Siker és innováció a vasalat gyártásban (x)

2018. május 16. 16:45    
nyomtatás
 
Wirtschafts Woche: "2018. évi világpiaci vezető" cím a Rotónak.

"2018. évi világpiaci vezető" címmel jutalmazta a Rotót a német Wirtschafts Woche magazin. A németországi székhelyű cég 80 évvel ezelőtti megalakulása óta összesen félmilliárd bukó/nyíló vasalat-garnitúrát értékesített. Ezzel 55 országban ők lettek a legtöbb ilyen típusú garnitúrát értékesítő csoport. Új termékvonala, az NX Európa szintű bevezetésének előkészületei itthon áprilistól folynak.


A St. Gallen Egyetem független elemzésére építő gazdasági magazin a Rotónak adományozott címmel, a vasalatgyártó cég azon 80 éves innovációját ismerte el, amely 1935-ben, az első ipari gyártású bukó/nyíló vasalat bevezetésével vette kezdetét. A cég egy másik újítása 1968-hoz köthető, amikor is a világon elsőként készített felnyíló tetőtéri ablakokat. Ha ma körülnézünk otthon, nyílászáróink vasalatai 40% eséllyel a soproni gyárban készültek.

Siker és innováció a vasalat gyártásban


Az idei év jelentős mérföldkövet jelent az innovációk sorában: 2018-ban kezdődik az új szériás NX vasalatok bevezetése. Ezek a vasalatok még inkább szolgálják az ablakoktól elvárt XXI. századi energetikai és biztonsági követelményeket.
"Hónapok óta folynak az előkészületek, hogy a leghatékonyabban támogathassuk a gyártó cégek átállását az új modell alkalmazására. Terveink szerint gyártó partnereink mintegy 30 %-ához jutunk majd el idén, hogy a folyamatokat helyi szinten támogassuk." - árulta el Mayer Kornél, a Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. Termék és Marketing vezetője.

Siker és innováció a vasalat gyártásban


A szakember szerint a köznyelv leginkább a profilok szerkezetét és az üvegezést tekinti mérvadónak a nyílászárók minőségének megítélésében, a vasalatok szerepéről pedig gyakran megfeledkezik.
Az "okos otthon" jellegű megoldások természetesen egyetlen innovatív gyártó kínálatából sem hiányozhatnak, ezeket a cég egy idei kiállításon, a Fensterbau Frontale-on mutatta be. A lövői Roto gyárban 1986 óta készülnek a minőségi vasalatok. A cég 650 munkavállalójának fele legalább 10 éve, 5%-uk pedig három évtizede dolgozik a cégnél.

A Roto csoport 2016. évi árbevétele közel 4900 fős alkalmazotti állomány mellett mintegy 630 millió Euró volt.

A Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. nettó árbevétele magyarországi értékesítéséből:
2016: 10.295.507 € - 3.204.946.106 Ft
2017: 11.538.595 € - 3.568.586.329 Ft
Magyarország mellett 14 környékbeli országot magában foglaló dél-kelet európai régió piacain realizálódó árbevétel meghaladta a nettó 11 mrd forintot (2017.), és 2018-ra nagyságrendileg 5% árbevétel növekedéssel számolnak.

www.roto.hu

(x)
Címkék: prémium

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium