Prémium

KKV-k: finanszírozás pipa (x)

Portfolio
Jöhet a hatékonyságnövelés az MKB Bank segítségével.
A KKV egy különleges üzleti testtartást jelent, melynek legfontosabb ismérve, hogy a tulajdonos vezeti. A gazdasági élet princípiumként kell, hogy megjelenjen, mert nemcsak munkahelyeket teremt a magyar emberek számára, hanem hozzáadott értéket, szorgalmat, kitartást, egzisztenciát is jelent. Ezeket az állításokat statisztikai adatok is visszaigazolják, hiszen az elmúlt évi számokból jól látható, hogy a KKV-k adják a vállalkozások számának 99,1 %-át, a foglalkoztatottak 76%-ának nyújtanak munkalehetőséget, és a magyar GDP 53%-át biztosítják.

A KKV-k a hosszú távon is sikeres gazdaságpolitika zálogai. Terheiken csökkenteni kell, hogy versenyképességük a vállalati oldal egészén érvényesülni tudjon. Egyszerűsíteni kell a napi működésük feltételeit, a gyengeségeket nem elég csupán feltárni, hanem orvosolni is kell. A KAVOSZ Zrt. és partnerei a hitelszolgáltatással a problémák egy szeletére tudnak választ nyújtani, ezen túl azonban számos probléma megoldatlan marad. Többek között a munkaerőhiány kérdése, a hatékonyság fejlesztése, a bürokrácia és adminisztráció redukálása vagy a szakképzési, képzési kérdések is.

Támogatni kell a generációváltást a vállalkozói társadalomban. Erősíteni kell a fiatalokban a vállalkozói hajlandóságot és segíteni kell őket abban, hogy felelős vállalkozóvá váljanak. Ennek ékes példája a 2002-ben útjára indított Széchenyi Kártya Program, mely a szakértői gárda és a kormány támogatásával közösen jelentős eredményeket tud felmutatni. Összesen több mint 319 000 igénylés, 266 000 létrejött ügylet és 1 970 milliárd forintnyi kihelyezett hitelről beszélhetünk. Ezeket az eredményeket azonban nem érhettük volna el az olyan partnereink támogatása nélkül, mint az MKB Bank.

A KKV-k finanszírozási lehetőségein belül az MKB Bank nagy hangsúlyt fektet a Széchenyi Kártya konstrukcióra. Ez a szabad felhasználású - éven belüli finanszírozási igények kezelésére szolgáló - hitellehetőség akár tárgyi fedezet-mentesen, közjegyzői okirat benyújtása nélkül is igényelhető. Forgóeszköz finanszírozási hiteligény esetén a Széchenyi Forgóeszközhitel nyújt megoldást, míg a beruházási kedv ösztönzése, a gazdasági versenyképesség növelése érdekében a tervezett beruházások, fejlesztések finanszírozására a Széchenyi Beruházási Hitel nyújt megoldást. Az Európai Uniós pályázatokon elnyert vissza nem térítendő támogatás előfinanszírozására és az adott pályázat önerejének kiegészítésre biztosítanak lehetőséget a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel és a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel konstrukciók. Az agrárium részére, a mezőgazdasági termék előállításával, feldolgozásával és forgalmazásával, valamint erdőgazdálkodással, vadgazdálkodással és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végző mikro-, kis- és középvállalkozásoknak minősülő cégek részére is elérhető konstrukció az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitel.

Az MKB Bank a piacon elsőként emelte meg a programon belül igényelhető hitelösszeg nagyságát 100 millió forintra. E mellett a KKV törvény változását követően is úttörő szerepet töltött be az igénylői kör kibővítésében, így többek között már ügyvédi irodák, egyéni ügyvédek, közjegyzői irodák, közjegyzők, bírósági végrehajtó irodák, önálló bírósági végrehajtók, egyéni szabadalmi ügyvivők, szabadalmi ügyvivői irodák, magán állatorvosok is részesülhetnek a Széchenyi Kártya Program nyújtotta előnyökből.

A Széchenyi Kártya Program finanszírozási megoldásai az MKB Bank fiókjaiban teljes körűen elérhetőek a hiteligénylők számára, a tapasztalatok szerint a legnépszerűbbek a Széchenyi Kártya és a Széchenyi Beruházási Hitel termékek. Utóbbi esetében az évi 5%-os állami kamattámogatás lehetőségével élve akár 0%-os kamatozású beruházási hitelhez juthat az igénylő vállalkozás.

Könnyebbség a vállalkozásoknak, hogy 2018. március közepétől az MKB Bank MOM, Eurocenter és Árkád fiókjaiban közvetlenül fogadják be a hiteligénylő vállalkozásoktól a Széchenyi Kártya Programon belüli új igényléseket.

(x)
RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
illustration-01