Prémium

Tovább akar élni 5 évvel? (x)

Portfolio
Az azonos korosztályba, nembe és társadalmi osztályba tartozó emberek között a golfozók halálozási aránya 40%-kal alacsonyabb, a nem golfozó társaikéval szemben - írja a Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports egyik tanulmánya1.


Tovább akar élni 5 évvel?
Ez egyenlő a golfozók várható életkorának 5 éves meghosszabbodásával - állítja Anders Ahlbom és Bahman Farahmand a Stockholmi Karolinska Intézet két tudósa. Az alacsonyabb hendikeppel (magasabb játéktudással) rendelkező golfozók a leginkább védettek - tették hozzá a tudósok.



Tovább akar élni 5 évvel?
"Egy 9 lyukas golfpályán egy kör golf 2 órás szabadtéri foglalkozást jelent, hozzávetőlegesen 6-7 km/h sétatempóban, ami kiválóan egészséges az emberi szervezet számára" - mondja Ahlbom.

Tudta azt, hogy már Budapesten is lehet golfozni?

A Budapest Highland Golf Club & Academy a rendszerváltás utáni golf történelem első budapesti golfkomplexuma. A klub 2007 óta szolgálja a fővárosi és vonzáskörzetében lakó és dolgozó golfkedvelőket. A 36 hektáros területen Budapest XXII. kerületében, mindössze 15 percre a belvárostól megtalálhatja mindenki a neki megfelelő programot.

A klub és akadémia célja, hogy népszerűsítse a golfsportot Magyarországon, valamint klubtagjai és családtagjaik számára a kikapcsolódáshoz szükséges magas szintű szolgáltatásokat nyújtsa annak érdekében, hogy szabadidejüket kellemesen és hasznosan tudják eltölteni.

A golfklub és oktatói központ sokat tesznek azért, hogy megismertessék és megszeretessék a golfsportot a fiatalokkal. A klub az országban elsőként kezdte el az Ifjúsági Programját, amelyet a Magyar Golf Szövetség is elismer és támogat. "A kezdeményezés jelentősége, hogy a golf sportág választása ugyanúgy elérhető alternatíva legyen a szülők, gyermekek számára, mint a futball vagy a tenisz" - mondta Révész Tamás klubigazgató.

A golfklub tradicionális kezdeményezése, hogy a nyári golftáborok résztvevői közül kiválasztja a tíz legjobb, legtehetségesebb fiatalt és nekik egy hónapos ingyenes képzést biztosít. A klub nyári táborokat 7 alkalommal, július 4-e és augusztus 26-a között 5 napos kurzusokban rendezi meg, amelyről részletes információ a weboldalon olvasható (www.highlandgolf.hu).



Tovább akar élni 5 évvel?
Természetesen a Golf klub nem csak a fiatalokra gondol, hiszen sok olyan lelkes érdeklődő is van, akik szeretnének golfozni, de egyrészt félnek a golfozás esetleges költségeitől, valamint nem ismerik a szabályokat és a játékot is még csak nézték. Az ő igényeiket figyelembe véve kialakították az úgynevezett Akadémiai Csomagot, mely biztosítja az oktatást, a gyakorlás lehetőségét, valamint a golfozáshoz szükséges felszerelést. Mindezt elérhető áron ajánlják mindenki számára, 12 hónapon keresztül havi 11.900 Ft-ért bárki megismerkedhet a golfozással. Az Akadémiai csomag tartalmazza a golfpályákon való játékhoz szükséges szabályismereti vizsga megszerzését is.

A Highland Golf Club & Academy az elmúlt 4 évben már bizonyította, hogy célja a golf elérhetővé tétele mindenki számára és továbbra is ezt tartja szem előtt a fenti programok kialakításával is.

További érdekességeket olvashat: www.highlandgolf.hu

1 ‘Golf - a game of life and death. Reduced mortality in Swedish golf players’ szerzők: B. Farahmand, G. Broman, U. De Faire, D. Vàgerö & A. Ahlbom. Kiadó: Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports

(x)
ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
illustration-01