Prémium

Nem mindegy, hogy kitől jön a gázszámla: fontos a megfelelő üzleti gázszolgáltató megtalálása (x)

Portfolio
A legtöbb cégnél nem fordítanak kellő figyelmet a gázszolgáltató kiválasztására, csak megszokásból fizetik a számlákat. Pedig a piacon több szolgáltató kínálata is elérhető, és nem csak fix áras lehetőségek közül lehet választani. Van olyan szolgálató, amelynél az érdeklődő vállalkozások igényre szabott ajánlatot kaphatnak. Az E.ON-nál ezen kívül a szolgáltatóváltáshoz kapcsolódó ügyintézést is átvállalják, hogy az ügyfélnek ezzel minél kevesebb időt kelljen eltöltenie.


A magyar kis- és középvállalatok átlagos havi gázszámla összege igen eltérő lehet. Hogy ez az összeg a vállalatok kiadásának mekkora részét teszi ki, az tevékenységi körtől függően változik, ezért nem lehet pontosan megmondani. Van, ahol a téli fűtésben kimerül a gázfelhasználás, máshol azonban az ipari gyártásban, gazdasági működésben is egész évben szerepet kap. Tehát a felhasználás módja jelentősen befolyásolja a fizetendő gázszámla mértékét, de például a különböző adók is meghatározzák a számla végösszegét.

Hatósági vs. piaci ár

Földgázértékesítésben Magyarországon jelenleg kétféle szolgáltatástípus érhető el. Az egyetemes szolgáltatásban a kereskedők kötelezettsége, hogy ellássák a tőlük ajánlatot kérő, egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztókat. Az egyetemes szolgáltatás keretein belül kötött szerződések feltételei, valamint az abban foglalt árak hatóságilag szabályozottak.

Nem mindegy, hogy kitől jön a gázszámla: fontos a megfelelő üzleti gázszolgáltató megtalálása
Azok az üzleti fogyasztók, akiknek a mérőórájuk vásárolt kapacitása nem haladja meg a 20 m3/órát, szabadon választhatnak az egyetemes és versenypiaci szolgáltatás között, míg a 20 m3/h óra vásárolt kapacitás feletti felhasználóknak kötelező versenypiaci szerződést kötniük. A szabadpiacon nem érvényesül az egyetemes szolgáltatásban megszokott szabályozottság, az árak és egyéb szerződéses feltételek kereskedőnként eltérhetnek, de a vásárolt földgáz minősége és az ellátás technikai feltételei mindenhol egyenlő mértékben biztosítottak. A fő különbség az árban és a kapcsolódó szolgáltatások minőségében lehet.

Nem csak az ár számít

Az ár mellett más szempontokat is érdemes szem előtt tartani a megfelelő gázszolgáltató kiválasztása során. A szabadpiacon megjelenő szolgáltatók ma már különböző, személyre szabott ajánlatokat és szolgáltatásokat kínálnak megfelelve a versenyhelyzetnek és az eltérő igényeknek.

Az E.ON-nál például az új üzleti gázszerződést kötő ügyfelek saját kapcsolattartóhoz fordulhatnak, ami jelentősen segíti és egyszerűsíti az ügyintézés folyamatát, és a szolgáltatóváltáshoz kapcsolódó feladatokat is átvállalják. A legfőbb cél, hogy ezzel az ügyfeleknek minél kevesebb időt kelljen tölteniük.

A fix csomagok helyett pedig egyedi igényekre szabott ajánlatokat adnak, így a cégek a felhasználási szokásaikkal teljesen összhangban lévő konstrukciókra köthetnek szerződést. Fontos tudni, hogy a szolgáltatóváltás nem igényel átalakítási, szerelési munkát, nem jár költséggel sem. Az energiavállalat körülbelül kétmillió lakossági ügyfél mellett több tízezres üzleti ügyfélkörrel rendelkezik, és szolgáltatása országos szinten elérhető.

Mielőtt azonban valaki gázszolgáltatót váltana, mindenekelőtt fontos megismernie a vállalatának gázfogyasztási igényeit. Ez több tényező együttes függvénye: gyártási tevékenységre, csak fűtésre, vagy esetleg vegyesen, tehát technológiai és fűtési célra is használja-e a gázt. Fűtési célú felhasználás esetében az épület nagysága mellett számít annak szigetelése, és az is, hogy milyen gázkészülék van használatban. Érdemes megvizsgálni, hogyan alakulnak a vállalaton belüli gázfogyasztási szokások, nemcsak télen, de egész évben. Ha valaki nem biztos a költségek nagyságában, szolgáltatójától kérhet számlamásolatokat, kimutatásokat.

Az E.ON aktuális árairól úgy a legkönnyebb tudomást szerezni, ha ajánlatot kérünk, mert egyszerű, gyors, és nem jár semmilyen kötelezettséggel, ezen az oldalon könnyedén el is lehet indítani.

(x)
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01