Egyedi luxuslakások a Belvárosban - Megújult a Garibaldi utca 4. műemlék jellegű épület (x)

2009. február 3. 08:00    
nyomtatás
 
Eredeti szépségében pompázik a Garibaldi utca 4. műemlék jellegű épülete, melyet a teljes felújítást követően luxus apartmanokat tartalmazó lakóépületként adott át a fejlesztő Biggeorge’s-NV Zrt. A fejlesztés során egy különleges, egyedi épület nyerte vissza korábbi lakófunkcióját a mai kor műszaki, design és funkcionális követelményeinek megfelelően. "A kitűnő elhelyezkedés és a különleges adottságokkal bíró minőségi ingatlanok iránt mindig van megfelelő kereslet. E meggyőződésünk alapján valósítottuk meg ezt a - budapesti ingatlanpiacon egyedi értékkel bíró - fejlesztésünket." - emelte ki dr.Hajnal István a Biggeorge’s-NV Zrt. vezérigazgatója.

A Parlament és a Duna közvetlen közelében elhelyezkedő épület Hubert József 1904-es tervei alapján bankszékháznak - Kisbirtokosok Országos Földhitelintézete -készült, eklektikus stílusban.

A 100 éves épület az átépítést követően - e stílusjegyeket megtartva - teljesen megújult. A méltóságteljes, gazdagon díszített vasrácsos utcai bejáraton keresztül jutunk be a patinás kétszintes lobbytérbe, amely kereskedelmi területként működik majd 610 négyzetméteren, két üzlethelyiséggel. A bejárati térhez kapcsolódik a háromkarú, konzolos, mészkő főlépcső, korabeli kovácsoltvas korláttal és panorámalifttel. A lakások részletes belsőépítészeti tervdokumentáció alapján magas színvonalú anyagok és berendezések felhasználásával kerültek kialakításra, a lakások színvonalát berendezett fürdőszobák, gépekkel felszerelt konyhák, beépített gardróbszekrények és különleges világítástestek növelik.

Az egyedülálló minőségben felújított épületben összesen harminchét darab, 60-130 m2 közötti lakás került kialakításra, mely lakásokat az eladás mellett hosszú távú bérletre is kínálja a beruházó. A lakások többsége utcára vagy udvarra nyíló terasszal, az 5-6 emeleti kétszintes lakások pedig egyedülálló, panorámás tetőteraszokkal rendelkeznek. A teljes körűen felújított szinteken elhelyezkedő nagypolgári lakások egyediségét a hatalmas ablakok és belmagasság adják, míg az épületre ráépített szintek modern, újépítésű lakásokat tartalmaznak. A lakások mindegyikéhez a pinceszinten 2-5 m2 közötti tároló tartozik, a leendő tulajdonosok kényelmét 24 órás portaszolgálat, a lakásokba beépített riasztó és tűzjelző rendszer, illetve korszerű mennyezethűtés-fűtés szolgálja majd.

A Garibaldi-ház pozitív példája annak, hogyan lehet a város ’szövetébe’ visszailleszteni épített örökségünket úgy, hogy az mind funkciójában, mind tartalmában megújulva újabb értéket jelentsen a közösség számára."-hangsúlyozta Cselovszki Zoltán Belváros-Lipótváros főépítésze.
(x)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium