Adómegtakarítás más módon - Sodexho Pass utalványok (x)

2001. október 25. 19:42    
nyomtatás
 
Mit tegyünk akkor, ha egy fiatal, lendületes munkatársakból álló céget irányítunk, ahol a mindennapi stressz együtt jár a munkával, fontos a jó megjelenés és oda akarunk figyelni arra, hogy alkalmazottaink munkájukat hatékonyan végezzék jó munkahelyi légkörben? Elképzelhető, mindez úgy hogy a munkatársaknak mindemellett a pihenésre is jut idejük? Megoldható-e ez úgy, hogy a dolgozók mindezt munkaadójukra jó érzéssel gondolva teszik, s nekünk ne kerüljön mindez túl sokba?

A fenti kérdések legtöbbje jó néhányszor megfogalmazódott már a munkaadók többségének fejében. A kérdésekre a komplex, adó- és költségkímélő, meglepően egyszerű és kis adminisztrációval járó választ a Sodexho Pass Hungária Kft. kibővült szolgáltatáspalettája nyújtja.

Mit nyújt a Sodexho Pass?

A Sodexho Alliance egy francia székhelyű, globális szolgáltató cég évi 10.5 milliárd euro forgalommal és 286,000 alkalmazottal. Tevékenységi köre az (éttermi és) intézményi étkeztetés mellett elsősorban az étkezési és egyéb szolgáltatási utalványok forgalmazása, melyben a világpiacon vezető szerepe tölt, a magyar leányvállalat, a Sodexho Pass Hungária Kft. pedig egy dinamikus fejlődés eredményeként ma már piacvezetőnek számít.

A Sodexho Pass legismertebb szolgáltatásai, az ENNI-KÉK étkezési utalvány, és a Sodexho Pass MELEGÉTEL utalvány, mely utalványok a munkavállalók étkezési támogatásának költségtakarékos eszközei. Az étkezési utalványok közül a Sodexho Pass egyértelmű piacvezetőnek számít több mint 550.000 felhasználójával és 11 ezer üzletből álló elfogadó-hálózatával. A cég szolgáltatásai közül ez azonban csak az egyik ág.

Kibővült termékpaletta

A Sodexho Pass partnerei igénye és a piaci lehetőségek alapján folyamatosan bővíti szolgáltatási utalványainak körét.

Sodexho Pass SPORT és KULTÚRA utalvány
Sodexho Pass AJÁNDÉK utalvány
Sodexho Pass RUHÁZATI utalványA sport és a kultúra adómentes támogatása

Sodexho Pass SPORT és KULTÚRA utalvány a dolgozók sportolási és kulturális támogatásának széles körben felhasználható és minimális adminisztrációval járó adómentes formája.


Adóelőnyök (Kalkulátor)

A Sodexho Pass SPORT és KULTÚRA utalvány a hatályos jogszabályok alapján adó- és járulékmentesen adható. Ezt kihasználva a cégek jelentős, 44%-os költségmegtakarítást érhetnek el, illetve dolgozóiknak ugyanakkora bérköltség mellett 78%-kal magasabb nettó támogatást adható, amennyiben e támogatást utalvány formájában kapják. A természetbeni juttatásokat ugyanis
  • személyi jövedelemadó,
  • társadalombiztosítási járulék és
  • munkaadói járulék is terheli,
melyeket a Sodexho Pass SPORT és KULTÚRA utalvány juttatása esetén nem kell megfizetni.

Felhasználhatóság

A Sodexho Pass SPORT és KULTÚRA utalvány az eddig ismert sportolási, illetve kulturális támogatási formákkal szemben nem csak egy bizonyos sportpályán, vagy színházban használható fel, hanem valamennyi, a Sodexho Pass-szal szerződött elfogadóhelyen. A beváltó partnerek közé tartoznak a sportolási lehetőségek széles körét nyújtó sportintézmények, valamint az állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő kulturális intézmények országos hálózata.

A folyamatosan bővülő hálózat a biztosíték arra, hogy a munkavállalók a számukra leginkább megfelelő helyen, mégis a munkáltató által támogatott célnak megfelelően használhassák fel utalványaikat.

Prémium - adómegtakarítással

A jó teljesítményhez társuló prémiumok kifizetése nem egyszerű feladat, a pénzbeli kifizetés csak jelentős járulékos költségekkel valósítható meg, a természetben adott jutalmak kiválasztása pedig igen kényes feladat. E probléma megoldásában tud segítséget nyújtani a Sodexho Pass AJÁNDÉK utalvány, mely elsősorban a dolgozók béren kívüli javadalmazásának célját szolgálja.

Adóelőnyök (Kalkulátor)

A Sodexho Pass AJÁNDÉK utalványt a természetbeni juttatásokra vonatkozó jogszabályokban meghatározott, a készpénzkifizetéseknél lényegesen kedvezőbb adók terhelik. Ezt kihasználva a cégek jelentős, 20-35%-os költségmegtakarítást érhetnek el, illetve dolgozóiknak ugyanakkora bérköltség mellett akár 50%-kal magasabb nettó juttatást adhatnak, amennyiben a prémium egy részét utalvány formájában kapják. A természetbeni juttatások után ugyanis
  • nem kell munkavállalói járulékot és nyugdíjjárulékot fizetni,
  • nem merül fel szakképzési hozzájárulás,
  • a Társadalombiztosítási járulékot és a munkaadói járulékot a nettó juttatás után kell csak megfizetni.

Megtakarítást eredményez az is, hogy a természetbeni juttatások - így az ajándékutalvány is - egy bizonyos értékhatárig adó- és járulékmentességet is élveznek. Adómentesen adható ajándékutalvány a vállalat által kiírt verseny díjaként 5.000 Ft erejéig, nyugdíjba vonuláskor 10.000 Ft-ig, valamint évente 3 alkalommal, összesen 1.500 Ft-os határig.

Felhasználhatóság

A Sodexho Pass AJÁNDÉK utalvány a klasszikus ajándékutalványokkal szemben nem csak egy bizonyos bolthálózat egységeiben használható fel, hanem valamennyi, a Sodexho Pass-szal szerződött üzletben. Az elfogadóhelyek kínálata a termékek és szolgáltatások igen széles skáláját öleli át, így az utalvánnyal vásárolható könyv, ruházati- és sportcikk, óra-ékszer, műszaki- és fotócikk, lakás- és barkácsfelszerelés, vagy akár moziban és hipermarketekben is fizethetnek vele.

Ez a hálózat országszerte több mint 2.000 üzletből áll, igény szerint rugalmasan bővíthető, így a munkavállalók a számukra leginkább megfelelő módon használhatják fel a jól végzett munkáért kapott jutalmukat.

"Ruhapénz" minimális adminisztrációval

A kulturált munkaköri környezethez hozzátartozik a dolgozók megfelelő öltözködése is, így a munkáltatók részéről teljes joggal merülnek fel az ezzel kapcsolatos igények. Ruházati támogatás nyújtása azonban általában igen költséges, a bérben történő kifizetés csak jelentős járulékos költségekkel valósítható meg, a természetbeni juttatásként adott támogatás ennél jóval költségtakarékosabb megoldás. Ebben az esetben is felmerül azonban a számlákra történő kifizetés igen fáradságos, sok adminisztrációs és könyvelési munkával járó feladata. E probléma megoldásában tud segítséget nyújtani a cégeknek a Sodexho Pass RUHÁZATI utalvány, mely a dolgozók ruházati támogatásának minimális adminisztációval járó módja.

Gazdasági előnyök (Kalkulátor)

A Sodexho Pass RUHÁZATI utalványt a természetbeni juttatásokra vonatkozó jogszabályokban meghatározott, a készpénzkifizetéseknél lényegesen kedvezőbb adók terhelik. Ezt kihasználva a cégek jelentős, 20-30%-os költségmegtakarítást érhetnek el, illetve dolgozóiknak ugyanakkora bérköltség mellett akár 40%-kal magasabb nettó támogatást adhatnak, amennyiben e támogatást utalvány formájában kapják. A természetbeni juttatások után ugyanis
  • nem kell munkavállalói járulékot és nyugdíjjárulékot fizetni,
  • nem merül fel szakképzési hozzájárulás,
  • a Társadalombiztosítási járulékot és a munkaadói járulékot csak a nettó juttatás után kell csak megfizetni.

További jelentős idő- és munkamegtakarítást eredményez az is, hogy a Sodexho Pass RUHÁZATI utalvány kezelése rendkívül egyszerű. A ruhapénzek számlákkal történő elszámolása során havonta akár több száz számlát kell kezelni és lekönyvelni, ezzel szemben az utalványok megrendelése és kezelése csak minimális adminisztrációt igényel, és egyetlen számlával megoldható.

Felhasználhatóság

A Sodexho Pass RUHÁZATI utalvány a klasszikus vásárlási utalványokkal szemben nem csak egy bizonyos bolthálózat egységeiben használható fel, hanem valamennyi, a Sodexho Pass-szal szerződött üzletben. Országos beváltóhálózatunk tagja szinte minden jelentős ruházati áruházlánc, divatáru szaküzletek, cipő- és fehérnemű boltok sokasága.

Az utalvány elfogadó-hálózata a vevőpartnerek igényei alapján folyamatosan rugalmasan bővíthető, így munkavállalók mindig a számukra leginkább megfelelő helyen használhatják fel a ruházati támogatást.Amennyiben további információkat szeretne kapni a Sodexho Pass Hungária Kft. szolgáltatásaival kapcsolatban, látogasson el honlapukra (www.sodexho-pass.hu), vagy lépjen kapcsolatba velük a (1)-363-6646 telefonszámon.

(X)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium