Vidékre viszik az ipar 4.0-át (x)

2019. március 12. 15:38    
nyomtatás
 
Második éve rendezi meg a PPH Média lapja, a GyártásTrend magazin digitalzációs roadshow-ját gyártó kkv-k számára vidéki helyszíneken. A következő állomás március 28-án, Debrecenben lesz.

A digitalizáció, az adatgyűjtés és -kezelés, az új technológiák alkalmazásának szükségességét napi szinten hangsúlyozzák az iparági döntéshozók, mégis felmérések szerint a digitalizációs megoldások implementálásában hátulról a harmadik helyen szerepel Magyarország az uniós országok körében. A második éve megrendezett rendezvénysorozat célja, hogy a digitalizáció szó ne egy kellemetlenül sokat emlegetett fogalmat, inkább egy folyamatokat optimalizáló lehetőséget jelentsen a különböző mértékű erőforrásokkal rendelkező cégek mindegyike számára.

Vidékre viszik az ipar 4.0-át


A tavalyi évben Miskolcra, Győrbe és Székesfehérvárra látogatott el a rendezvény.

Az egynapos rendezvény végigveszi mindazon folyamatokat, amelyek a gyártás részét képzik és amelyek digitalizációjával jelentős optimalizálás érhető el. Szó lesz az Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt eddigi tapasztalatiról, beszélünk Magyarország digitalizációs helyzetéről. A technológiai előadásokban szakemberek bemutatják, hogy milyen megoldásokban gondolkodhatnak a gyártó kis- és középvállalkozások a gyártástámogatást segítő okoseszközöktől kezdve a gyártásdigitalizálás alapját képző rendszereken át a gépek felokosítását segítő szenzoros megoldásokig. Ha gyártásról van szó, nem lehet figyelmen kívül hagyni a belső anyagmozgatás, termékazonosítás és nyomonkövetés folyamatait, ezzel kapcsolatban is bemutatjuk a legújabb megoldásokat, mint ahogyan szó esik majd az ipar 4.0-hoz kapcsolódó technológiákról: így a 3D-nyomtatás, a kiterjesztett valóság és a robotika alkalmazási lehetőségeiről is.

Régiós példákon keresztül hangzanak el jó, kézzelfogható példák arra vonatkozóan, hogy mások hogyan kezdték el folyamatok automatizálását, és hogy nem csak óriási beruházásokkal lehet elkezdeni a digitalizációt.
Az egyik legfontosabb topicról, az adatgyűjtés- feldolgozás, és az erre épülő mesterséges intelligencia megoldásokról pedig kerekasztal formájában beszélgetnek majd a téma szakértői.

Vidékre viszik az ipar 4.0-át


A tavalyi évben Miskolcra, Győrbe és Székesfehérvárra látogatott el a rendezvény.

A programmal párhuzamosan előre megszervezett rapid randik keretében tehetik fel a résztvevők kérdéseiket a jelen lévő szakembereknek. Az egyeztetések célja, hogy már a helyszínen elindulhasson egy érdemi megbeszélés a folyamatok optimalizálásának lehetőségéről.
Vidékre viszik az ipar 4.0-át
Részletes program és jelentkezés itt érhető el.
A következő időpont: március 28., Debrecen.

(x)
Címkék: prémium

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium