POROTHERM falazási rendszer - megoldás, ami önmagában szigetel! (x)

2010. május 12. 07:00    
nyomtatás
 
Tévhit, hogy az új energetikai előírásoknak csak azok a házak felnek majd meg, amelyek külső falazatát hőszigetelik. Megfelelő szerkezetű és vastagságú tégla szakszerű beépítésével, kiegészítő hőszigetelés nélkül is olyan szerkezet építhető, amely messzemenőkig kielégíti a szabályozás előírásait.

A Wienerberger POROTHERM termékcsaládja optimalizált üregszerkezetű és tömegű, égetett agyagból előállított, hagyományos kőműves technológiával építhető falazóelemek rendszere. Amennyiben a POROTHERM termékcsaládja mellett döntünk, semmiképpen nem kell kiegészítő hőszigetelő rendszerek beépítésének kérdésével foglalkoznunk. A felfekvő felületein csiszolt, POROTHERM PROFI tégla- és az összeépítési technológia alkalmazásával a falazat hőszegetelése még további 20%-kal növelhető.

Hőszigetelés előre beépítve
Fő cél, hogy a megépült ház ne fogyasszon a szükségesnél több energiát. Nem elhanyagolható szempont ugyanakkor az sem, hogy építés során megfelelő minőségű termékeket válasszunk, kevesebb munkafázis és ennek megfelelően kevesebb építési költség merüljön fel (kiegészítő hőszigetelő rendszerek megvásárlása, azok beépítése miatt). Hiszen minek, ha nem szükséges.
A POROTHERM Építési Rendszer külső teherhordó falak építésére ajánlott termékeit a Műszaki Egyetem független szakértői vizsgálták, és arra a megállapításra jutottak, hogy e termékek helyes beépítésével, kiegészítő hőszigetelés beépítése nélkül is energiatakarékos POROTHERM ház építhető.
Megoldás, ami önmagában szigetel
Az égetett agyagból előállított, optimalizált üregszerkezetű és tömegű, hagyományos kőműves technológiával építhető falazóelem a POROTHERM HS termékcsalád. Elemei egyedülálló hőszigetelő képességgel és egyben a tégla minden előnyével rendelkeznek. A meleg a POROTHERM-ből épült falban “kétségbeesetten bolyong" és a végén reményvesztetten feladja.
A fejlesztés lényege ugyanis, hogy a lyukszerkezet a lehető legnagyobb mértékben akadályozza a hő falon belüli áramlását, sugárzással való tovaterjedését és egyben a hővesztését is. A POROTHERM HS falazóelemek hőszigetelési tulajdonságai ezáltal 12-15%-kal jobbak, mint a hagyományos POROTHERM N+F falazóelemeké. A síkracsiszolt POROTHERM PROFI technológia alkalmazása esetén még jobb épületfizikai tulajdonságok érhetők el, mivel a fejlesztésnek köszönhetően és a vékony vízszintes fugából adódóan a PROFI és DRYFIX falazat akár 22%-kal* jobb hőszigetelő..
Természetesen a meleg nem adja fel, előbb-utóbb el fog jutni a belső térből a külső térbe, vagyis megtörténik az energialeadás, a POROTHERM termékcsalád elemei azonban kellőképpen megnehezítik a dolgát.
Kiegészítő termékek a POROTHERM termékcsaládhoz
A POROTHERM és POROTHERM PROFI termékcsalád a 44 és 38 cm széles külső falazatokhoz tartozó kiegészítő elemeket tartalmaz, melyek használata több egymást erősítő pozitív hatással van a kész falazat hő- és páratechnikai tulajdonságaira.
A kiegészítő termékek HS üregszerkezettel készülnek, de speciális nút-féder kialakításuk révén az N+F és a HS termékcsalád falazóblokkjaival is összeépíthetőek.
A POROTHERM Építési Rendszer nút-féderes falazóblokkjainak teljesebb, kiegészítő elemeket is tartalmazó termékválasztékából még tökéletesebb, energiatakarékosabb, jobb hő- és páratechnikai tulajdonsággal rendelkező falazat építhető, rövidebb idő alatt, kevesebb falazóanyag- és habarcs felhasználással, csökkenő hulladékképződés mellett. Ez egyszerre jó építtetőnek, beruházónak, kivitelezőnek, üzemeltetőnek és természetesen a bent lakóknak.
A POROTHERM és POROTHERM PROFI falazási technológiáról bővebb információk a http://www.wienerberger.hu weboldalon találhatók.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium