Prémium

Budapest arculatát meghatározó ingatlanfejlesztések (x)

Portfolio
A WING a magyar ingatlanpiac vezető, magyar magántulajdonban lévő vállalkozásaként 2018-ban kiemelkedően aktív évet zárt és számos új, a budapesti ingatlanpiacot jelentős mértékben meghatározó fejlesztést valósított meg. A vállalat majd minden szegmensben adott át épületeket, ezek között továbbra is kiemelkednek az irodafejlesztések, mint az új Ericsson, vagy a Telekom székházának létrehozása, a folyamatban lévő nagyberuházások közül kiemelhető az evosoft-Siemens új székháza, valamint a Liberty Irodaház.
Az idén is magabiztosan őrzi pozícióját a magyar ingatlanpiac élvonalában a WING Zrt., legjelentősebb idei beruházásai közül elsőként a tavasszal átadott új Ericsson székház emelhető ki, amely hazánk legkorszerűbb irodaházai közé sorolható. Az épületegyüttesben az irodák mellett kialakításra került a svéd cég egyik legnagyobb kutatás-fejlesztési központja is, emellett Magyarország egyik legkorszerűbb és egyik legnagyobb szerverterme, valamint az Ericsson innovációs műhelye, az Ericsson Garázs is, amellyel a jövő igényeinek is megfelel, a LEED Gold minősítése által pedig a legszigorúbb környezettudatossági követelményeknek tesz eleget. Az épületben mintegy 1800 fő dolgozik.

Budapest arculatát meghatározó ingatlanfejlesztések
Az Ericsson székház szomszédságában nyáron kezdődtek meg az evosoft-Siemens új székházának építési munkálatai. Az új épület tervezett hasznosítható bruttó alapterülete 22.000 négyzetméter. Az épülethez egy 520 férőhelyes mélygarázs is tartozik. A tervezett LEED Gold környezettudatossági védjegy elvárásai alapján a hatszintes, teljesen akadálymentesített épület megfelel majd a legmagasabb szintű környezetvédelmi elvárásoknak is.

Nyár végén adták át Magyarország legnagyobb egy épületben megvalósult irodaházát, a Telekom és a T-Systems közös székházát. A WING Zrt. által fejlesztett székház mintegy 100 ezer négyzetméteres, kilenc szintjén pedig több mint 4000 dolgozó számára biztosít munkahelyet. A Budapest arculatát is meghatározó épületet a cégcsoport hosszú távon bérli a WING Zrt. leányvállalatától. A hatalmas beruházáson átlagosan naponta megközelítőleg 1000 szakember, 150 beszállító és alvállalkozó dolgozott 28 hónapon keresztül.

Budapest arculatát meghatározó ingatlanfejlesztések
Az év utolsó felében újabb ingatlan-nagyberuházás bejelentése történt meg, Liberty Irodaház néven, amely az újonnan átadott Telekom-székház tőszomszédságában épül fel. A Liberty Irodaház összesen 40 ezer négyzetméteren kínál majd prémium kategóriás irodákat, valamint kereskedelmi területeket jövőbeni ügyfeleinek. A BREEAM Very Good minősítést megcélzó, emberközpontú épület érdekessége és fő vonzereje a tetőszint körúti szárnyán kétszinten végig futó, zöld növényekkel beültetett üvegház és a budai hegyekre panorámás skybar lesz.

Budapest arculatát meghatározó ingatlanfejlesztések
A vállalat további, idei ingatlanfejlesztései közül kiemelhető hazánk első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel. A 145 szobával rendelkező szálloda létrejötte a turisztikai szakma által régóta várt fontos mérföldkő a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a hazai turizmus életében. Az üzleti céllal utazókat és turistákat egyaránt célzó fiatalos, ugyanakkor elegáns megjelenésű szálloda építészeti szempontból is új színt visz a légikikötő környezetébe.

Hiánypótló beruházásként valósult meg az East Gate Business Parkban fejlesztett 25 ezer négyzetméter alapterületű csarnokegyüttes, amelyet a WING Zrt. a piacon érezhető keresletbővülésre és a központ iránti fokozott érdeklődésre reagálva valósított meg.

Az utolsó negyedévben egy egyedülálló beruházás keretében a WING fejlesztésében határidőre megépült a Wizz Air képzési központja. A beruházás egy hosszú távú bérleti konstrukció keretében jött létre a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szomszédságában, a fejlesztés által Magyarország és egyben a régió legkorszerűbb repülési oktatóközpontja valósult meg. A 3 800 négyzetméteres épületben helyet kapott három pilótafülke-szimulátor, egy ultramodern kabin vészhelyzeti eljárás oktatási eszköz, valamint egy tűzoltási kiképző központ. Az építkezés idén februárban indult, vagyis rövid idő alatt ez a WING Zrt. második jelentős fejlesztése a reptér környezetében.

(x)
Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13