Prémium

Munkahelyi tébolyda - vajon van megoldás? (x)

Portfolio
Egy képzeletbeli cégvezető naplójából
Ma is bolondokháza van a cégemnél! Mint minden egyes nap. Már kezdem megszokni. Senki nem tud pontos információval szolgálni semmiről, mindenki szaladgál, teljes a káosz. A folyamatok átláthatatlanok, és állandóan csak leltározunk, mert soha semmi nem egyezik a számítógépbe felvett adatokkal. Fogalmam sincs arról, hogy tulajdonképpen hogyan is áll a cégem, hiszen az adatok megbízhatatlanok, a kimutatásokat pedig nehézkes összeállítani és átlátni. Mi lesz ennek a vége? Semmi jó, az biztos! Sürgős cselekvésre van szükség!

Annak idején így teltek a munkanapok. Aztán megismerkedtem a Commit Kft. WinDirect nevű ERP rendszerével, amelybe egy hatásos bemutató keretében bele is szerettem. A néhány hónap alatt bevezetett rendszert használva már sokkal pontosabban (és pozitívabban!) látom és tudom kezelni a cégem helyzetét!
Először is az tetszik a legjobban, hogy a Commit és maga a rendszer nem szorít korlátok közé semmiben. Sőt, inkább ők alkalmazkodnak hozzánk, mert a saját vállalati folyamatainkat használja a program, a nyílt forrásnyelv által pedig létrehozhatunk bármilyen üzleti definíciót, akár saját magunk is. Elképesztően rugalmas a rendszer, semmi perc alatt szerkeszthetek saját kimutatásokat, nyomtatványokat, listákat, grafikonokat, úgy ahogy én akarom. Hihetetlen, hogy a rendszerben létező összes adatra kereshetek, sőt a háttérben lévő adatbázist saját magam is bővíthetem.
Előnyösnek tartom, hogy a WinDirect magyar fejlesztés, így kérdéseim, de akár ötleteim, javaslataim közvetlenül a fejlesztőkhöz futnak be, akik rögtön tudnak reagálni, ötleteimet akár be is tudják építeni a rendszerbe. Erre minden lehetőség megvan, hiszen a WinDirect a legmodernebb technológiákat használja.
Először csak néhány modult vezetünk be, de szép lassan elkezdtük mindet használni. Így magabiztosan futnak a termelésirányítás, beszerzés, értékesítés, készletgazdálkodás, logisztika, pénzügy, főkönyv, kontrolling, projektmenedzsment, szerviz, vezetői információ, iratkezelés modulok. Ezek nem csak egymással, hanem külső programokkal (pl. az Apeh ABEV rendszerével, vonalkód olvasóval) is kompatibilisek. A Commit-os fiúk még azt is megoldották, hogy akár sms-ben is kaphassak információt, adatokat a cégemről, sőt ugyanezen az úton még közbe is tudok avatkozni (miközben épp a tengerparton nyaralok). Õrület!
Fontosnak tartottam, hogy külföldi kirendeltségünk is tudjon dolgozni a rendszerrel. Egy egyszerű segédprogram segítségével az egész WinDirect-et le lehet fordítani bármilyen nyelvre, amire csak szeretnénk. Igazából még nagyon sok kisebb-nagyobb okosságról, kényelmi funkcióról beszélhetnék, de egy Commit (http://www.commit.hu ) által tartott bemutató úgyis sokkal részletesebben ismertet mindent.
Mint cégvezető, természetesen az árakat is döntő fontosságúnak tartottam. De el kell ismernem, hogy a WinDirect ár-érték aránya nekünk, akik a kis- és középvállalati szektorban ténykedünk, szintén elfogadható és ésszerű.
Ma már nyoma sincs a fentebb említett fejetlenségnek, átláthatatlanságnak. A vállalati folyamataink tisztán modellezettek, adataink rendezettek, a leltár megfelel a valóságnak. Akármilyen adatra vagy kimutatásra szükségem van, pár gombnyomással lekérhetek bármit. Így már könnyű céget vezetni - hála a WinDirect-nek!

(Márton Gergely)
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
illustration-01