PM, MNB, Rába, Vivendi,CIB - érdekel a véleményük? (x)

2002. február 8. 15:10    
nyomtatás
 
A világgazdaság lassulása, az euro bevezetése a 2002-es évben új feladatokat, kihívásokat és egyben lehetőségeket teremt a magyar vállalatvezetõk, valamint a vállalati gazdasági és pénzügyi vezetõk számára. Azok a vezetõk és döntéshozók, akik az elkövetkezõ idõszak kérdéseire a helyes választ megtalálják, a vállalatukat helyes pályára állítva az elkövetkezõ évek sikersztorijait alapozhatják meg 2002-ben.

A Figyelõ Fórum immár hagyományos konferencia sorozatának idei évi elsõ rendezvénye arról szól, hogy melyek azok a legfontosabb kihívások, melyek a vállalatok általános, gazdasági és pénzügyi vezetõit döntések elé állíthatják 2002-ben. A konferencia témái a 2002-es év magyar gazdasági életének kereteit alapvetõen határozzák meg. A felmerülõ kérdésekre a magyar gazdasági élet irányítói és felkészült szakemberei adnak választ elõadásaikban, segítve ezzel a hazai gazdasági élet szereplõinek munkáját.


A konferencia nyitóelõadásában Kovács Álmos, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára fogja elmondani, hogy milyennek ítéli meg a magyar gazdaság kilátásait a 2002-es évben.

A minisztériumi elõadás után a Magyar Nemzeti Bankból Auth Henrik, alelnök fog az árfolyamrendszer módosítása nyomán a magyar vállalatok számára megnyílt lehetõségekrõl és a még meglévõ korlátokról elõadást tartani.

Bienerth Gusztáv, az AmCham elnöke a multinacionális vállalati kihívásokról és az EU monetáris átállásról tart elõadást.

Lengyel Péter, a Rába Rt. gazdasági igazgatója, exportorientált magyar vállalat gazdasági vezetõjeként fog elõadást tartani arról, hogy a Rába milyen válaszokat ad a világgazdaság kihívásaira.
A Rába vezérigazgatójával, Steiner Lászlóval a portfolio.hu szeptemberben készített riportot, melyben a vezérigazgató beszámolt arról, hogyan kívánja növekedési pályára állítani az energiáit és forrásait korábban meglehetõsen szétszabdaló Rábát. A gazdasági igazgató mostani elõadása vélhetõen mind a vállalatok vezetõi, mind a Rába helyzetét a tõzsdén aktívan figyelemmel kísérõk számára számos érdekességet tartogat.

A költséghatékony vállalatfinanszírozás hogyanjára és mikéntjére két megközelítésben, vállalati és banki oldalról egyaránt hallhatunk a konferencián választ. Vállalati oldalról a telekom piac nyitása miatt intenzív beruházási politikát folytató Jambrik Mihálytól, a Vivendi Telecom Rt. pénzügyi vezérigazgató helyettesétől hallhatunk elõadást a témában, míg a finanszírozó oldalról Sándor Béla, a CIB Bank vezérigazgató-helyettese mondja el, hogyan finanszírozhatja optimálisan egy vállalat az elõtte álló fejlesztéseket.

A konferenciát szekcióbeszélgetések zárják, melyeken a résztvevõk az õket leginkább érdeklõ téma részletesebb megvitatásába kapcsolódhatnak bele. A témák mindegyike olyan ugyanakkor, mely bármely vállalati döntéshozó ill. a gazdasági és vállalati folyamatok iránt érdeklõdõ számára vonzó lehet. A kockázatkezelés változásairól Papp Tibornak, a MOL Rt. kockázatkezelési vezetőjének, és Rátz Zoltánnak, a PricewaterhouseCoopers osztályigazgatójának vezetésével, a jövõ évi adó- és számviteli módosulásokról Erdős Gabriella, a PriceWaterhouse Coopers képviselõjének vezetésével, míg a cashpoolingról Dr. Tamás Gábornak, a HVB Hungary ügyvezető igazgatójának vezetésével hallgathatnak meg szekcióbeszélgetéseket a résztvevõk.


A Figyelõ Fórum által szervezett konferenciára február 14-én kerül sor. A konferencia ára 28,000 Ft+ÁFA.

Amennyiben bõvebb információkat kíván kapni a konferenciáról, illetve jelentkezni szeretne a konferenciára, kérjük kattintson!

(X)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...



Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír



hirdetés
Állásajánlatok
Befektetési tanácsadó
Rendezvényszervező
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium