Budapesti ingatlankörkép (x)

2017. november 20. 05:15    
nyomtatás
 
Vannak lakóparkok, ahol a lakások 40 százalékát eladják már az első kapavágás előtt. Budapest verhetetlen a lakóparképítésben, de egyre több vidéki nagyvárosban is próbálkoznak ezzel.

Több ezer új lakás épült a budapesti lakóparkokban az elmúlt 3-4 évben, 2019-ig pedig 10-13 ezer kivitelezése érhet véget - írta az Otthontérkép.hu. 600-700 ezer forintos négyzetméterár alatt alig találni ilyen új építésű lakást Budapesten és környékén, de a vidéki nagyvárosokban is 470-500 ezer forint az alsó küszöb. Az elmúlt években Győrben, Debrecenben, Miskolcon és Kecskeméten is indult ilyen beruházás.

Budapesti ingatlankörkép


Az ingatlanfejlesztők még a kivitelezés megkezdése előtt eladják a lakások 20-40 százalékát. A vásárlók közül néhányan nem sokkal a befejezés után ismét értékesítik az ingatlanjaikat. A többség viszont általában 3-4 évet vár, és csak azután válik meg a lakásoktól, addig pedig kiadja - mondta el Mester Nándor, az Otthontérkép.hu vezető elemzője.

A legmagasabb hozammal a 9. kerületi 35-50 m2-es téglalakások bírnak, a legkeresettebb viszont a 13. kerületi, 45-60 m2 közötti lakás, de itt valamivel gyengébb hozam jön ki.

A IX. kerületi lakáseladásokról a legnagyobb pesti beruházás, az 534 lakást megálmodó Allure Residence Budapest értékesítőit kérdeztük.

Vezető értékesítőjük szerint érdemes megemlíteni az Allure Residence Budapest esetében, hogy a 2018 második negyedévében átadásra kerülő A épület első ütemének minden lakása elkelt, a második ütemből már csak néhány lakás szabad, és szeptember végén megnyitották a harmadik ütemet is. Az elmúlt két hónapban ezen lakások több mint 40%-a kelt el.

Budapesti ingatlankörkép


A kerületben szabad újépítésű kislakásokat nagy választékban jelenleg az Allure Residence Budapest lakópark kínál, amelynek lakáslistája itt érhető el: allurebudapest.hu/hu/lakasok.

További információt a weboldalon és a Facebook.com/allurebudapest oldalon találhatnak az érdeklődők.
Budapesti ingatlankörkép


(x)
Címkék: prémium

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Befektetési tanácsadó
Rendezvényszervező
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium