Nem mindegy, hogy kitől jön a gázszámla: fontos a megfelelő üzleti gázszolgáltató megtalálása (x)

2019. március 12. 10:51    
nyomtatás
 
A legtöbb cégnél nem fordítanak kellő figyelmet a gázszolgáltató kiválasztására, csak megszokásból fizetik a számlákat. Pedig a piacon több szolgáltató kínálata is elérhető, és nem csak fix áras lehetőségek közül lehet választani. Van olyan szolgálató, amelynél az érdeklődő vállalkozások igényre szabott ajánlatot kaphatnak. Az E.ON-nál ezen kívül a szolgáltatóváltáshoz kapcsolódó ügyintézést is átvállalják, hogy az ügyfélnek ezzel minél kevesebb időt kelljen eltöltenie.


A magyar kis- és középvállalatok átlagos havi gázszámla összege igen eltérő lehet. Hogy ez az összeg a vállalatok kiadásának mekkora részét teszi ki, az tevékenységi körtől függően változik, ezért nem lehet pontosan megmondani. Van, ahol a téli fűtésben kimerül a gázfelhasználás, máshol azonban az ipari gyártásban, gazdasági működésben is egész évben szerepet kap. Tehát a felhasználás módja jelentősen befolyásolja a fizetendő gázszámla mértékét, de például a különböző adók is meghatározzák a számla végösszegét.

Hatósági vs. piaci ár


Földgázértékesítésben Magyarországon jelenleg kétféle szolgáltatástípus érhető el. Az egyetemes szolgáltatásban a kereskedők kötelezettsége, hogy ellássák a tőlük ajánlatot kérő, egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztókat. Az egyetemes szolgáltatás keretein belül kötött szerződések feltételei, valamint az abban foglalt árak hatóságilag szabályozottak.

Nem mindegy, hogy kitől jön a gázszámla: fontos a megfelelő üzleti gázszolgáltató megtalálásaAzok az üzleti fogyasztók, akiknek a mérőórájuk vásárolt kapacitása nem haladja meg a 20 m3/órát, szabadon választhatnak az egyetemes és versenypiaci szolgáltatás között, míg a 20 m3/h óra vásárolt kapacitás feletti felhasználóknak kötelező versenypiaci szerződést kötniük. A szabadpiacon nem érvényesül az egyetemes szolgáltatásban megszokott szabályozottság, az árak és egyéb szerződéses feltételek kereskedőnként eltérhetnek, de a vásárolt földgáz minősége és az ellátás technikai feltételei mindenhol egyenlő mértékben biztosítottak. A fő különbség az árban és a kapcsolódó szolgáltatások minőségében lehet.

Nem csak az ár számít


Az ár mellett más szempontokat is érdemes szem előtt tartani a megfelelő gázszolgáltató kiválasztása során. A szabadpiacon megjelenő szolgáltatók ma már különböző, személyre szabott ajánlatokat és szolgáltatásokat kínálnak megfelelve a versenyhelyzetnek és az eltérő igényeknek.
Az E.ON-nál például az új üzleti gázszerződést kötő ügyfelek saját kapcsolattartóhoz fordulhatnak, ami jelentősen segíti és egyszerűsíti az ügyintézés folyamatát, és a szolgáltatóváltáshoz kapcsolódó feladatokat is átvállalják. A legfőbb cél, hogy ezzel az ügyfeleknek minél kevesebb időt kelljen tölteniük.

A fix csomagok helyett pedig egyedi igényekre szabott ajánlatokat adnak, így a cégek a felhasználási szokásaikkal teljesen összhangban lévő konstrukciókra köthetnek szerződést. Fontos tudni, hogy a szolgáltatóváltás nem igényel átalakítási, szerelési munkát, nem jár költséggel sem. Az energiavállalat körülbelül kétmillió lakossági ügyfél mellett több tízezres üzleti ügyfélkörrel rendelkezik, és szolgáltatása országos szinten elérhető.

Mielőtt azonban valaki gázszolgáltatót váltana, mindenekelőtt fontos megismernie a vállalatának gázfogyasztási igényeit. Ez több tényező együttes függvénye: gyártási tevékenységre, csak fűtésre, vagy esetleg vegyesen, tehát technológiai és fűtési célra is használja-e a gázt. Fűtési célú felhasználás esetében az épület nagysága mellett számít annak szigetelése, és az is, hogy milyen gázkészülék van használatban. Érdemes megvizsgálni, hogyan alakulnak a vállalaton belüli gázfogyasztási szokások, nemcsak télen, de egész évben. Ha valaki nem biztos a költségek nagyságában, szolgáltatójától kérhet számlamásolatokat, kimutatásokat.

Az E.ON aktuális árairól úgy a legkönnyebb tudomást szerezni, ha ajánlatot kérünk, mert egyszerű, gyors, és nem jár semmilyen kötelezettséggel, ezen az oldalon könnyedén el is lehet indítani.

(x)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium