Prémium

Timberland: alternatívát jelentünk a túlárazott termékekkel szemben (x)

Portfolio
Van megoldás a túlárazott tradicionális befektetési termékek mellett a magyar piacon - véli Dirk Köster, a Timberland Capital Management GmbH vezetője, egyik alapítója. A befektetési szakember szerint a biztonság és a profitabilitás nem zárja ki egymást, és már most látszik, hogy a MIFID 2 jelentős tisztulást hoz a piacnak.
1993-ban alapították a vállalatot: hogy lehetne összefoglalni az elmúlt 26 év legfontosabb tanulságait? Mi az, amit a Timberland a mai napig képvisel, a világ több országában?

A Timberland Capital Management GmbH klasszikus vagyonkezelőként működik, ügyfeleinknek egy átgondolt és hatékony termékskálát kínálunk, amely többek között zártvégű befektetéseket, kötvényeket, értékpapírokat, részjegyeket és közvetlen befektetéseket is tartalmaz. 2002-ben hoztuk létre első befektetési alapunkat, 10 évvel ezelőtt pedig zártvégű termékek összeállításába kezdtünk, amelyek lényegében kizárólag stabil, bevált befektetési alapokból állnak.

Timberland: alternatívát jelentünk a túlárazott termékekkel szemben
Dirk Köster

Úgy gondolom, ez a megközelítés az, ami a Timberland stratégiáját a legjobban mutatja: a globális siker legfőbb kulcsa a minőség és a kiszámíthatóság. Nem véletlen, hogy Németországban - Európa legnagyobb pénzügyi piacainak egyikén - stabil piaci pozíciót építettünk ki.

Mennyire játszik fontos szerepet a cég életében a magyar piac? Milyen stratégiával működnek Magyarországon?

A németországi pozíciónkra alapozva nyitottunk további piacok felé. Befektetési termékeink 3,4 milliárd eurós kibocsátott összvolumene, 15 ezer elégedett ügyfél és több mint 400 ezer végrehajtott tranzakció: ezek a számok magukért beszélnek.

És leginkább ennek köszönhetően vagyunk jelen Luxembourgban, a befektetési alapok fellegvárában ugyanúgy, mint Ausztriában vagy a Kajmán szigeteken. Ráadásul a Timberland Finance már 5 éve tevékeny a máltai piacon, a befektetési alapok tekintetében a piac élvonalába tartozva. Máltai irodánkból egyaránt kiszolgálunk intézményi- és retail befektetőket, valamint értékesítési partnereket.

Timberland: alternatívát jelentünk a túlárazott termékekkel szemben
A Timberland Finance máltai irodája
Első osztályú befektetési termékek német kibocsátójaként úgy gondoljuk, hogy a túlárazott termékekkel rendelkező piaci versenytársaink számára jól látható konkurenciát jelenthetünk a magyar piacon.

Kiváló minőségű termékeinkkel alternatívát kínálunk a magyar ügyfelek számára, befektetéseik közép- és hosszú távú tervezéséhez, újra-pozícionálásához.

Ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy az, hogy Magyarországon megnyitjuk a leányvállalatunkat arra is visszavezethető, hogy brand menedzserünk, Krizsán Károly kitűnő magyarországi kapcsolatokkal rendelkezik, melyet az elmúlt 10 éves piaci tevékenysége során épített ki.

Mit gondol, milyen befektetéseket keresnek az ügyfelek jelenleg Magyarországon? Mennyire érezhető még, hogy a korábbi évek pénzügyi botrányai megrengették a piacot?

Azt gondolom, hogy a magyar piac az elmúlt években komoly tisztuláson ment át, sokan keresik az olyan stabil, kiszámítható konzervatív befektetési lehetőségeket, amelyek valós hozamot jelentenek. Ugyanakkor a Timberland Finance vezetőjeként úgy vélem, hogy a magyar befektetők nyitottak a változásra és a minőségre, amit mi termékeinkkel és megbízható, nagy múltra visszatekintő tevékenységünkkel elérhetővé teszünk számukra.

Ehhez természetesen kiváló tanácsadó kollegákra van szükségünk, akikkel a második negyedév során tervezzük értékesítési csapatunkat bővíteni. Számukra a felügyeleti előírásoknak, valamint a MIFid 2-nek megfelelő, sőt azon túlmenő oktatást nyújtunk a Timberland Akadémia keretei között.

Timberland: alternatívát jelentünk a túlárazott termékekkel szemben
A Timberland Finance németországi irodája
Az Akadémia különböző lehetőségeket kínál, a központi értékesítési konferenciától kezdve a regionális workshopokon át, a webes szemináriumokig és a digitális oktatási modulokig, ügyfeleink sokféle eszközön keresztül gyarapíthatják tudásukat szakértőink segítségével.

Emellett, tapasztalt befektetőiknek lehetőséget biztosítunk, hogy szerződésüket közvetlenül az internet oldalunkon keresztül megköthessék.

Milyen termékeket kínálnak a magyar ügyfeleknek jelenleg, mi várható a következő időszakban?

A már elérhető befektetési alap mellett, újabb termékeket teszünk elérhetővé a magyar ügyfelek számára. Jól teljesítő alapokba fektető vagyontárgy befektetéseket, értékpapír megoldásokat, valamint közvetlen befektetéseket (vállalati kötvények formájában), melyek a Müncheni és Stuttgarti tőzsdén is elérhetőek.

Említette a MIFid 2-t: mi a tapasztalata, mennyiben sikeres ez a szabályrendszer?

Határozottan az látszik, hogy a MIFid 2 egész Európában hozott egy tisztulási folyamatot: a szabályrendszernek való megfelelés ugyanis azt is eldönti, ki az a piaci szereplő, aki nem áll stabil alapokon. Reális az a célkitűzés, hogy az új sztenderdek bevezetése több befektetési termék vásárlására ösztönözze majd a megtakarítókat.

Timberland: alternatívát jelentünk a túlárazott termékekkel szemben
A Timberland Finance németországi irodája
A Timberland Finance-nél a befektetők védelmét és hatékonyabb tájékoztatását célzó MiFID 2-nek való megfelelés ugyanakkor azért nem hoz jelentős újdonságot, mert mi eddig is jól meghatározott és átlátható rendszerben működtünk, ügyfeleink ezért is bíztak bennünk - azt gondolom, a szabályok egységesítésével ez a bizalom tovább fog erősödni.

(x)
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek