Előfizetői tartalom

Ha ezt nem csinálják, akkor most Brexit sem lenne

Sokkal mélyebbre nyúlnak a Brexit gyökerei, mint eddig gondoltuk: egy friss elemzés szerint a 10 évvel ezelőtti bankválságra adott elfuserált reakció tehet mindenről. A megszorítások túl nagy mértékben csapódtak le a szegényebb rétegeken, akik emiatt fogékonnyá váltak az UKIP EU-ellenes üzeneteire. Ezen emberek pedig nagy arányban szavaztak a kilépésre, és valójában emiatt sodródhatott a szakadék szélére a brit politika.

Az Egyesült Királyság modern történetének talán legsúlyosabb politikai baklövése lehet a Brexit. Egy döntés, ami a gazdaságuknak már azelőtt súlyosan ártani kezdett, hogy ténylegesen bekövetkezett volna az eredménye, az EU elhagyása. Nem meglepő, hogy sokan felteszik a kérdést: ki a felelős mindezért? David Cameron, aki előállt a népszavazás ötletével? Az UKIP és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés