KKV-k: finanszírozás pipa (x)

2018. május 18. 05:30    
nyomtatás
 
Jöhet a hatékonyságnövelés az MKB Bank segítségével.

A KKV egy különleges üzleti testtartást jelent, melynek legfontosabb ismérve, hogy a tulajdonos vezeti. A gazdasági élet princípiumként kell, hogy megjelenjen, mert nemcsak munkahelyeket teremt a magyar emberek számára, hanem hozzáadott értéket, szorgalmat, kitartást, egzisztenciát is jelent. Ezeket az állításokat statisztikai adatok is visszaigazolják, hiszen az elmúlt évi számokból jól látható, hogy a KKV-k adják a vállalkozások számának 99,1 %-át, a foglalkoztatottak 76%-ának nyújtanak munkalehetőséget, és a magyar GDP 53%-át biztosítják.

A KKV-k a hosszú távon is sikeres gazdaságpolitika zálogai. Terheiken csökkenteni kell, hogy versenyképességük a vállalati oldal egészén érvényesülni tudjon. Egyszerűsíteni kell a napi működésük feltételeit, a gyengeségeket nem elég csupán feltárni, hanem orvosolni is kell. A KAVOSZ Zrt. és partnerei a hitelszolgáltatással a problémák egy szeletére tudnak választ nyújtani, ezen túl azonban számos probléma megoldatlan marad. Többek között a munkaerőhiány kérdése, a hatékonyság fejlesztése, a bürokrácia és adminisztráció redukálása vagy a szakképzési, képzési kérdések is.

Támogatni kell a generációváltást a vállalkozói társadalomban. Erősíteni kell a fiatalokban a vállalkozói hajlandóságot és segíteni kell őket abban, hogy felelős vállalkozóvá váljanak. Ennek ékes példája a 2002-ben útjára indított Széchenyi Kártya Program, mely a szakértői gárda és a kormány támogatásával közösen jelentős eredményeket tud felmutatni. Összesen több mint 319 000 igénylés, 266 000 létrejött ügylet és 1 970 milliárd forintnyi kihelyezett hitelről beszélhetünk. Ezeket az eredményeket azonban nem érhettük volna el az olyan partnereink támogatása nélkül, mint az MKB Bank.

A KKV-k finanszírozási lehetőségein belül az MKB Bank nagy hangsúlyt fektet a Széchenyi Kártya konstrukcióra. Ez a szabad felhasználású - éven belüli finanszírozási igények kezelésére szolgáló - hitellehetőség akár tárgyi fedezet-mentesen, közjegyzői okirat benyújtása nélkül is igényelhető. Forgóeszköz finanszírozási hiteligény esetén a Széchenyi Forgóeszközhitel nyújt megoldást, míg a beruházási kedv ösztönzése, a gazdasági versenyképesség növelése érdekében a tervezett beruházások, fejlesztések finanszírozására a Széchenyi Beruházási Hitel nyújt megoldást. Az Európai Uniós pályázatokon elnyert vissza nem térítendő támogatás előfinanszírozására és az adott pályázat önerejének kiegészítésre biztosítanak lehetőséget a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel és a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel konstrukciók. Az agrárium részére, a mezőgazdasági termék előállításával, feldolgozásával és forgalmazásával, valamint erdőgazdálkodással, vadgazdálkodással és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végző mikro-, kis- és középvállalkozásoknak minősülő cégek részére is elérhető konstrukció az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitel.

Az MKB Bank a piacon elsőként emelte meg a programon belül igényelhető hitelösszeg nagyságát 100 millió forintra. E mellett a KKV törvény változását követően is úttörő szerepet töltött be az igénylői kör kibővítésében, így többek között már ügyvédi irodák, egyéni ügyvédek, közjegyzői irodák, közjegyzők, bírósági végrehajtó irodák, önálló bírósági végrehajtók, egyéni szabadalmi ügyvivők, szabadalmi ügyvivői irodák, magán állatorvosok is részesülhetnek a Széchenyi Kártya Program nyújtotta előnyökből.

A Széchenyi Kártya Program finanszírozási megoldásai az MKB Bank fiókjaiban teljes körűen elérhetőek a hiteligénylők számára, a tapasztalatok szerint a legnépszerűbbek a Széchenyi Kártya és a Széchenyi Beruházási Hitel termékek. Utóbbi esetében az évi 5%-os állami kamattámogatás lehetőségével élve akár 0%-os kamatozású beruházási hitelhez juthat az igénylő vállalkozás.

Könnyebbség a vállalkozásoknak, hogy 2018. március közepétől az MKB Bank MOM, Eurocenter és Árkád fiókjaiban közvetlenül fogadják be a hiteligénylő vállalkozásoktól a Széchenyi Kártya Programon belüli új igényléseket.

(x)
Címkék: prémium

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium