Új időszámítás kezdődik? (x)

2019. március 27. 10:15    
nyomtatás
 
Munkaügyi konferencia a Saldo Zrt. szervezésében, Dr. Pál Lajos előadásában.

Bővülő munkaidőkeretet, megváltozó munkanap fogalmat, szigorú munkaadói adatkezelést hozott a módosuló munka törvénykönyv az idei év első negyedévében.

Új időszámítás kezdődik?HR témában 2019 első negyedéve egyértelműen a Munka Törvénykönyvének módosításairól szólt, melyek jelentős mértékben kihatnak mind a munkaadókra, mind a munkavállalókra. A változások több lépcsőben kerülnek bevezetésre, vannak már január 1-jével hatályosak, de egyes rendelkezések most április 1-jétől lépnek életbe! Az új szabályozók újra értelmezik a munkanap fogalmát, lehetővé teszik az önként vállalt túlmunkavégzést tágabbá teszik a munkaidőkeretet, illetve idén április 1-jétől az Európai Parlament és Tanács által 2016-ban elfogadott adatvédelmi szabályokat (GDPR) is kötelezően bevezetik.

Új időszámítás kezdődik?A legfőbb kérdés az, hogy a gyakorlatban mindezek a módosítások hogyan fognak érvényre jutni és mely megoldások tekinthetők majd jó gyakorlatnak - többek közt ezekre ad hiteles választ a Saldo Zrt. konferenciáján Dr. Pál Lajos munkaügyi jogász szakértői előadása, melyre 2019. április 10-én kerül sor Budapesten.

Tematika:
  • A munkaidő megszervezésének kérdései Napi munkaidő vs. beosztás szerinti munkaidő
  • A munkanap, pihenőnap megváltozott fogalma
  • Az egyenlőtlen munkaidő-beosztás lehetőségei és korlátai
  • A munkaidőkeret és az elszámolási időszak
  • A rendkívüli munkaidő elrendelése és tartama
  • Díjazási szabályok


I. Munkáltatói adatkezeléssel kapcsolatos jogok és kötelezettségek
  • A munkavállalói adatok kezelése a munkajogviszonyban
  • Az alkalmassági vizsgálat és a munkavállaló ellenőrzése
  • A különleges adatok kezelése (egészségi állapot, bűnügyi előélet)

Jelentkezés: munkajogivaltozasok.hu

(x)
Címkék: prémium

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium