Prémium

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar alapítású WebEye (x)

Portfolio
A legfrissebb prognózisok szerint 2030-ra a szoftveres technológiáknak köszönhetően teljesen megváltozik a kép, amit eddig a közlekedésről alkottunk és a Mobility-as-a-Service szemlélet válik uralkodóvá. Hatalmas adathalmazokat próbálnak megszelídíteni a globális szereplők, megnyitva ezzel a telematika legújabb fejezetét. Elektromos közlekedési hálózatok, önvezető autók, hatalmas raktárakat kiszolgáló robotok. Hogy tud ilyen környezetben helyt állni egy magyar alapítású vállalkozás?

Garázscégből a piacvezető vállalkozásig

2001-ben messze jártunk már az analóg tachográf időszakától, a GPS műholdak megjelenése és civil felhasználása újabb lehetőségeket nyitott meg a járműkövetésben. A fiatal mérnökökből álló, akkor még Lambda-Com Kft. néven induló vállalkozás ezeket a lehetőségeket lovagolta meg és vált pár év alatt piacvezető vállalattá. A WebEye elsődleges stratégiai feladatává vált az elmúlt 17 évben, hogy lépést tartson a változásokkal és szervezeti szinten is lekövesse a globális folyamatokat.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar alapítású WebEye
Az exponenciálisan növekvő adatmennyiségben rejlő lehetőségek kiaknázása, azonnali adatközlés és -feldolgozás, a harmadik féltől származó információk integrálása a saját felületekbe, a döntések magas minőségű támogatása személyre szabott kimutatásokkal - a jövőben ez lesz a piacon maradás alapfeltétele a közúti áruszállításban.

Az adatokat többé nem elég csak összegyűjteni. Rendszerezni, értelmezni és az ügyfelek javára kell fordítani őket a nap minden percében.

A telematikai végpontok száma milliós nagyságrend felé közelít a Közép-Kelet Európai régióban A szállítmányozási igények növekedésével és a közúton jelenlévő járművek számának gyarapodásával a WebEye potenciális ügyfélköre várhatóan legalább 15 százalékkal bővül évente. Az ebben a környezetben megszerzett kétszámjegyű piaci részesedés a folyamatos, 15 százalék körüli árbevétel-növekedéssel szinkronban arra mutat, hogy még mindig hatalmas tér áll rendelkezésre a fejlődésre.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar alapítású WebEye
Ezt felismerve döntött úgy a menedzsment, hogy vertikális fúziót hajt végre, melynek eredményeként a Lambda-Com Kft. és a WebEye International Kft. egyesül és 2018. november 1-től új jogi formában, WebEye Telematics Zrt. néven folytatja működését. Az átalakulás elengedhetetlen, hogy a célok elérését szolgáló működésmód, ami korábban pár év alatt piacvezetővé emelte a céget, fenntartható legyen.

"Öt éves távlatban a kitűzött céljaink között szerepel az általunk kezelt telematikai végpontok 64 ezerről 200 ezerre növelése, árbevételünk megduplázása, exportarányunk 80% fölé emelése és az ezt támogató vállalatirányítási és pénzügyi rendszerek bevezetése" - mondta Németh Pál, az újonnan létrejött WebEye Telematics Zrt. vezérigazgatója.

A mostani mérföldkő előfutára a tőzsdei bevezetésre vonatkozó elképzelésnek, melyet legkésőbb 2025-ig a cég vezetése szeretne valóra váltani. A tőzsdei jelenlét szükséges lépés a jelenleginél nagyobb ütemű bővülés, a technológiai és piaci akvizíciók, valamint egy regionális piacvezető nagyvállalati pozíció megszerzésének finanszírozásához.


(x)
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek