Prémium

POROTHERM falazási rendszer - megoldás, ami önmagában szigetel! (x)

Portfolio
Tévhit, hogy az új energetikai előírásoknak csak azok a házak felnek majd meg, amelyek külső falazatát hőszigetelik. Megfelelő szerkezetű és vastagságú tégla szakszerű beépítésével, kiegészítő hőszigetelés nélkül is olyan szerkezet építhető, amely messzemenőkig kielégíti a szabályozás előírásait.
A Wienerberger POROTHERM termékcsaládja optimalizált üregszerkezetű és tömegű, égetett agyagból előállított, hagyományos kőműves technológiával építhető falazóelemek rendszere. Amennyiben a POROTHERM termékcsaládja mellett döntünk, semmiképpen nem kell kiegészítő hőszigetelő rendszerek beépítésének kérdésével foglalkoznunk. A felfekvő felületein csiszolt, POROTHERM PROFI tégla- és az összeépítési technológia alkalmazásával a falazat hőszegetelése még további 20%-kal növelhető.

Hőszigetelés előre beépítve
Fő cél, hogy a megépült ház ne fogyasszon a szükségesnél több energiát. Nem elhanyagolható szempont ugyanakkor az sem, hogy építés során megfelelő minőségű termékeket válasszunk, kevesebb munkafázis és ennek megfelelően kevesebb építési költség merüljön fel (kiegészítő hőszigetelő rendszerek megvásárlása, azok beépítése miatt). Hiszen minek, ha nem szükséges.
A POROTHERM Építési Rendszer külső teherhordó falak építésére ajánlott termékeit a Műszaki Egyetem független szakértői vizsgálták, és arra a megállapításra jutottak, hogy e termékek helyes beépítésével, kiegészítő hőszigetelés beépítése nélkül is energiatakarékos POROTHERM ház építhető.
Megoldás, ami önmagában szigetel
Az égetett agyagból előállított, optimalizált üregszerkezetű és tömegű, hagyományos kőműves technológiával építhető falazóelem a POROTHERM HS termékcsalád. Elemei egyedülálló hőszigetelő képességgel és egyben a tégla minden előnyével rendelkeznek. A meleg a POROTHERM-ből épült falban “kétségbeesetten bolyong" és a végén reményvesztetten feladja.
A fejlesztés lényege ugyanis, hogy a lyukszerkezet a lehető legnagyobb mértékben akadályozza a hő falon belüli áramlását, sugárzással való tovaterjedését és egyben a hővesztését is. A POROTHERM HS falazóelemek hőszigetelési tulajdonságai ezáltal 12-15%-kal jobbak, mint a hagyományos POROTHERM N+F falazóelemeké. A síkracsiszolt POROTHERM PROFI technológia alkalmazása esetén még jobb épületfizikai tulajdonságok érhetők el, mivel a fejlesztésnek köszönhetően és a vékony vízszintes fugából adódóan a PROFI és DRYFIX falazat akár 22%-kal* jobb hőszigetelő..
Természetesen a meleg nem adja fel, előbb-utóbb el fog jutni a belső térből a külső térbe, vagyis megtörténik az energialeadás, a POROTHERM termékcsalád elemei azonban kellőképpen megnehezítik a dolgát.
Kiegészítő termékek a POROTHERM termékcsaládhoz
A POROTHERM és POROTHERM PROFI termékcsalád a 44 és 38 cm széles külső falazatokhoz tartozó kiegészítő elemeket tartalmaz, melyek használata több egymást erősítő pozitív hatással van a kész falazat hő- és páratechnikai tulajdonságaira.
A kiegészítő termékek HS üregszerkezettel készülnek, de speciális nút-féder kialakításuk révén az N+F és a HS termékcsalád falazóblokkjaival is összeépíthetőek.
A POROTHERM Építési Rendszer nút-féderes falazóblokkjainak teljesebb, kiegészítő elemeket is tartalmazó termékválasztékából még tökéletesebb, energiatakarékosabb, jobb hő- és páratechnikai tulajdonsággal rendelkező falazat építhető, rövidebb idő alatt, kevesebb falazóanyag- és habarcs felhasználással, csökkenő hulladékképződés mellett. Ez egyszerre jó építtetőnek, beruházónak, kivitelezőnek, üzemeltetőnek és természetesen a bent lakóknak.
A POROTHERM és POROTHERM PROFI falazási technológiáról bővebb információk a http://www.wienerberger.hu weboldalon találhatók.
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
illustration-01