Prémium

Az ország leggrandiózusabb borgasztronómiai eseménye (x)

Portfolio
Az ország hét kiváló borászata és három étterme, illetve egy nagy hírű cukrászda dolgozik azon, hogy a 14. Magyar Borok Bálja minden korábbinál fényűzőbb legyen. Legdinamikusabban fejlődő borvidékeinknek 2019-ben sztárséfek jelentik a kísérőzenekart, az ország legszebb bálterme a színpadot, a karmester pedig Ördög Nóra.
A helyszín

A Magyar Borok Bálját 2019. február 16-án a Corinthia Hotel Budapestben, az ország legszebb báltermében tartják. A 19. század végén épült barokkos stílusú, olasz mészkővel és spanyol márvánnyal díszített bálterem eredeti formáját is őrzi, ugyanakkor a szervezők minden korábbinál nagyobb figyelmet fordítanak a modern látványelemekre is.

Exkluzív társaság

A meghívók már úton vannak a hazai üzleti élet szerencsés szereplőinek, akárcsak a borszakma legkiválóbb alakjainak. A 2019. februári eseményre ugyanis az Év Bortermelője és Borászok Borásza címmel kitüntetett, illetve a fiatal, tehetséges csúcsborászok néhány prominens tagját is invitálják. Vajon Ön kivel fog egy asztalánál ülni?

Az ország leggrandiózusabb borgasztronómiai eseménye
A gasztronómia

Ahogy minden évben, 2019-ben is az ország aktuális legjobb borai kaptak lehetőséget, hogy a Magyar Borok Bálja borsorát adják. Ezúttal hat borvidék - Balatonboglár, Balatonfüred-Csopak, Tokaj, Szekszárd, Villány és Hajós-Baja - top tételei mutatkozhatnak be, hét pincészet egy-egy kiváló borán keresztül.

A vacsora borsora hagyományosan olyan bortípusokra épül, amelyek meghatározzák a hazai kínálatot: szerepel benne tradicionális készítésű pezsgő, olaszrizling, furmint, kékfrankos, bordói stílusú vörösbor és tokaji aszú.

A 2019-es Magyar Borok Báljának vezető sommelier-je Szik Mátyás, Örökös Magyar Bajnok Sommelier azt is elárulta, hogy a báli borsor összeállításában meghatározó szerepe volt az étel-ital harmóniája mellett annak is, hogy olyan borászatok tételeit válasszák ki, amelyek nagy mennyiségben is meggyőzően tudnak magas minőséget prezentálni.

A vendégeket érkezéskor Balatonboglár köszönti a Garamvári Szőlőbirtok méthode traditionnelle pezsgői által, amely ezúttal is bebizonyítja, hogy valóban buborékokra termett. Ugyanitt az ország kedvenc rozéját is megkóstolhatják a vendégek, mégpedig a hajós-bajai Koch Borászat prezentálásában.

A Caviar & Bull séfje, Marvin Gauci a fentiekhez lazactatárral, mannitol-ba forgatott libamáj mousse-szal, pezsgőben marinált sárgadinnyével és különleges marha carpaccio-val készül.

Vacsora arany, gyémánt és platina fényben

Az amuse bouche után a fő menüsorban felsorakozik az olaszrizling-specialista Figula Pincészet 2017-es Száka Olaszrizlingjével; a Tokaj-Hegyalját és a száraz tokaji furmintot híressé tevő Szepsy Pince 2016-os Szent Tamás Furmintjával; ott lesz a Szekszárd legjobb dűlőiben gazdálkodó Dúzsi Tamás 2013-as Kékfrankos Válogatása (Görögszó-dűlő); valamint a még mindig legnépszerűbbnek számító Villány az első generációs Bock Pince képviseletében. Tokaji aszú nélkül pedig elképzelhetetlen lenne bármilyen ünnep - ezért 2019-ben napjaink egyik legnépszerűbb borászata, a Barta Pince 2013-as Öreg Király Dűlő 6 Puttonyos aszúja mutatkozhat be.

Az ország leggrandiózusabb borgasztronómiai eseménye
A pazar bálteremben helyet foglaló vendégek a borsoron kívül öt fogás segítségével merülhetnek el a csúcsgasztronómia világában. A Corinthia Hotel Budapest étterme, a Brasserie & Atrium, Bolyki Péter executive chef az impozáns borsor mellé süt és főz. Ezúttal az alábbi menüsorral verseng majd a bálozók kegyeiért:
  • Hideg előétel: Puha páncélú rák, mangalica disznósajt, zöldalma aioli és mustáros zöldségek
  • Figula Pincészet - Száka Olaszrizling 2017
  • Meleg előétel: Serpenyőben sült halibut, fekete rizs gombóc, francia halleves mártás és sáfrányos burgonya
  • Szepsy István - Szent Tamás Furmint 2016
  • Főétel I.: Burgundi borjú, lilaburgonya, sült sárgarépa krém, pácolt gyöngyhagyma és pancetta chips
  • Dúzsi Tamás - Kékfrankos Válogatás (Görögszó-dűlő) 2013
  • Főétel II.: Bárány crepinette, ököruszály krokett, lecsókrém, sült polenta és töltött kelbimbó
  • Bock Pince - Bock Merlot Special Reserve 2013

A fenti fogások mellett alternatív (laktóz-, glutén-, rák-, hal-, tojás- és cukormentes) menü is elérhető ételallergiás vendégeik számára.

A desszert

A desszert elkészítésére idén először az ország egyik ikonikus cukrászát, Raj Ráhelt kérték fel a szervezők. Ráchel mesét, és nem desszertet álmodott a bálra, így került egy kis arany mazsolás karamellizált dió, karamellizált szilvaszósz és tokaji aszús-almás zselé a klasszikus flódni képletébe. A Flódni Chic névre keresztelt desszert párja pedig egy ikonikus aszú lesz; mégpedig a Barta Pince Öreg Király Dűlő 6 Puttonyos Tokaji Aszú 2013 tétele.

A program

A vendégeket a Junior Prima díjas televíziós műsorvezető Ördög Nóra kíséri végig az estén házigazdaként. Közreműködésével, a vacsora elfogyasztása után a Kollagi Show&Dancenyitótáncával kezdődik el igazán a báli hangulat. Az est folyamán fellép Farkas Sándor bárzongorista, a Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas Miklósa Erika, az est legfényesebb csillaga pedig Király Viktor énekes, dalszerző lesz. A hajnalig tartó tánchoz az idén 12 éves, Fonogram-díjas Group'n'Swing zenekar adja majd a zenét, végül pedig DJ Suri Imre forrósítja tovább a hangulatot.

Az ország leggrandiózusabb borgasztronómiai eseménye
A jegyek

A rendezvényre, mely a hazai báli szezon kétségtelenül legdrágább jegyáraival rendelkező eseménye, több árkategóriában lehet jegyet váltani. A báli belépőjegy értéke a vacsoraasztalok színpadtól való távolságának függvénye. Már a legkedvezőbb, 80.000 forintos arany fokozatú jegy is tartalmazza a részvételt a teljes exkluzív vacsorán és programon, a korlátlan étel- és italfogyasztást a bálterem előterében - ahol mintegy száz különböző bor sorakozik majd fel -, a kaszinó és szivarsarok használatát valamint a hajnalig tartó tánc lehetőségét.

Elköszönő ajándékként a bálozók a VinArt Pincészet Francia Módi 2015, valamint a Koch Borászat Olasz Módi 2017 borait vihetik haza, illetve Bock szőlőmag őrleményt és szőlőmag tablettát, Borkekszet, és egy Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazint.

A rendezvényen állófogadásos vendégként is lehetséges a részvétel, egy 40.000 forintos ezüst belépőjeggyel, mely egy három fogásos vacsorát és a bálterem előterében nyújtott valamennyi szolgáltatást tartalmazza.

Nézze meg ebben a videóban, hogy milyen volt a tavalyi hangulat:



További információk a rendezvény weboldalán: borbal.hu

A Magyar Borok Bálja hivatalos Facebook-oldala: www.facebook.com/magyarborokbalja

A 14. Magyar Borok Bálja Facebook eseménye: www.facebook.com/events

(x)
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek