Hamarosan rá sem fogsz ismerni Dél-Budára! (x)

2017. december 7. 11:00    
nyomtatás
 
Kelenföld teljesen megújulhat a következő években, ennek pedig egyik legfontosabb sarokköve a Futureal új irodaház projektje a Budapest ONE, mely ikonikus formájával fogadja majd a fővárosba érkezőket. A 70 ezer négyzetméteres komplexum több ütemben valósulhat meg Budapest nyugati kapujában, Őrmezőn, az Etele tér és a Kelenföldi pályaudvar mellett, az ország első számú intermodális csomópontjában. A kiváló elhelyezkedés mellett, a szomszédjában épülő Etele Plaza csak fokozza a létesítmény vonzerejét, de az épület kialakítása is egy élhető, kellemes, inspiráló környezetet teremt, amit a tágas belső kert, vagy a tetőn megvalósuló futópálya csak fokoz.


Dél-Buda megújulásának sarokköve


Különleges homlokzati kialakítással és egyedi szerkezeti megoldásokkal valósul meg a dinamikus formavilágú, mintegy 70 ezer négyzetméteres Budapest One irodapark, Őrmezőn, az Etele tér és a Kelenföldi pályaudvar mellett, az M1-M7 autópályák fővárosi bevezető szakasza közelében. A Mérték Építész Stúdió által tervezett ikonikus formájú épületegyüttes látványa fogadja majd elsőként a nyugati irányból, autóval vagy vonattal Budapestre érkezőket. A projekt több ütemben valósul meg, az irodapark 1. üteme közel 25 000 négyzetméter bérirodát és 2600 négyzetméternyi kereskedelmi és szolgáltató egységet tartalmaz majd, de 480 férőhelyes mélygarázs is kialakításra kerül.

Hamarosan rá sem fogsz ismerni Dél-Budára!

A Budapest ONE látványterve
Az új, több mint 7000 irodai dolgozó elhelyezésére alkalmas létesítmény ideális lehet egy SSC vagy BPO központ számára. Kedvező tulajdonságai közé tartozik, hogy a terület könnyen megközelíthető, mivel itt található az ország legnagyobb multimodális közlekedési csomópontja, közvetlen összeköttetése a 4-es metróval, valamint a helyi buszjáratokkal biztosítja, hogy a belváros átszállás nélkül, akár 10 perc alatt elérhető. De szintén jó kapcsolattal rendelkezik a nemzetközi vonathálózathoz, valamint ide fut be számos helyközi autóbuszjárat is, kitűnő elérést biztosítva a nyugati agglomerációból és tágabb régióból.

Hamarosan rá sem fogsz ismerni Dél-Budára!

A Budapest ONE látványterve

Gondoltak a dolgozókra!


A pihenésre és a kikapcsolódásra vágyók számára a Budapest One-hoz tágas belső kertet is megálmodtak a tervezők, a tetőn pedig futópálya kaphat helyet. A kitűnő szolgáltatási környezetet a jelenleg megvalósítás alatt álló 53 000 m2 alapterületű Etele Plaza bevásárlóközpont fogja biztosítani, amely a környéken élők és dolgozók minden igényét kielégíti majd. Az épület kialakításakor kitüntetett figyelmet fordítottak a dolgozókra is, inspriráló munkakörnyezetet igyekeznek teremteni, amit bizonyít, hogy a házon jelenleg well-building precertification zajlik, miközben a legmagasabb fenntarthatósági sztandardokat tarják szem előtt.

A Well Building Standard (WELL) minősítésről:

A Well az International Well Building Institute nemzetközi minősítése, amely nyolc különböző szempont szerint értékeli az épületeket, hogy azok ne csupán a környezettudatosságnak megfelelően legyenek a legmodernebbek, de a dolgozók közérzetére és egészségi állapotára is pozitív hatást gyakoroljanak. Utóbbiak azért is nagyon fontosak, mert így növelhető a dolgozók hatékonysága és a legkiválóbb munkatársakat nyerhetik meg maguknak a vállalatok.

A világ több mint hatszáz - a dolgozók és a lakók egészségének szempontjait is figyelembe véve tervezett - épülete közül minden ötödik Európában épült vagy épül. Magyarország 7, a dolgozói "jóllétet" szem előtt tartó irodakomplexummal szerepel a listán, így lakosságszámra vetítve Magyarország a világon a hatodik, Európában pedig a második helyen áll a WELL Building minősítésre regisztrált épületek száma alapján. A WELL nemzetközi szervezete a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülettel együttműködésben adna további lendületet a minősített épületek elterjedésének Magyarországon.

Hamarosan rá sem fogsz ismerni Dél-Budára!

A Budapest ONE látványterve


A bérlői tárgyalások jelenleg is zajlanak, bár a leendő bérlők kiléte egyelőre még nem ismert. A folyamatban lévő megbeszélések ugyanakkor azt mutatják, hogy a Budapest One projekt nemcsak a hagyományos dél-budai bérlőket vonzza, hanem jelenleg a belvárosban illetve a Váci úti irodafolyosón lévő cégeket is. Ezeket a bérlőjelölteket az motiválja, hogy a projektünk remekül megközelíthető a pesti oldalról ugyanúgy, mint a budai hegyekből, ezért tökéletes helyszín a több-lokációs nagycégek irodakonszolidációjára.A cikk megjelenését a Futureal Zrt. támogatta.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Befektetési tanácsadó
Rendezvényszervező
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium