Puhán, lazán, könnyedén! (x)

2002. március 29. 11:30    
nyomtatás
 

A Portfolio.hu az indulása óta eltelt három évben számtalan új szolgáltatással, tartalommal bővült. Az idei évben úgy gondoltuk, hogy a heti munkák után időnként ráfér a Portfolio.hu csapatára egy kis közös pihenés - természetesen aktív módon. A közös "céges" hétvégék megszervezésében egy olyan profi szolgáltatóra volt szükségünk, aki kellően kézben tartja a mindennapokban megfáradt csapatot, valamint elvárásainknak maradéktalanul megfelel. Nem kellet sokat keresgélnünk a megoldást, habár kifejezetten szórakoztatót, kihívást jelentőt kerestünk, ami megmozgatja testünket, lelkünket és egy kicsit a fejünket is használni kell.

"A KANYON Aktív Utazási Iroda az egyik legrégebbi, és legjelentősebb vadvízi és aktív túraszervező Magyarországon. Az aktív túrák, tréningek és incentive jellegű utak megtervezése és lebonyolítása során szerzett tapasztalat, valamint a szakképzett túrvezetők jelenléte garancia a résztvevők számára. Túráink, útjaink lebonyolítását minden esetben az adott terület legfelkészültebb szakemberei végzik." - szólt a cég bemutatkozó anyagának első fejezete.

Majd ezzel folytatódott; - "A túrák összeállításánál arra törekedtünk, hogy a résztvevőink számára mindig a maximális biztonságot nyújtsuk. Partnereinkkel együtt arra törekszünk, hogy útjainkra a felkészülés minél egyszerűbb legyen. Így a túrákhoz szükséges összes speciális felszerelést mi biztosítjuk. Minden túránk szerves részét képezi a szükséges ismeretek átadása és az elméleti, illetve gyakorlati oktatás."

Úgy gondoltuk, hogy ez sem utolsó szempont, ha már az egész cég részt vesz, legyen, aki hétfőn megírja a cikkeket...

Lejjebb ezt olvashattuk: "Programjaink során minden esetben a központi szerepet a résztvevők, illetve a felkérő cég igényei, elvárásai játsszák, ezért útjainkat, túráinkat és tréningjeinket minden esetben megbízóink igényei szerint alakítjuk ki, hiszen minden csoportosan együtt töltött idő más fajta célt szolgálhat." - Úgy gondoltuk ez is fontos, hiszen nem vagyunk hozzászokva az ilyen jellegű terhelésekhez.

De milyen terhelésekhez is?

"A kaland programokra épülő outdoor programjaink a tapasztalati tanuláson alapuló tréningek egy speciális változatát képviselik. A döntően szabadban zajló programokon az élmények sokkal mélyebb, intenzívebb átélésére van lehetőség. Mivel a fizikai jellegű gyakorlatok során kevesebb energiánk marad a jól bevált intellektuális védekezési formák használatára, ez a műfaj a kézség- és attitűdfejlesztés leghatékonyabb eszközei közé sorolható. " Aha ! - tehát az ősi ösztönök is kitörhetnek!

Amikor idáig jutottunk úgy határoztunk, hogy ahhoz, hogy méltóak legyünk a feladathoz alakítsunk egy Clubot. Így jött létre a Portfolio.hu Kaland Club.

Olvasóink számára ennek annyi előnye van "csupán", hogy mielőtt hasonló dologra adnák a fejüket, a következő hónapokban, rendszeresen olvashatnak majd ennek a rovatnak az oldalain, beszámolóink keretében, különböző "embert próbáló" akcióinkról.


Terveink szerint a következők várnak ránk:

"Aki mer...": az egyik legizgalmasabb felsővezetői program. Az elemi kihívások sorozatán (hydrospeed, canyoning, vadvízi kenu és kajak, szikláról ereszkedés, ejtőernyős tandemugrás stb.) viszi végig a résztvevőket, akik a sikerélmények és esetleges kudarcok során utat találnak a bennük rejlő lehetőségek még magasabb szintű kiaknázásához. A feladatok sikeres teljesítése és a tapasztalatok feldolgozása hosszantartó hatást gyakorol az egyén és a csoport viselkedésére, egymáshoz és a környezethez fűződő viszonyára

"Kaland túra" : a csoportépítés ideális eszköze. A természetben eltöltött idő a kalandos helyzetekkel, izgalmas feladatokkal maradandó élményt nyújt a csoport tagjainak (rafting, terepjárózás, légballonozás, paintball stb.). Akár nagy létszámú csoportok számára is lehetővé teszi a csapat hatékonyságát, hangulatát befolyásoló tényezők átélését, tudatosítását. A szokatlan helyzetekben való találkozás mélyíti az emberi kapcsolatokat, növeli a csoport bizalmi szintjét, kohézióját. A túrák során adódó helyzetekben az egymásra utaltság folytán a segítség valódi tartalmat kap, felértékelődnek a támogató gesztusok és hosszabb távon erősödnek az emberi kapcsolatok.

"Túlélő tréningünk" minden militáris jelleget mellőzve, két egymást jórészt átfedő pszichológiai céllal bír. Egyrészt a mentális terhelés és a konfliktustűrő képesség, problémamegoldó kapacitás, a személyiség erejének, épségének növelése, másrészt a környezetből származó megterhelések csökkentésére irányuló tevékenység. A két célterület magában foglalja az ön és társismeret számtalan elemét. Tartalmazza a kreativitás belső, pszichikus feltételeinek fejlődési lehetőségét is. A két fő cél mellett a csoportmunka keretei adják a team bulding feltételeinek speciális pszichológiai terepét. Tréningünk nem csupán fizikai hanem főként szellemi és mentális kihívás, az "alkalmazkodás művészete".

A Kanyon Aktív iroda a következőkkel zárja bemutatkozóját:

"Célunk, hogy vendégeink függetlenül a programok időtartamától, olyan élményekben részesülhessenek, olyan sportos jellegű lehetőségeket próbálhassanak ki, amelyek a hétköznapokba visszatérve is elkísérik őket, szellemi és fizikális többletet biztosítanak nekik munkájukhoz, és kiegyensúlyozottságot, önbizalmat életükhöz"

..., rövidesen elkezdődik!

További információk: www.kanyon.hu

(X)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium