Prémium

Az ABB optimalizálja az adatközpontok működését (x)

Portfolio
Nagyobb biztonság, kevesebb energia
A növekvő internet-használat és a felhőalapú számítástechnika alkalmazása jelentős hatást gyakorol a villamos energiára, így az adatközpontokra is. Mivel ezek a központok általában tizenötször több energiát fogyasztanak négyzetméterenként, mint egy tipikus irodaház, így a hatékonyságot javító bármilyen fejlesztés jelentős költségmegtakarítást képes eredményezni. A világ piacvezető energetikai és automatizálási cégcsoportja, az ABB már számos esetben megmutatta, hogy kiváló megoldásokkal képes biztosítani az adatközpontok zavartalan működését a működési költségek és a károsanyag-kibocsátás csökkentése mellett.



Az ABB optimalizálja az adatközpontok működését
Az okos hálózatok (Smart Grid) és az adatközpontok összekapcsolása

A világszerte bizonyított ABB DecathlonTM új generációs adatközpont-optimalizálási megoldás, a Smart Gridet (fejlett intelligens elektromos hálózat) használja az adatközpontok hatékonyságának növelése érdekében. Ez a komplex integrált rendszer képes az egyes adatközpontok szintjén, illetve globálisan is egyszerre kezelni az energiafogyasztást és a terhelést. Amennyiben egy szervezet több adatközponttal rendelkezik, a DecathlonTM-nal lehetséges a nagy terhelést jelentő feladatok egységek közötti folyamatos mozgatásával mindig olyan régióba irányítani a nagy fogyasztást, ahol épp a legolcsóbb az elektromos energia, ahol éppen éjszakai áramot használnak a kiszolgálók. Sőt olyan országokban, ahol már fejlett intelligens elektromos hálózat (Smart Grid) van, az adatközponti rendszerek folyamatosan figyelik az áram árának folyamatos alakulását és a szerint képesek automatizált intézkedéseket tenni. Így erős túltermelés esetén az adatközpont feltöltheti a helyben található akkumulátor-telepeket, ezzel stabilizálva a hálózatot, de fordított esetben, az adatközpont képes energiát is visszatáplálni a hálózatba.

Újgenerációs adatközpontok a fenntarthatóságért

Az ABB jelentős eredményekkel büszkélkedhet az adatközpontok területén világszerte. A cég a nemrégiben jelentette be, hogy az IT és telekommunikációs (ITC) szektor egyik neves svájci szolgáltatójaként ismert Greennel együttműködve hivatalosan is felavatta a Green Zürich-West adatközpontjának kibővített részét, amely egyenáramú (DC) technológiával működik. Az új rendszer 10 százalékkal hatékonyabb a váltakozó áramú (AC) technológiánál, és az építési költségek is 15 százalékkal kevesebbe kerültek, mint egy AC rendszer esetén. Az ABB ezen kívül a legújabb generációs moduláris adatközpontok és szolgáltatások egyik vezető gyártójával, az IO-val karöltve fejlesztette ki a világ első DC (egyenáram) alapú adatközpont modulját, amely képes kielégíteni a DC adatközpontok növekvő igényeit. Az új modul akár 20%-kal több energiát képes megtakarítani, mint a hagyományos váltakozó áramra épülő technológiák. Magyarországon az EU-s országok között is kiemelkedően magas az elektromos energia ára, éppen ezért az üzemeltetők mindennél nagyobb hangsúlyt fektetnek az energiahatékonyságra, amelyben az ABB hathatós segítséget tud nyújtani.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01