Jövőre megtelik élettel a BudaPart (x)

2018. november 20. 10:56    
nyomtatás
 
8-10 év alatt, 6 tervezett ütemben 30 épületet adnak át a Kopaszi-gát mellett található, különleges adottságú, 54 hektáros fejlesztési területen - az elsőket már 2019-ben. Jelenleg 207 ezer négyzetméter felépítményen, az első ütem öt épületén dolgoznak a szakemberek a főváros új városnegyedében, a Property Market fejlesztésében megvalósuló BudaPart projekten. A kivitelező a több mint húsz év tapasztalattal rendelkező Market Építő Zrt., amely garancia a minőségre. Az egyedülálló helyszínen megvalósuló városrész víziójaként a fejlesztő a leendő közösség kialakításán is dolgozik.

"Egy új, akár 30 ezer főt is befogadni képes budapesti városnegyed megalkotása felelősség, ezért a tervezésbe nemzetközileg elismert városfejlesztési szakembereket, táj- és szabadépítészeket, továbbá várospszichológusokat egyaránt bevontunk. A segítségükkel állt össze egy urbánus, nyüzsgő világváros és a vízparti, természetközeli nyugalom egyvelege. Változatos építménymagasságok, a panoráma optimalizálása, gondosan végiggondolt ütemezés többek között a fejlesztés hívószavai" - hangsúlyozza Árendás Gergely, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatója.

Jelenleg a BudaPart OTTHONOK első négy, 635 lakást magába foglaló épületegyüttese, az impozáns, már az átadása előtti évben 40%-os bérbeadottságot elért, akár egyetlen órára is bérelhető irodákat is kínáló BudaPart GATE irodaház, és az olajipari vállalat saját beruházásában készülő MOL Campus kivitelezése zajlik. A jövőre átadásra kerülő épületekkel párhuzamosan fejlesztik a környék infrastuktúráját - jelenleg például az engedélyeztetési fázis végén tart a budai fonódó villamoshálózat meghosszabbítása -, és készítik elő már a második ütem első épületeit, a BudaPart CITY irodaházat szintén a Dombóvári úton, valamint a leendő bevásárlóutca és a központi hatalmas park közé tervezett 'E' jelű lakóház kivitelezését.

Jövőre megtelik élettel a BudaPart


A BudaParton a forgalmas utak mentén épülnek az irodaépületek, s ezek ölelik körbe a lakóházakat. A két funkció között csökkentett forgalmú, egyirányú "körút" kerül kialakításra, ahol szabályozva lesz, hogy csak a meghatározott céllal érkező járművek használhassák azt. Jövőre már megtelik élettel a fejlesztés öbölmenti része: körülbelül 1000-1500 ember él és/vagy dolgozik majd itt. Az ő mindennapjaikhoz szükséges szolgáltatásokat szem előtt tartva kerül kialakításra az épületek földszintjén kialakításra kerülő üzlethelyiségek bérlői mixe. 2021-re készül el a MOL Campus is, amely további 2500 munkavállalónak biztosít majd színvonalas munkakörnyezetet.

Jövőre megtelik élettel a BudaPartA Duna-part közvetlen közelsége, a Lágymányosi-öböl nyugalma, a magas zöldfelületi arány, a könnyedén megközelíthető, mindössze 3,5 kilométerre lévő belváros, továbbá a Market Építő Zrt. által garantált építészeti minőség teszik ezt a helyszínt még vonzóbbá.
Ebbe a páratlan adottságú környezetbe tehát nem csupán lakások és irodák épülnek; egy olyan élettér születik, ahol mindent megtalálhatnak, a természettel harmóniában élhetnek és dolgozhatnak a "budapartiak". Az új városnegyed a már ismert, 7 hektáros Kopaszi-gát zöldövezeti hangulatát tűzte ki célul, ezért már az első ütemben 110 fa, körülbelül 1000 m²-nyi cserje és virágzó évelő telepítésére kerül sor. Az új dél-budai közparkokba ökotrendi megoldásokat, például kisebb elektronikai eszközök töltésére alkalmas padokat, továbbá minden igény kielégítő sport- és szabadidős tevékenységeket alapoznak meg. Rekortán pályát, street fitness- és street workout pályákat, bérelhető kiskerti parcellákat valamint MOL BUBI közbringa-hálózatot terveznek.

Jövőre megtelik élettel a BudaPart(x)
Címkék: prémium

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Bankműveleti referens
Szerkesztő-újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium