Prémium

Új raktárat nyit Budapesten a Quehenberger Logistics (x)

Portfolio
A Quehenberger Logistics jelentősen növeli kelet-európai jelenlétét, amelynek részeként újabb raktárat nyit Magyarországon is. A terjeszkedés a Szerződéses Logisztikai üzletág egyre nagyobb térnyerésének köszönhető.
Az osztrák Quehenberger Logistics számára - a folyamatos közép- és délkelet-európai hálózatfejlesztésnek köszönhetően - lehetővé vált, hogy több országban, köztük Romániában, Horvátországban, Macedóniában és Szlovéniában is jelentősen növelje Szerződéses Logisztika üzletágát.

Szerződéses Logisztika Olyan hosszútávú szerződésben rögzített, komplex logisztikai tevékenység, amelyet egy, a tevékenységi körre vonatkozó pályázati kiírást megnyert logisztikai szolgáltató lát el. A szerződések határideje függ a szolgáltatók által megvalósítandó beruházásoktól, illetve az átveendő és/vagy meglevő személyzettől, valamint logisztikai eszközöktől, létesítményektől (pl. járműpark, raktári telephely). Ezek nem csak azokat a feladatokat végzik el, amelyeket szakosodott szolgáltatásként nyújtanak (pl. szállítás, készletgazdálkodás szervezése), hanem átveszik az ellátási lánc egyes részterületeinek irányítását is, így rendszerszolgáltatókká válnak.

Christian Fürstaller ügyvezető elmondta, hogy a növekedés motorja a szolgáltatás nemzetközi bevezetése az új piacok felé terjeszkedő ügyfelek számára. De a cég kiemelkedően sikeres az árukapcsolásban is: a hagyományos szállítmányozási üzletág megrendelői a Szerződéses Logisztikát is szívesen rendelik meg ugyanattól a cégtől. A folyamatok szabványosítása, a testreszabott informatikai megoldások alkalmazása, illetve az egyes piacokhoz és ügyfelekhez rugalmasan hozzáigazítható rendszer együttesen járul hozzá a cég sikeréhez. "Az alapot a teljes céget átfogó logisztikai kompetenciaközpont adja, amely minden elérhető információt összegyűjt, és ezeket a projekttervekbe integrálja" - mondta el a Quehenberger ügyvezetője.

Új raktárat nyit Budapesten a Quehenberger Logistics
A cég azt tapasztalta, hogy a megrendelőknek a sikeres kiszervezésekkel kapcsolatos elvárásai a piaci mozgásokkal összhangban változnak.

A hangsúly a mindenek felett álló költségmegtakarítás helyett a terhelési csúcsok hatékony kiszolgálására és az elvárásoknak megfelelően egyre rövidülő határidők precíz elszámolására helyeződik át.

Egy külső partner könnyebben megbirkózik ezen feladatokkal, mint a vállalatok saját belső szervezetei, amelyek számára nehézkesebb a gyors és rugalmas alkalmazkodás. Végeredményben a magasabb minőség mellett költségmegtakarítás is jelentkezik

- állítja Fürstaller. Mindezeknek köszönhetően cége máris új projekteket tervez Budapesten, Bukarestben, Szófiában és Zágrábban. A kedvező piaci helyzetnek köszönhetően a cég új raktár nyitását tervezi 2018-ban Budapesten.

Vezető szerep Romániában

Körülbelül 100 ezer négyzetméteres raktárterületével a Quehenberger Logistics már jelenleg is Románia egyik legnagyobb logisztikai vállalata. Emellett ezt az alapterületet az Átfogó Logisztikai üzletág sikeres bevezetésére és növelésére tudták felhasználni. Ez hozzájárult a cég horvátországi, sőt, oroszországi sikereihez is. A kiszervezés ugrásszerű növekedése Délkelet-Európában abból fakad, hogy egyre több nyugati gyártó hozza termékeit a régióba, a termékek elosztásához pedig logisztikai partnerre van szükség. Emellett természetesen az árucikkek helyi beszállítói is megjelennek a helyi piacokon.

Új raktárat nyit Budapesten a Quehenberger Logistics
Romániában a divatáru, a kiskereskedelem, a fogyasztási cikkek és gumiabroncsok szállítmányozására alapoznak. 2017-ben egy nagy román textilkereskedelmi vállalat számára épült új raktár, amely a Románián belüli, illetve a bolgár és a moldáv elosztórendszer központja is egyben. Ezen felül a cég üzemelteti az egyik ismert német cipőkereskedelmi vállalat online kereskedelmi raktárát is, mely Romániát és Bulgáriát szolgálja ki. Jelenleg épül egy újabb raktár, ugyanezen ügyfél számára, ahonnan Romániát, Bulgáriát és Törökországot fogja kiszolgálni. A Quehenberger Logistics 2017 őszén, Temesváron megnyitja legújabb raktárát, egy multinacionális italforgalmazó ügyfél részére.

A cég jelentősen növelte jelenlétét Horvátországban, Szlovéniában és Macedóniában is. Christian Fürstaller számára ez logikus lépés a fenntartható fejlődés irányába: "Közép- és Kelet-Európa az elsődleges üzleti célpontunk". Horvátországban, Zágráb vonzáskörzetében a Quehenberger jelenleg öt raktárat üzemeltet, 400 dolgozóval, ahol többek között egy nemzetközi élelmiszer-kereskedelmi vállalat logisztikai megbízásait látják el.

(x)
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek