Hogy juthat egy cég, önkormányzat elérhető áron elektromos autóhoz? (x)

2019. május 13. 13:00    
nyomtatás
 
Az nem kérdés, hogy a jövő közlekedése az elektromos meghajtású autókról szól. A környezetkímélő járművek használatával csökken a károsanyag-kibocsátás és a légszennyezés, ráadásul használatuk számos előnnyel jár, az alacsony üzemanyag-költségtől kezdve az ingyenes parkolásig. Az E.ON E-flotta szolgáltatása kedvező áron elérhető vállalkozások és önkormányzatok számára is, és olyan hasznos szolgáltatásokat is tartalmaz, mint a dedikált flottakezelői kapcsolattartó.


Az elektromos autók egyre több európai országban jelentenek működőképes alternatívát a hagyományos meghajtású járművekkel szemben. Felmérések szerint az elektromosan tölthető új járművek piaci részesedése Európán belül Norvégiában a legnagyobb 53 százalékkal, a norvégokat Svédország (7,6 százalék), Finnország (5,2 százalék), Hollandia (5,1 százalék) és Portugália (3,1 százalék) követi a sorban. Magyarországon ez az arány jelenleg 1,5 százalék. Egy másik mutató szerint hazánk egyre felkészültebb az ilyen járművek használatára: 1500 nyilvános töltőállomás van, 1000 lakosra pedig 0,15 töltőhely jut, ezzel Németország mögött, a 11. helyen állunk Európában.

Hogy juthat egy cég, önkormányzat elérhető áron elektromos autóhoz?


Egyértelmű tehát, hogy a jövő közlekedése az elektromos meghajtású autókról szól. A környezetkímélő járművek használatával csökken a károsanyag-kibocsátás és a légszennyezés, és jelentősen javul az életminőség. A hosszú távú kilátások mellett az elektromosautó-flotta számos azonnali előnnyel is jár, és már kedvező áron elérhető.

Az E.ON E-flotta szolgáltatása havidíjas konstrukcióban, 36 hónapos időtartamra vehető igénybe, mely az ügyfél igénye esetén módosítható, maximum 5 éves futamidőre. A flotta havi szolgáltatási díja tartalmazza a járművek időszakos szervizeit, a téli-nyári gumicseréket, a kötelező felelősségbiztosítást és a Casco biztosítást is. Amennyiben a szolgáltatás ideje alatt a járművekkel kapcsolatban kérdés merül fel, az E.ON E-Flotta vonalán a szolgáltató ügyintézői segítenek.

Az E.ON E-flotta elsősorban azért éri meg az ügyfeleknek, mert alacsony a fenntartási költség:


  • nincs extra üzemeltetési költség, minden kiadást a havi szolgáltatási díj tartalmaz, melynek ÁFA tartalma akár 100%-ig visszaigényelhető;
  • a havidíjas konstrukció könnyebben tervezhetővé teszi az üzemeltetési költségeket a benzin/dízelüzemű gépjárművekhez képest;
  • a vállalkozás mentességet kap a gépjárműadó, a cégautó adó és az átírási illeték alól, a havi szolgáltatási díj tartalmazza a Casco biztosítást és a kötelező felelősségbiztosítást is;
  • minden szervizzel és biztosítással kapcsolatos ügyet az E.ON által biztosított dedikált flottakezelő kapcsolattartó intéz.
  • Ráadásul sok településen, így Budapest teljes területén ingyenesen lehet parkolni az elektromos autókkal, illetve be lehet hajtani védett övezetekbe is.


Milyen autókat választhatunk az E-flotta szolgáltatásban?Az önkormányzatoknak is megéri


Az E-flotta szolgáltatás számos előnyt biztosít az önkormányzatoknak is, hiszen a környezettudatosságon túl a település üzemeltetési költségeinek csökkentése is fontos szempont lehet a város vezetésének. Mivel a gépjárművek használatáért az önkormányzat havi szolgáltatási díjat fizet, így jól tervezhetővé válnak az autókhoz kapcsolódó költségek. Gépjármű- és cégautó, illetve regisztrációs adó, valamint illeték és átírási költségek sem terhelik az e-flottát.

Az E.ON komplex szolgáltatást nyújt: az elektromos autók használatának biztosításán túl teljes körűen ellátja az üzemeltetési feladatokat is.

Nézzünk néhány konkrét példát:

Szolnok


A szolnoki önkormányzat és intézményei már lassan két éve élvezik az E.ON E-flotta előnyeit."A felelősségünk nem csupán a jelennek kell, hogy szóljon, hanem a jövőnek is elszámolással tartozunk. Az elektromos autók gazdaságosak, nem bocsátanak ki káros anyagot, csendesek, s ami a legfontosabb: többször tudunk eljutni ügyfeleinkhez a költségek emelkedése nélkül. Márpedig egy közpénzből gazdálkodó önkormányzat számára rendkívül fontos a takarékosság, a céltudatosság, s a környezet védelme. Ez vezérelt bennünket akkor, amikor igent mondtunk az E.ON-nak, s egyúttal igent mondtunk a jövőre!" - mondta el Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere.

Székesfehérvár


A székesfehérvári önkormányzat és intézményei már lassan két éve élvezik az E.ON E-flotta előnyeit."Az életminőség egyre jobban felértékelődő kérdés napjainkban egy város életében, amelyhez a levegőtisztaság, a zajterhelés szintje is hozzátartozik. Ezért alapvetően az elektromos autók használatát, annak elterjesztését is környezetvédelmi fejlesztésnek tekintjük. Különösen fontos ez a Székesfehérváron kiemelkedően magas gépjárműszám miatt. Az önkormányzat a Városfejlesztési Kft.-nél már használatba állított elektromos autókat, a Béla úti városi temetőben pedig elektromos kisbusz közlekedik. Most három újabb gépjármű követi ezeket a sorban, amelyet az Egyesített Szociális Intézmény, a Humán Szolgáltató Intézet és a Polgármesteri Hivatal fog majd használni - köszönjük az E.ON-nak és a Nissannak az együttműködést. Ezt a folyamatot, gyakorlatot egyébként szeretnénk tovább folytatni a városban. Fontos elmondani azt is, hogy nemcsak a gépjárművek száma bővül, hanem a töltőállomások száma is a városban, ami ugyanolyan fontos kérdés az elektromos autók használatában." - mondta el dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

(x)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium