Prémium

Budapesti ingatlankörkép (x)

Portfolio
Vannak lakóparkok, ahol a lakások 40 százalékát eladják már az első kapavágás előtt. Budapest verhetetlen a lakóparképítésben, de egyre több vidéki nagyvárosban is próbálkoznak ezzel.
Több ezer új lakás épült a budapesti lakóparkokban az elmúlt 3-4 évben, 2019-ig pedig 10-13 ezer kivitelezése érhet véget - írta az Otthontérkép.hu. 600-700 ezer forintos négyzetméterár alatt alig találni ilyen új építésű lakást Budapesten és környékén, de a vidéki nagyvárosokban is 470-500 ezer forint az alsó küszöb. Az elmúlt években Győrben, Debrecenben, Miskolcon és Kecskeméten is indult ilyen beruházás.

Budapesti ingatlankörkép
Az ingatlanfejlesztők még a kivitelezés megkezdése előtt eladják a lakások 20-40 százalékát. A vásárlók közül néhányan nem sokkal a befejezés után ismét értékesítik az ingatlanjaikat. A többség viszont általában 3-4 évet vár, és csak azután válik meg a lakásoktól, addig pedig kiadja - mondta el Mester Nándor, az Otthontérkép.hu vezető elemzője.

A legmagasabb hozammal a 9. kerületi 35-50 m2-es téglalakások bírnak, a legkeresettebb viszont a 13. kerületi, 45-60 m2 közötti lakás, de itt valamivel gyengébb hozam jön ki.

A IX. kerületi lakáseladásokról a legnagyobb pesti beruházás, az 534 lakást megálmodó Allure Residence Budapest értékesítőit kérdeztük.

Vezető értékesítőjük szerint érdemes megemlíteni az Allure Residence Budapest esetében, hogy a 2018 második negyedévében átadásra kerülő A épület első ütemének minden lakása elkelt, a második ütemből már csak néhány lakás szabad, és szeptember végén megnyitották a harmadik ütemet is. Az elmúlt két hónapban ezen lakások több mint 40%-a kelt el.

Budapesti ingatlankörkép
A kerületben szabad újépítésű kislakásokat nagy választékban jelenleg az Allure Residence Budapest lakópark kínál, amelynek lakáslistája itt érhető el: allurebudapest.hu/hu/lakasok.

További információt a weboldalon és a Facebook.com/allurebudapest oldalon találhatnak az érdeklődők.


Budapesti ingatlankörkép



(x)
Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13