgáltatáscsomagot jelent. Az Intrum Justitia tevékenységi köre lefedi egyebek mellett a cégfigyelést, jogi tanácsadást, behajtást és adott esetben akár a nemzetközi érdekérvényesítést is.

Ezek alapján gondolom jogászok, pénzügyi végzettséggel rendelkezők jelentkezését várják...

Számos különböző területre keresünk kollégákat, nemcsak a jogi és pénzügyi képesítéssel rendelkezők között toborzunk. Keresünk például ügyintézőket, call center munkatársakat, de az utóbbi időben az informatikusok - legyen szó fejlesztőkről vagy üzleti elemzőkről - megtalálása a legnehezebb feladat. Mivel folyamatosan növekszik cégünk, ezért rendszeresen keresünk vezető beosztású kollégákat is.

Egy dolog megtalálni az új kollégákat, de meg is kell őket tartani. Van erre valami bevált módszerük?

Szakmai körökben egyre többen hangoztatják, hogy ma már a megtartás az új toborzás, mert olyan nehéz új munkaerőt találni. Az Intrum Justitiánál munkatársaink háromnegyede Y generációs, azaz a 30-as éveiben, vagy annak közelében jár. Másképp lehet motiválni ezt a korosztályt, mint az előttük járókat. Például a 80-as években születettek számára kiemelten fontos a tudatos karrierépítés lehetősége, amelyhez mi minden támogatást megadunk: biztosítjuk a szükséges szakmai, vezetői fejlesztési és képzési programokat.

350 kollégát hogyan lehet egyben tartani?

A legfontosabb, hogy jól érezzék magukat a dolgozók, ehhez pedig menedzsmentünk az önszerveződés lehetőségét biztosítja. Egyre több klub működik házon belül, van már a kollégák által szervezett futóklub, de a borklub is egyre népszerűbb kezd lenni. Új kezdeményezésként CSR bizottságot hoztunk létre, ahol a kollégáink tervei és elképzelései szerint alakítjuk ki vállalati társadalmi felelősségvállalási programunkat. A célunk, hogy vonzó munkakörnyezetet és -feltételeket teremtsünk.

(x)
Címkék: prémium

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium