Timberland: alternatívát jelentünk a túlárazott termékekkel szemben (x)

2019. április 16. 05:30    
nyomtatás
 
Van megoldás a túlárazott tradicionális befektetési termékek mellett a magyar piacon - véli Dirk Köster, a Timberland Capital Management GmbH vezetője, egyik alapítója. A befektetési szakember szerint a biztonság és a profitabilitás nem zárja ki egymást, és már most látszik, hogy a MIFID 2 jelentős tisztulást hoz a piacnak.

1993-ban alapították a vállalatot: hogy lehetne összefoglalni az elmúlt 26 év legfontosabb tanulságait? Mi az, amit a Timberland a mai napig képvisel, a világ több országában?

A Timberland Capital Management GmbH klasszikus vagyonkezelőként működik, ügyfeleinknek egy átgondolt és hatékony termékskálát kínálunk, amely többek között zártvégű befektetéseket, kötvényeket, értékpapírokat, részjegyeket és közvetlen befektetéseket is tartalmaz. 2002-ben hoztuk létre első befektetési alapunkat, 10 évvel ezelőtt pedig zártvégű termékek összeállításába kezdtünk, amelyek lényegében kizárólag stabil, bevált befektetési alapokból állnak.

Timberland: alternatívát jelentünk a túlárazott termékekkel szemben

Dirk Köster

Úgy gondolom, ez a megközelítés az, ami a Timberland stratégiáját a legjobban mutatja: a globális siker legfőbb kulcsa a minőség és a kiszámíthatóság. Nem véletlen, hogy Németországban - Európa legnagyobb pénzügyi piacainak egyikén - stabil piaci pozíciót építettünk ki.


Mennyire játszik fontos szerepet a cég életében a magyar piac? Milyen stratégiával működnek Magyarországon?

A németországi pozíciónkra alapozva nyitottunk további piacok felé. Befektetési termékeink 3,4 milliárd eurós kibocsátott összvolumene, 15 ezer elégedett ügyfél és több mint 400 ezer végrehajtott tranzakció: ezek a számok magukért beszélnek.

És leginkább ennek köszönhetően vagyunk jelen Luxembourgban, a befektetési alapok fellegvárában ugyanúgy, mint Ausztriában vagy a Kajmán szigeteken. Ráadásul a Timberland Finance már 5 éve tevékeny a máltai piacon, a befektetési alapok tekintetében a piac élvonalába tartozva. Máltai irodánkból egyaránt kiszolgálunk intézményi- és retail befektetőket, valamint értékesítési partnereket.

Timberland: alternatívát jelentünk a túlárazott termékekkel szemben

A Timberland Finance máltai irodája

Első osztályú befektetési termékek német kibocsátójaként úgy gondoljuk, hogy a túlárazott termékekkel rendelkező piaci versenytársaink számára jól látható konkurenciát jelenthetünk a magyar piacon.

Kiváló minőségű termékeinkkel alternatívát kínálunk a magyar ügyfelek számára, befektetéseik közép- és hosszú távú tervezéséhez, újra-pozícionálásához.


Ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy az, hogy Magyarországon megnyitjuk a leányvállalatunkat arra is visszavezethető, hogy brand menedzserünk, Krizsán Károly kitűnő magyarországi kapcsolatokkal rendelkezik, melyet az elmúlt 10 éves piaci tevékenysége során épített ki.

Mit gondol, milyen befektetéseket keresnek az ügyfelek jelenleg Magyarországon? Mennyire érezhető még, hogy a korábbi évek pénzügyi botrányai megrengették a piacot?

Azt gondolom, hogy a magyar piac az elmúlt években komoly tisztuláson ment át, sokan keresik az olyan stabil, kiszámítható konzervatív befektetési lehetőségeket, amelyek valós hozamot jelentenek. Ugyanakkor a Timberland Finance vezetőjeként úgy vélem, hogy a magyar befektetők nyitottak a változásra és a minőségre, amit mi termékeinkkel és megbízható, nagy múltra visszatekintő tevékenységünkkel elérhetővé teszünk számukra.

Ehhez természetesen kiváló tanácsadó kollegákra van szükségünk, akikkel a második negyedév során tervezzük értékesítési csapatunkat bővíteni. Számukra a felügyeleti előírásoknak, valamint a MIFid 2-nek megfelelő, sőt azon túlmenő oktatást nyújtunk a Timberland Akadémia keretei között.

Timberland: alternatívát jelentünk a túlárazott termékekkel szemben

A Timberland Finance németországi irodája

Az Akadémia különböző lehetőségeket kínál, a központi értékesítési konferenciától kezdve a regionális workshopokon át, a webes szemináriumokig és a digitális oktatási modulokig, ügyfeleink sokféle eszközön keresztül gyarapíthatják tudásukat szakértőink segítségével.

Emellett, tapasztalt befektetőiknek lehetőséget biztosítunk, hogy szerződésüket közvetlenül az internet oldalunkon keresztül megköthessék.

Milyen termékeket kínálnak a magyar ügyfeleknek jelenleg, mi várható a következő időszakban?

A már elérhető befektetési alap mellett, újabb termékeket teszünk elérhetővé a magyar ügyfelek számára. Jól teljesítő alapokba fektető vagyontárgy befektetéseket, értékpapír megoldásokat, valamint közvetlen befektetéseket (vállalati kötvények formájában), melyek a Müncheni és Stuttgarti tőzsdén is elérhetőek.


Említette a MIFid 2-t: mi a tapasztalata, mennyiben sikeres ez a szabályrendszer?

Határozottan az látszik, hogy a MIFid 2 egész Európában hozott egy tisztulási folyamatot: a szabályrendszernek való megfelelés ugyanis azt is eldönti, ki az a piaci szereplő, aki nem áll stabil alapokon. Reális az a célkitűzés, hogy az új sztenderdek bevezetése több befektetési termék vásárlására ösztönözze majd a megtakarítókat.

Timberland: alternatívát jelentünk a túlárazott termékekkel szemben

A Timberland Finance németországi irodája

A Timberland Finance-nél a befektetők védelmét és hatékonyabb tájékoztatását célzó MiFID 2-nek való megfelelés ugyanakkor azért nem hoz jelentős újdonságot, mert mi eddig is jól meghatározott és átlátható rendszerben működtünk, ügyfeleink ezért is bíztak bennünk - azt gondolom, a szabályok egységesítésével ez a bizalom tovább fog erősödni.

(x)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium