Prémium

PM, MNB, Rába, Vivendi,CIB - érdekel a véleményük? (x)

Portfolio




A világgazdaság lassulása, az euro bevezetése a 2002-es évben új feladatokat, kihívásokat és egyben lehetőségeket teremt a magyar vállalatvezetõk, valamint a vállalati gazdasági és pénzügyi vezetõk számára. Azok a vezetõk és döntéshozók, akik az elkövetkezõ idõszak kérdéseire a helyes választ megtalálják, a vállalatukat helyes pályára állítva az elkövetkezõ évek sikersztorijait alapozhatják meg 2002-ben.

A Figyelõ Fórum immár hagyományos konferencia sorozatának idei évi elsõ rendezvénye arról szól, hogy melyek azok a legfontosabb kihívások, melyek a vállalatok általános, gazdasági és pénzügyi vezetõit döntések elé állíthatják 2002-ben. A konferencia témái a 2002-es év magyar gazdasági életének kereteit alapvetõen határozzák meg. A felmerülõ kérdésekre a magyar gazdasági élet irányítói és felkészült szakemberei adnak választ elõadásaikban, segítve ezzel a hazai gazdasági élet szereplõinek munkáját.


A konferencia nyitóelõadásában Kovács Álmos, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára fogja elmondani, hogy milyennek ítéli meg a magyar gazdaság kilátásait a 2002-es évben.

A minisztériumi elõadás után a Magyar Nemzeti Bankból Auth Henrik, alelnök fog az árfolyamrendszer módosítása nyomán a magyar vállalatok számára megnyílt lehetõségekrõl és a még meglévõ korlátokról elõadást tartani.

Bienerth Gusztáv, az AmCham elnöke a multinacionális vállalati kihívásokról és az EU monetáris átállásról tart elõadást.

Lengyel Péter, a Rába Rt. gazdasági igazgatója, exportorientált magyar vállalat gazdasági vezetõjeként fog elõadást tartani arról, hogy a Rába milyen válaszokat ad a világgazdaság kihívásaira.
A Rába vezérigazgatójával, Steiner Lászlóval a portfolio.hu szeptemberben készített riportot, melyben a vezérigazgató beszámolt arról, hogyan kívánja növekedési pályára állítani az energiáit és forrásait korábban meglehetõsen szétszabdaló Rábát. A gazdasági igazgató mostani elõadása vélhetõen mind a vállalatok vezetõi, mind a Rába helyzetét a tõzsdén aktívan figyelemmel kísérõk számára számos érdekességet tartogat.

A költséghatékony vállalatfinanszírozás hogyanjára és mikéntjére két megközelítésben, vállalati és banki oldalról egyaránt hallhatunk a konferencián választ. Vállalati oldalról a telekom piac nyitása miatt intenzív beruházási politikát folytató Jambrik Mihálytól, a Vivendi Telecom Rt. pénzügyi vezérigazgató helyettesétől hallhatunk elõadást a témában, míg a finanszírozó oldalról Sándor Béla, a CIB Bank vezérigazgató-helyettese mondja el, hogyan finanszírozhatja optimálisan egy vállalat az elõtte álló fejlesztéseket.

A konferenciát szekcióbeszélgetések zárják, melyeken a résztvevõk az õket leginkább érdeklõ téma részletesebb megvitatásába kapcsolódhatnak bele. A témák mindegyike olyan ugyanakkor, mely bármely vállalati döntéshozó ill. a gazdasági és vállalati folyamatok iránt érdeklõdõ számára vonzó lehet. A kockázatkezelés változásairól Papp Tibornak, a MOL Rt. kockázatkezelési vezetőjének, és Rátz Zoltánnak, a PricewaterhouseCoopers osztályigazgatójának vezetésével, a jövõ évi adó- és számviteli módosulásokról Erdős Gabriella, a PriceWaterhouse Coopers képviselõjének vezetésével, míg a cashpoolingról Dr. Tamás Gábornak, a HVB Hungary ügyvezető igazgatójának vezetésével hallgathatnak meg szekcióbeszélgetéseket a résztvevõk.


A Figyelõ Fórum által szervezett konferenciára február 14-én kerül sor. A konferencia ára 28,000 Ft+ÁFA.

Amennyiben bõvebb információkat kíván kapni a konferenciáról, illetve jelentkezni szeretne a konferenciára, kérjük kattintson!

(X)
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek