Prémium

Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k (x)

Portfolio
Jelentősen, akár egy százalék feletti mértékben is hozzájárulhatnak a magyar gazdaság összteljesítményének növekedéséhez a mikro-, kis- és középvállalatok által végrehajtott fejlesztések, korszerűsítések, amelyek e cégek fejlődési lehetőségeit bővítik. Egy vállalkozás technológiai fejlettsége ma már a versenyképesség egyik legfontosabb fokmérője, megkerülhetetlen a cég növekedése szempontjából. Külső források bevonása nélkül gyakran nullára csökken a további fejlődés, a korszerűsítés, a hatékonyságnövelés - vagyis a versenyképesség megtartásának - esélye.
Szeptember eleje óta ugyanakkor éppen ilyen fejlesztésekre juthatnak hitelhez mikro-, kis- és középvállalkozások, nulla százalékos kamattal a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) uniós finanszírozású 60 milliárd forint keretösszegű programjában. A források célja a vállalkozások technológiai eszközbeszerzésének és korszerűsítésének, valamint korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének támogatása, a vállalkozások technológiai felkészültségének javítása, a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képesség megteremtése és bővítése.

"Az MFB folyamatosan gyűjti a vállalkozások visszajelzéseit és igényeit, az uniós forrású hiteltermékeket alapvetően ezek mentén dolgozzuk ki. A tapasztalatok alapján a korszerűsítéssel kapcsolatos beruházások óriási hatással lehetnek a vállalkozások versenyképességére, ezért helyeztük ezt a célt a termék fókuszába" - emelte ki Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója.

A hitelprogram, iparágaktól függetlenül, gyakorlatilag a teljes kkv-szektort célozza, jó lehetőséget biztosítva a termelő vállalkozásoknak, az autóipari beszállítóknak, de a vendéglátó- és építőiparban működő cégeknek is. Az MFB programjának kiemelt célja, hogy olyan vállalkozásokat támogasson, amelyek egyáltalán nem, vagy nem megfelelő mértékben jutnak külső forrásokhoz, támogatáshoz.

A teljes futamidő alatt nulla százalékos hitel az ország 642 pontján, az erre kijelölt MFB Pontokon igényelhető. A felvehető hitelösszeg legalább egy, legfeljebb 50 millió forint, a fejlesztések finanszírozása pedig már 10 százalékos önrész mellett elérhető. A hiteltermék futamideje 2-7 év között alakulhat, illetve a kölcsönszerződés megkötésétől számítva legfeljebb 9 hónap rendelkezésre tartási időt is biztosít a pénzintézet, ami indokolt esetben 3 hónappal meg is hosszabbítható. A termékről részletes információkat a www.mfb.hu és a www.palyazat.gov.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.

Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k
(x)
Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01