Előfizetői tartalom

Hány éves vagy? Megmondjuk, hogy mennyire kell neked a pénz

Érdekes módon nem a pályakezdő fiataloknak a legfontosabb a plusz pénz, hanem a már középkorukban járó embereknek. Legalábbis erre jutott Angus Deaton, Nobel-díjas közgazdász egyik friss kutatásában, amiben a jóléti közgazdaságtant vette górcső alá. A különféle befolyásoló hatások kiszűrésével még az is kiderült, hogy általában a férfiak azok, akik jobban értékelik a magasabb jövedelmet.

Mennyire értékeled a pénzt?Mindenkinek fontos a jó fizetés, de azért tudjuk, hogy nem teljesen egyforma mértékben. Nyilván sejthető az is, hogy aki családalapítás előtt áll, annak jobban számít a pénz, mint annak aki még otthon él a világmegváltó gondolataival. Intuitív módon az is kitalálható, hogy az életkornak biztosan szerepet kell ebben játszania, hiszen az határozza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés