Prémium

Jó üzemanyag kell a gondtalan téli autózáshoz (x)

Portfolio
Miközben az évszaknak megfelelő gumiabroncs használata szerencsére kötelező tartozékává vált mára az autózásnak, az évszaknak megfelelő üzemanyag választása még csak alapszinten része a közlekedési kultúrának. Pedig rengeteg kényelmetlenségtől, bosszúságtól és anyagi kiadástól óvhatjuk meg magunkat, ha erre is odafigyelünk. Felkészülve a hideg télre a MOL a régióban megtalálható 2000 töltőállomásán november közepétől már téli gázolajválasztékot - normál és prémium egyaránt - kínál.
Noha az elmúlt telek zimankóiból nem következtethetünk egyértelműen az idén is szélsőséges hidegekre, 2017 zord januárja is bizonyítja, hogy az éghajlat változékonysága - még a melegedő tendencia mellett is - képes az átlagostól lényegesen eltérő, szélsőséges időjárási viszonyokat teremteni a Kárpát-medence térségében - véli Lakatos Mónika, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) éghajlati szakértője.

A huszadik század eleje óta a 28. leghidegebb telet az úgynevezett küszöbnapok száma is jól írja le: fagyos napból 11, téliből pedig 12 nappal volt több, mint általában. A legdurvább periódust a viharos északi széllel és sarkvidéki eredetű hideg légtömeggel támadó január produkálta: az első hónapban az átlagosnál havi szinten 5°C-kal volt alacsonyabb a hőmérséklet, sok helyen több mint három évtizedes hidegrekordok dőltek meg, a Pest megyei Tésán pedig mínusz 28,1°C-ot mért az OMSZ január 8-án.

Persze nem kell ahhoz farkasordító hideg, hogy a nem megfelelő minőségű gázolajok bosszúságot okozzanak. Elég ehhez egy átlagos téli nap, egy fagyos reggel, amikor már elindulni sem tudunk. A MOL EVO DIESEL PLUS használatával a legfagyosabb reggeleken is zökkenőmentesen indul az autó, köszönhetően speciális összetételének és különleges adalékolásának. A MOL EVO DIESEL PLUS tartós használatával fellazulnak a lerakódások a szelepeken, csökken a meghibásodások valószínűsége és megnő a motor élettartama.

A megfelelő minőségű üzemanyag és motorolaj mellett az időben történő és alapos téli felkészüléssel is sokat tehetünk autónk állapotának megóvásáért:
  • rendkívüli hideg éjszaka előtt célszerű az üzemanyagtartályt lehetőleg teletankolni,
  • az üzemanyag-ellátó rendszerből a kondenzvizet rendszeresen le kell engedni,
  • az üzembiztonságot nagymértékben befolyásoló tényező a gázolajszűrő, ezért a legjobb megoldás a fűthető szűrő, valamint a vízelválasztó szűrő alkalmazása, (lehetőség szerint)
  • nem kellően karbantartott szűrők esetén a paraffin kiválása a szűrő eltömődését eredményezi, mely problémára megoldást jelent a szűrő tisztítása, cseréje, esetleg a felmelegítés,
  • régebbi típusú autóknál az üzemanyagtartályt és az üzemanyag-ellátó rendszert rendszeresen ki kell tisztítani,
  • ellenőriztetni kell a légszűrőt, a megfelelő kompressziót, az akkumulátor töltöttségét és állapotát, szükség esetén a karbantartást-cserét célszerű elvégeztetni,
  • jó hidegtulajdonságú motorolajat kell használni és az olajcsere periódusra is ügyelni kell.

A MOL Magyarországról A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és -kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. Közel 500 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparágban is. A tiszaújvárosi MOL Petrolkémia több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában. A MOL-csoporton belül a MOL Magyarország felelős a csoport romániai, szlovéniai és szerbiai működéséért is.

(x)
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

Fizessenek a szegények

A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a teljes adóbevétel 30-40%-a a cégek jövedelméből származott. Egy másik forrás a gazdagok j

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13