Prémium

Jól jönne az anyagi segítség az ünnepekre? (x)

Portfolio
Ha átmeneti pénzügyi nehézséget jelentenek az ünnepek és nincs más megoldás, kisebb összegű személyi kölcsön húzhat ki a bajból. Megnéztük a decemberi kínálatot és az akciókat.
Villámgyorsan, akár napon belül tudunk ma már szabad felhasználású személyi kölcsönt igényelni, ráadásul idén nem változtak nagyot a kamatok, így továbbra is olcsó átmeneti megoldást jelenthet egy hitel, ha minden kötél szakad - összesített kalkulációi alapján a Bank360 pénzügyi kalkulációkkal foglalkozó szakportál. Ráadásul az ünnepek alatt fokozottan szükség lehet a kölcsönre valamilyen nem várt kiadás miatt. Sajnos jellemző: a karácsonyi készülődésben tervezés nélkül túlköltekezünk. Csábítóak az ajánlatok, nem vitás, de nagyon nem mindegy, hogy mennyit szánunk a karácsonyi készülődésre, és ha hitelt veszünk fel, milyen konstrukciót választunk.

Mire érdemes figyelni, ha hitelt választunk?

Ha gyorsan kell hitel, hajlamosak vagyunk a legelső adandó alkalommal felvenni azt, ami elénk kerül. A Bank360 szerint nem is hibázhatunk ezzel nagyobbat: szinte biztos, hogy ha összehasonlítanánk a pénzintézetek ajánlatait, találnánk kedvezőbb hitelt. Ezt tette a Bank360 is személyi kölcsön kalkulátor segítségével. A pénzügyi szakportál arra volt kíváncsi, hogy melyek azok az 500 000 forintos hitelek, amelyeket decemberben a legkedvezőbb díjak és teljes visszafizetendő összeg mellett vehetők fel és mellé még kiszámítható biztonságos törlesztésre is számíthatunk, azaz fix kamatozásúak. Íme, a legkedvezőbb kölcsönök, 36 hónapos futamidőre:

Jól jönne az anyagi segítség az ünnepekre?
Ahogy azt láthatjuk, a legjobb ajánlat több mint 20 000 forinttal lesz végül kedvezőbb összességében, mint a lista negyedik szereplője. Látható, miért éri meg utánanézni egy hitelkalkulátorral, hogy mely kölcsönök lehetnek a legelőnyösebbek: mindössze néhány kattintással spórolhatunk magunknak tízezreket, ami elég jó órabér így.

De mi a helyzet akkor, ha a jövedelmünk nettó 250 000 forint felett van? Jellemzően ilyen fizetésnél a bankok már kedvezményeket is adnak, így még olcsóbb lehet a hitel. Nézzük, mire jutott a Bank360:

Jól jönne az anyagi segítség az ünnepekre?
Ahogy az látható, magasabb jövedelem mellett ugyanazon kölcsönök egy része kedvezőbben igényelhető és akár további ezreket is spórolhatunk a karácsonyi rohanásban, ha jól választjuk meg a személyi hitelt.

Érdemes figyelni az éppen futó akciókat is, hiszen a pénzintézetek lazíthatnak az igénylési feltételeken vagy további kamatkedvezményt is adhatnak. A Sberbanknál például a Fair Express Plus személyi kölcsönre Árgarancia akció vonatkozik, azaz a bank az év végéig leadott igényléseknél módosít a konstruckión, ha azonos feltételek mellett találunk kedvezőbb kölcsönt. A Cetelemnél 20 000 forintos ajándékutalványt kaphatunk sikeres igénylés esetén. Nagy segítség lehet a CIB Bank újítása is, hiszen a pénzintézet nemrég indult el a teljeskörű online hiteligényléssel, azaz akár otthonról a gép előtt ülve igényelhetünk mindössze egy óra alatt.

Ha minden kötél szakad, gyors segítség lehet

Aki tehát kis összegű kölcsön felvételét tervezi, gyorsan és különösebb nehézségek nélkül igényelhet olyan szabad felhasználású személyi kölcsönt, amelyet bármire elkölthet, akár már az igénylés után néhány órával. A személyi kölcsön jövedelemfedezetű, így az igényléshez rendszeres jövedelem igazolása szükséges egy legalább 3 hónapja meglévő munkaviszonyból. Ha szükségünk van a kölcsönre, a karácsonyi rohanásban is szakítsunk időt a megfontolt döntésekre, és hasonlítsuk össze akár a személyi kölcsönöket, akár a nagyobb összegű hiteleket, hiszen, ahogy azt láthattuk, egy elhamarkodott döntéssel több tízezer forintot hajítunk ki az ablakon, amelyek jól jöhettek volna a ünnepi készülődésben.

(x)
RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01