Előfizetői tartalom

A magyar tényleg egy nagyon boldogtalan nemzet

Finnország a világ legboldogabb országa a 2018-as World Happiness Report szerint, míg Magyarország egészen hátul, a 69. helyen áll a rangsorban. A szomszédjaink jóval előkelőbb helyezéssel bírnak, vagyis a felmérések szerint igaz a közvélekedés: a magyarok tényleg nagyon borúsan látják az életet. Feltűnő egyébként, hogy általában azok az országok igazán boldogok, ahol magasak a jövedelmek, egészségesek az emberek, és nagyfokú szabadság van. Az alábbi cikkben a teljes rangsort áttekintjük, és a jelentés alapján megpróbálunk néhány alapvető következtetést is levonni az emberi boldogságról.

Portfolio ProfHol a legboldogabbak az emberek?Annak ellenére, hogy szinte mindenki a boldogságot tartja a legfontosabbnak az életben, és idézetek milliói szólnak a témáról, valójában alig tudunk az egészről valamit. Legalábbis tudományos szempontból. Nincs igazán jó definíció a boldogságra, a mérése pedig meglehetősen nehézkes. Adódik hát a kérdés, hogy amit se definiálni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés