Világot megrengető innovációk jönnek Budapestre (x)

2019. május 27. 15:00    
nyomtatás
 
Egy őslénykutató, aki a dinoszauruszok feltámasztásán dolgozik, egy imám, aki szerint a nők megváltoztatják az iszlám jövőjét, a szexualitás és a technológia jövőjének tabudöntögető kutatója, a nyugati világ egyik legprovokatívabb gondolkodója, és a Musk-testvérek édesanyaja is előadást tart a Corvinus Egyetemen május 30-31-én, Európa legnagyobb jövőfesztiválján.


A kétnapos eseményen több teremben, több mint félszáz előadó beszél majd a legaktuálisabb trendekről, világot megrengető innovációkról és a legforróbb újításokról. A fesztivál vendége lesz Frank Cooper, a BlackRock globális marketingvezetője is, aki korábban olyan cégek kreatív főnöke volt, mint a BuzzFeed, a Pepsi vagy a legendás Def Jam lemezkiadó. A fesztiválra érkezik Sherin Khankan, aki Európa egyik első női imámjaként az iszlám totális reformját és a szélsőségesek legyőzését tűzte zászlajára.

Jack Horner őslénykutató, a Jurassic Park-filmek főtanácsadója, aki a dínók feltámasztásának lehetőségeiről beszél majd, de ott lesz a világszerte ismert adattudós, a MIT Media Lab professzora, Cesar Hidalgo is, aki a vállalatok és a nemzetek tanulási képességét kutatja.A legtöbbek által várt előadást a kanadai sztárpszichológus, Jordan Peterson tartja majd, akinek You Tube videói 15 milliós nézettséget is produkálnak. A konzervatív értékek mellett zászlót törő, éleseszű előadó egycsapásra vált "a szólásszabadság harcosává és a polkorrektség kritikusává", sokak szemében pedig "nőgyülölő", "rasszista" vagy "szélsőséges" provokátorrá.

2019.04.10 08:00 Budapestre jön a sztárprofesszor, aki megmentené gyerekeinket az egyetemektől

Nem kérdés, hogy a technológiai innováció hatással van az emberi kapcsolatokra, és ez alól a szexualitás sem lesz kivétel. Egy új iparág, a szextech szakértője, Bryony Cole is fesztivál vendége lesz, aki a robotszeretőkön és a virtuális valóság-pornón túl, a szex edukációjáról, az intimitási készségek fejlesztéséről, szexuális életük javításáról is beszél majd, és bemutat olyan oldalakat, ahol például órákat vehetnek a férfiak, hogy jobb szeretők lehessenek, vagy olyan nőknek szóló programokat, amelyeket szexteraputák bevonásával fejlesztették ki.

2019.03.31 19:03 Ilyen lesz a szex a jövőben - Találkozni sem kell majd hozzá?

Budapestre látogat Mikaila Ulmer, aki 14 évesen a Me & Bees limonádémárka alapító-vezetője, amely szinte az összes amerikai élelmiszerlánc polcán megtalálható. Hong Kongból érkezik Sophia, a humanoid robot megalkotója, Ben Goertzel. A mesterséges intelligenciát kutató Goertzel afféle szuperagy: felfedezéseit a nyelvtudomány, az adatbányászat, a videojátékok és a bioinformatika területén is hasznosította már. Az előadók között lesz David Zilber, a kultuszteremtő koppenhágai étterem, a Noma séfje, aki évek óta azzal kísérletezik, hogyan lehet az egyik legősibb tartósítási eljárással, a fermentálással felpezsdíteni a modern gasztronómiát, de Jeffrey Tucker Bitcoin-guru is előadást tart majd. A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a Brain Bar látogatói személyesen is találkozhassanak kedvenc előadóikkal. Erre a célra külön helyszínt és idősávokat alakítanak ki.

Az ötödik Brain Bar fesztiválon az előadásokon kívül Future Jobs címmel a jövő legizgalmasabb állásait kínáló karrierexpo is lesz, startupverseny, a szakmai programot pedig zenei és színházi produkciók, illuzionisták és foodtruck felvonulás egészíti ki. A fesztivál saját fejlesztésű innovációs tréningje a Mastermind Sessions a nulladik napon lesz, amellyel azokat az üzleti vezetőket célozzák meg, akik felkészülten szeretnék fogadni a kihívásokat. A tréninget Barabási Albert-László, a legnevesebb egyetemeken (Harvard, Northeastern) oktató hálózatkutató tartja, akinek nevéhez fűződik az új tudományág megalapítása, amely alkalmas lehet a siker tudományos alapokra helyezésére. A résztvevők a mindennapi cégvezetésben is hasznosítható tudásra tehetnek szert: Barabási a sikerről szóló tudományos felfedezéseit élvezetesen, adatokkal és példákkal illusztrálva adja majd át a hallgatóságnak.

 

TÁMOGATOTT TARTALOM

A Brain Bar médiatámogatója a Portfolio Csoport.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium